Täägikoguja nurgake - saab küsida / pilte panna

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Vasta
Kasutaja avatar
tonu
Veteran

Re: Täägikoguja nurgake - saab küsida / pilte panna

Postitus Postitas tonu »

Siis nüüd ka nende omanike klubiga liitund :wink: Muideks mäletamist mööda tegid Veljekset Kulmalat neid ümber ühest teisest soome täägist, ja riiklik tellimus oli vist midagi 10 000 kanti, millest jõuti valmistada vaid mõni tuhat. Nüüd panin ka arvudega puusalt aga kuskile sinna kanti. Igaljuhul päris haruldane ta on. Neid valmistati Sojeluskunta tarbeks ( Kaitseliit)
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Postitus Postitas Borja »

Nii on.
Seda soome kaitseliitu tähistabki täht "S" vahetükil - vt ülevalt teist fotot minu postis
Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..

Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
kratt
Huviline

Postitus Postitas kratt »

Eile õnnestus hankida lisa oma kollektsioonile.Ilus komplektne Remingtoni Rolling Block pikk eksportvariant,igasugused markeeringud puuduvad,
kuid arvatavasti mingi L.Ameerika tellimus.Lühike on samalt firmalt ,ilma tupeta,arvatavasti Mehhiko tellimus,kasutan varuosadeks.Ja muidugi
kauaotsitud soomlane,Hackmanni toodang.Otsin sellele nüüd vöökinnitust,äkki on kellelgi ülearu?
Manused
new.jpg
new.jpg (12.13 KiB) Vaadatud 974 korda
Kasutaja avatar
tonu
Veteran

Postitus Postitas tonu »

Sellel pikal argentiinlasel tundub olema kogunisti winshesteri tupp pean muidugi kratt-i postitust silmas Panin nad siia kõrvuti
DSC_0001.JPG
Viimati muutis tonu, P Mär 20, 2016 5:00 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
tonu
Veteran

Postitus Postitas tonu »

kratt kirjutas:Eile õnnestus hankida lisa oma kollektsioonile.Ilus komplektne Remingtoni Rolling Block pikk eksportvariant,igasugused markeeringud puuduvad,
kuid arvatavasti mingi L.Ameerika tellimus.Lühike on samalt firmalt ,ilma tupeta,arvatavasti Mehhiko tellimus,kasutan varuosadeks.Ja muidugi
kauaotsitud soomlane,Hackmanni toodang.Otsin sellele nüüd vöökinnitust,äkki on kellelgi ülearu?
minu argentiinlasest isendil on sellised markeeringud ja käis ta ikka k98 külge ehk siis Remingtoniga ei saa tal küll mingit pistmist olla
DSC_0003.JPG
DSC_0002.JPG
kratt
Huviline

See on minu teine Remington,Prantsuse tellimus,tera on markeeritud.Winchesteri ja Remingtoni tupede erinevus seisneb ainult tupe kõri kinnituses,ühel on kruvi,teisel neet.Minu komplektne tääk peaks kindlasti Remington olema,eile vähemalt spetsialistid nii arvasid,ka on lühikese ja pika Remingtoni käepidemed identsed,needid,kinnituslukusti,samuti käekaitse,Prantsuse variandi käekaitse konksu kuju on erinev,kuid seda mainib ka kirjandus,tuped on kõigil sarnased.
Manused
fr.block.jpg
Kasutaja avatar
tonu
Veteran

Postitus Postitas tonu »

vaja oleks pilti tupe tagaküljelt, et selgust saada
kratt
Huviline

pildid
Manused
tupp2.jpg
tupp2.jpg (11.43 KiB) Vaadatud 939 korda
tupp1.jpg
tupp1.jpg (16.07 KiB) Vaadatud 939 korda
Kasutaja avatar
tonu
Veteran

Postitus Postitas tonu »

jah see tupp on väga sarnane winnu omaga ja kui leiab tõestust, et see tääk tõepoolest Remington on siis eristab neid vaid tõesti tupe suudmel olev kruvi needi asemel.Muidu mul on ka üks Remington mille valmistajaks Winshester. Niipalju kui uurida sain siis Remingtonil peaks olema markeeringud soone põhja pressitud.Endal selline puudub.
Kasutaja avatar
tonu
Veteran

Postitus Postitas tonu »

mõned vihjed ikka leidnud ka :) üks vihje on German Ersatz
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

sellel pikal argentiinlasel tundub olema kogunisti winshesteri tupp pean muidugi kratt-i postitust silmas..
minu argentiinlasest isendil on sellised markeeringud ja käis ta ikka k98 külge ehk siis Remingtoniga ei saa tal küll mingit pistmist olla..
vaja oleks pilti tupe tagaküljelt, et selgust saada..
jah see tupp on väga sarnane winnu omaga ja kui leiab tõestust, et see tääk tõepoolest Remington on siis eristab neid vaid tõesti tupe suudmel olev kruvi needi asemel..
mõned vihjed ikka leidnud ka :) üks vihje on German Ersatz..
Tundub, et ksf tonu arendab siin midagi, millest ainult tema ise aru saab :oops: :roll: :?:

Kasutaja avatar
tonu
Veteran

Postitus Postitas tonu »

Ei arenda ma midagi siin muud kui üritasin ise aru sellest saada.Algsel suht kehvakesel pildil tundus asi just nii olema kui kirjutasin kuid hiljem siiski selgus, et eksisin.Infi oli suht napilt leida kuniks otsingud viisid sellele lehele, seal suht hästi lahti asi kirjutatud. http://www.armslist.com/posts/4092992/i ... man-ersatz
kratt
Huviline

Remingtoni ja prantslaste vahel sõlmiti leping 19 nov 1914,relvad ja täägid tarniti 1915 kuni 1916,seega sõda juba käis,ning vaevalt sakslased vaenlasele tääke valmistasid.Sellel viimasel lehel on kirjas müüja arvamus oma täägist,mitte mingi tuntud foorumi v spetsialisti hinnang.Aga ega mina ka mingi ekspert ei ole,eks aeg ja internet annavad vastuse.
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Naljakas - ma mõtsin ikka, et olen juba päris kõva kärbes tääkide alal aga ma ei saa siiamaani üldse aru, mille üle siin vaidlus käib :( :oops: :mrgreen: :lol:

Aga ärge laske ennast segada..

kratt
Huviline

Tegelikult pole siin millegi üle vaielda,üritan teemat elus hoida ja rohkem huvilisi kapist välja tirida.Kui kellelgi on kogus lühike Winchester,näidake.
Vasta

Mine “Kollektsioonid/Collections”