EW Pioneerpataljon
Re: EW Pioneerpataljon
Kaldun arvama, et see märk on kuidagi seotud pioneeripataljoni G - kompaniiga.
Võib alati lahkesti pakkuda vanu märke, diplomeid, tunnistusi, fotosid jmt. 5092935
Samast sarjast, mis eelminegi:
Võib alati lahkesti pakkuda vanu märke, diplomeid, tunnistusi, fotosid jmt. 5092935
Kas tegemist tsaariaegse pagunimärgiga? Parempoolsel ohvitseril see märk rinnas
sapööriohvitserid kandsid sellist märki pagunil. Hiljem kui kord käest ära läks, siis soldatid ka, muidu oli värvitud.
mina räägin tsaariajast, sina juba järgnenud riiklikust formatsioonist
vabadussõja ajal kanti muidki (paguni)märke mütsil, endal tulevad esimese hooga meelde kuulipilduja, side, raudtee ja hiljaaegu nähtud juba EW inseneripataljoni rinnamärk.

vabadussõja ajal kanti muidki (paguni)märke mütsil, endal tulevad esimese hooga meelde kuulipilduja, side, raudtee ja hiljaaegu nähtud juba EW inseneripataljoni rinnamärk.
Rahu, rahu... pilt ei olnudki vastuseks sinu postitusele, vaid näide märgi mütsil kandmisestBen kirjutas:mina räägin tsaariajast, sina juba järgnenud riiklikust formatsioonist![]()

tegelt ma olengi kohutavalt rahulik
aga kui skänneri saan, siis postitan need mainitud mütsikandjad ka. Rahu maa peal ja jumalal hea meel.

aga kui skänneri saan, siis postitan need mainitud mütsikandjad ka. Rahu maa peal ja jumalal hea meel.
Täna sain vanatädilt Austraaliast meili.
Kirjutab siis,et Melbournis on elus veel Pioneeris teeninud mees nimega Osvald Põldma sünd.13.7.1919.Oli teenima tulnud just enne venelaste tulekut,sai minu vanaisaga hästi läbi jne.Ei hakka kogu meili ümber kirjutama.Hetkel pidi olema haiglas,aga ikkagi elus,niisiis on elus rohkem mehi kui samba avamisel osalenud lugupeetud härra.
Sellel aastal 7.4.2013 suri Melbournis kodanik Thomas Rossmann,oli ka Pioneeris teeninud võimu vahetumise ajal.
Vanatädil olemas ka mingi film pioneeride tegemistest,aga seda pole veel üles leidnud,loodan,et kunagi saan siia üles riputada.
Kui midagi veel selgub,panen ka siia pioneeride teemasse.
Aivar
Kirjutab siis,et Melbournis on elus veel Pioneeris teeninud mees nimega Osvald Põldma sünd.13.7.1919.Oli teenima tulnud just enne venelaste tulekut,sai minu vanaisaga hästi läbi jne.Ei hakka kogu meili ümber kirjutama.Hetkel pidi olema haiglas,aga ikkagi elus,niisiis on elus rohkem mehi kui samba avamisel osalenud lugupeetud härra.
Sellel aastal 7.4.2013 suri Melbournis kodanik Thomas Rossmann,oli ka Pioneeris teeninud võimu vahetumise ajal.
Vanatädil olemas ka mingi film pioneeride tegemistest,aga seda pole veel üles leidnud,loodan,et kunagi saan siia üles riputada.
Kui midagi veel selgub,panen ka siia pioneeride teemasse.
Aivar
Pioneerpataljoni väravas, märts 1944.
Pilt võetud Eesti muuseumide veebiväravast (http://www.muis.ee).
Pilt võetud Eesti muuseumide veebiväravast (http://www.muis.ee).
- Manused
-
- hiiu.jpg (64.44 KiB) Vaadatud 15120 korda
foorum.rindeleht.ee
Pildid 1928. aastast.
Puutöökojas... ...ja tuletõrjevalves.
Puutöökojas... ...ja tuletõrjevalves.
Mingi dateerimata pidulik sündmus ja ehitustööd 1927.
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Päris huvitav!
Esimene pilt on tehtud teiselt poolt Rahu tänavat!
Praegu on selle koha peal tenniseväljak.
Mis plats seal enne oli?
Teist fotot olen eespool teemas pikemalt lahanud.
Käib veetrassi kaevamine.
Esimene pilt on tehtud teiselt poolt Rahu tänavat!
Praegu on selle koha peal tenniseväljak.
Mis plats seal enne oli?
Teist fotot olen eespool teemas pikemalt lahanud.
Käib veetrassi kaevamine.
Fotol kenasti näha lõvikuju asukoht .
Igor Kopõtini raamatu esitlusel oli tore kuulata teadmameeste arutelu kuju asukohast.
Igor Kopõtini raamatu esitlusel oli tore kuulata teadmameeste arutelu kuju asukohast.