Nägu on naerul küll!! Ei saa mitte vaiki olla...! Piirivalvuri tsikkel puudutab mind väga lähedalt, minu viimase aja eneseteostuse teema!

Esimene 2-taktiline NSU mudel Z, olid 175 ccm, 200 ccm ja 250 ccm (toodeti 255 tk ekspordiks, müüdi ka Eestis, eilse seisuga on mul olemas 250 ccm mootor).
Toodeti alates 1930 lõpp kuni ..nii 1933...
Olen ka siia foorumisse pannud pildi mustas (tumedas) mundris mehest Kambja kiriku taustal, küsimusega, et mis ala mehi? On teooria, et ehk oli see NSU Z-mudel mingi riigihankega seotud?
Siiani olen näinud 3 pilti Z-mudeli tsiklitega, kõik Tartu (B) numbritega, see on kõige parem pilt, Harjumaa numbriga, olen väga rahul!
Tehti Z200 ja Z175 mõlemit üle 4000 tk, aga Saksamaal mees, kes taastanud Z200 väidab pidevalt, et haruldane mudel, vähe säilinud....
Väga hea pilt!!! Eestis esindas a/s Tormolen ja alates 1930 kasvas NSU osa registreeritud tsiklite hulgas suuresti. Pildil vb Z175, kuna karbiidilaternaga, see mudel oli tehasest tulles ilma el.laternateta.
Ka teine põrr on huvitav, kuigi vähe näha, selle üle mõtleme hiljem.
Jah, on tõesti Z175, selle mudeli silinder oli algselt nn. umbsilinder - st. silindripea ja silinder olid ühes tükis, malmist valatud, hiljem oli juba eraldi alumiiniumist silindripea, sellise mootori sain hiljuti kirjasõbralt Saksamaalt.