Kuum aprill 2014
Re: Kuum aprill 2014
Ühe EW sõjaväe lenduri Lennukooli VI lennu lõpetajate käekett, Sõjakooli kadetiklassi lõpetanu rinnamärk jt. märgid.
Kuidas küll üks mõõga käepide on lühemaks saanud?
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Foto taustal kujutab omanikku või on illustratiivne?LoCo kirjutas:Ühe EW sõjaväe lenduri Lennukooli VI lennu lõpetajate käekett, Sõjakooli kadetiklassi lõpetanu rinnamärk jt. märgid.
Äkki saaks neist nimedest plaatidel vähe teravamad pildid. See "Gutt" (Gustav Haas) torkas kohe silma, äkki seal mõne teise kohta ka hüüdnimi graveeritud, mida oleks ju tore teada.
Kui sa neid minu märke mõtled, siis pilt on vist kehva, lühemaks ei ole küll midagi saanudRaudrist kirjutas:Kuidas küll üks mõõga käepide on lühemaks saanud?

Fotolt jääb tõesti petlik mulje, et sõjakooli märgi ühe mõõga käepide on lühem.LoCo kirjutas:Kui sa neid minu märke mõtled, siis pilt on vist kehva, lühemaks ei ole küll midagi saanudRaudrist kirjutas:Kuidas küll üks mõõga käepide on lühemaks saanud?

Tore, kui kõik on korras.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Omanik on pildil jah. Käeketi plaadi tagumisel poolel ka tema nimi.nublu kirjutas:Foto taustal kujutab omanikku või on illustratiivne?
Nimed on: Harry, Kusta, Johan, Karl, Anton, Jaan, Stanly, Valdi, Alex, Alf, Tiu, Gutt.nublu kirjutas:Äkki saaks neist nimedest plaatidel vähe teravamad pildid. See "Gutt" (Gustav Haas) torkas kohe silma, äkki seal mõne teise kohta ka hüüdnimi graveeritud, mida oleks ju tore teada.
See on nüüd rohkem "mõtlen ise valjult" rubriigist, aga äkki teistele ka huvitav
Kusta - August Mae
Johan - Johan Rõigas
Karl - Karl Tennosaar
Anton - Anton Pallas
Jaan - Jaan Leppiko
Stanly - Stanley Pitka
Valdi - Valter Heinrich Hansen
Alex - Aleksander Kanter
Alf - Alfred Viltrop
Tiu - Theodor Aleksander Kiivet
Gutt - Gustav Haas
Minu jaoks huvitavad leiud Tiu ja Valdi
Tänud!
Harry - Harry HabelLoCo kirjutas: Niemd on: Harry, Kusta, Johan, Karl, Anton, Jaan, Stanly, Valdi, Alex, Alf, Tiu, Gutt.
Kusta - August Mae
Johan - Johan Rõigas
Karl - Karl Tennosaar
Anton - Anton Pallas
Jaan - Jaan Leppiko
Stanly - Stanley Pitka
Valdi - Valter Heinrich Hansen
Alex - Aleksander Kanter
Alf - Alfred Viltrop
Tiu - Theodor Aleksander Kiivet
Gutt - Gustav Haas
Minu jaoks huvitavad leiud Tiu ja Valdi

Tänud!
Anna andeks, ma veel unustasin ütlemata, et väga hea saak!
Kui ma head mõned aastad tagasi ei oleks otsustanud, et kulda ja karda (e. rauda ja plekki
) ei korja - siis ma ilmselt kadedusest roniks praegu mööda seina üles ja kähiseks.
Aga tundub, et need käeketid olid üsna levinud traditsioon. Huvitav, mis aastatest neid veel välja tuleb...
Kui ma head mõned aastad tagasi ei oleks otsustanud, et kulda ja karda (e. rauda ja plekki

Aga tundub, et need käeketid olid üsna levinud traditsioon. Huvitav, mis aastatest neid veel välja tuleb...
Ei ole teada, et teised lennud oleks käekette teinud, see ei tähenda, et neid olemas ei olenublu kirjutas: Aga tundub, et need käeketid olid üsna levinud traditsioon. Huvitav, mis aastatest neid veel välja tuleb...

Lisaks Sinu omale nähtud veel üks lendurite ja üks motoristide kursuse käekett.LoCo kirjutas:nublu kirjutas: Ei ole teada, et teised lennud oleks käekette teinud, see ei tähenda, et neid olemas ei oleAga üldises plaanis olid käeketid levinud erinevate koolide, kursuste, õpperühmade jt. lõpetajate hulgas.
Aastad ja pildid jäävad nüüd siinkohal minu poolt küll esitamata.
Aleks on vist mõnda näidanud, k.a. I lennu oma.LoCo kirjutas:Ei ole teada, et teised lennud oleks käekette teinud, see ei tähenda, et neid olemas ei olenublu kirjutas: Aga tundub, et need käeketid olid üsna levinud traditsioon. Huvitav, mis aastatest neid veel välja tuleb...Aga üldises plaanis olid käeketid levinud erinevate koolide, kursuste, õpperühmade jt. lõpetajate hulgas.
5223353
5223353
Aleksi raamatus on Lennukooli teemast I lennu rinnamärk, VI lennu käekett (samasugune nagu LoCo oma) ja IX lennu sõrmus.
Lennukool
Kool asutati 1. septembril 1919, esimese lennu lõpetas
1921. aastal 17 meest, neist 1 eksternina. Kooli
lõpumärgi kavandas kursustel osalenud ja
sõjaväelenduri kutse saanud, Willem Valdmann, kes oli
ka hilisema sõjaväelenduri kutsemärgi kavandi autor.
I lennu lõpumärk jäi ainukeseks omalaadseks, teada on
veel VI lennu lõpetajate käekett ja IX lennu (1940.a)
sõrmus.
Kokku lõpetas ajavahemikus 1919–1940 Lennukooli
11 kursust 457 meest, neist 177 lendurit,
37 lendurvaatlejat, 235 aviomotoristi ja 8 relvurit.
Lennukool
Kool asutati 1. septembril 1919, esimese lennu lõpetas
1921. aastal 17 meest, neist 1 eksternina. Kooli
lõpumärgi kavandas kursustel osalenud ja
sõjaväelenduri kutse saanud, Willem Valdmann, kes oli
ka hilisema sõjaväelenduri kutsemärgi kavandi autor.
I lennu lõpumärk jäi ainukeseks omalaadseks, teada on
veel VI lennu lõpetajate käekett ja IX lennu (1940.a)
sõrmus.
Kokku lõpetas ajavahemikus 1919–1940 Lennukooli
11 kursust 457 meest, neist 177 lendurit,
37 lendurvaatlejat, 235 aviomotoristi ja 8 relvurit.
foorum.rindeleht.ee
Ta on juurde saanud mitmeid asjuuscha kirjutas:Aleksi raamatus on Lennukooli teemast I lennu rinnamärk, VI lennu käekett (samasugune nagu LoCo oma) ja IX lennu sõrmus.

Kindlasti I lennu käeketi.
5223353
5223353
Tegid. Fakt on aga see, et nende esinemissagedus ehk siis nende koguseline arv on ikka üliväike. Maaväelasi oli kursustel rohkem ja isegi neid on raske leida.LoCo kirjutas: Ei ole teada, et teised lennud oleks käekette teinud...
terv
õ
Vilttoodete aeg vast selleks korraks läbi ja saabunud õige moment sebida midagi kevadisemat
...