Seoses medalite ja autasude kogumisega tekkis mul paar küsimust.
Kuidas kogujad, kes te siin foorumis olete, hoiustate oma kollektsiooni?
Alguses, kui ma koguma hakkasin, hoidsin medaleid plastiktaskutes. Mõni aeg tagasi valmistasin ise sügavapõhjalistest klaasiga dekoratiivraamidest karbid/displaid

Neid aga praktiliselt võimatu transportida ning samuti väga raske asju sees vahetada/lisada/vms). Kuna vahepeal on teisi tuttavaid kogujaid tekkinud, siis aeg ajalt kokku saades ikka vaja üht teist kaasa võtta ja näidata ja arutada. Ise tehtud, päris klaasist, karpide puhul on see aga välistatud, kuna klaas võib kandimsel puruneda, medalid üksteise vastu kraapida, jne.
Nüüd on plaan soetada korralikumad ja standartsemad karbid:

Alustuseks tahan sinna sisse panna taustaks korraliku paksema riide.
Küsimus aga, kuidas kinnitate sarnase variandi puhul autasud sinna sisse? Nõelu lindiga autasude kinnitamiseks kohe kindlasti ei taha kasutada, et mitte linti lõhkuda. Millised variante veel olemas oleks, mingid klambrid, vms? Nii palju ka ma neid samu karpe olen käes hoidnud, on nad vägagi mugav kasutada ning vajadusel kaasas kanda. Samas enamasti on medalid ja märgid surutud vastu pleksiklaasi ja nii hoiavad mõned autasud paigal. Samas kas see variant omakorda esemeid ei kahjusta või emaili lahti ei lõhu?
Samuti kas keegi teist on üritanud autasusid puhastada ja milliseid aineid erinevate materjalide puhul proovisite? kas keegi on soetanud endale midagi sarnast ja kas sellistest ainetest oleks ka rohkem kasu kui "kodustest" vahenditest?
Vahendid puhastamiseks/konserveerimiseks jne:
http://www.picreator.co.uk/index.shtml
Nagu ma olen lugenud ja uurinud, tuleb linte hoida pidevast päikese (UV) valgusest. Samuti ei tohiks paljaste kätega kogu katsuda, kuna kõiksugu happed ja higi, mis nahal võib olla, kahjustavad pikema aja jooksul märke. Või siis pärast käes hoidmist puhastada.
Kogujad, kellel on eelnevalt kirjutatud asjadega ja tegevustega kokkupuuteid rohkem, ehk vahetaks häid ideid ja teadmisi?