Kummaline post
Kummaline post
Külastades täna kohta, kus kunagi tegutsesid/paiknesid Saksa sõjaväe allüksused, jäi silma üks veider post. Kuna hilisemal perioodil on samal alal sehkendanud ka punaväelased siis oleme raskustes posti paigaldaja määratlemisel. Ehk on keegi foorumlastest midagi sellist kunagi näinud

Ei oska eriti millegi järgi hinnangut andaAga millele "arhitektuur" viitab? Saksa, või NL töövili?

Käisime ikka. Vett oli mingi 20-30 cm ning kummikutega pääses sisse küll. Midagi, mis aitaks asjas selgusele jõuda, seest leida ei õnnestunud. Seega sturmid ja MG-d jäid koju toomataKas käisite ka sees tuulamas? Kuigi fotolt paistab, et onnikene vett täis.

- Niederland
- Veteran
Kui hakata silla juurest linna poole tagasi tulema ( lennuvälja poolselt kaldalt, jõe ja kruusatee vahepealt ) siis sealt Sa selle koha leiadki.ictta kirjutas:olen seal nagu kolanud, aga sellise asja peale pole sattunud.
Iseenesest ju täitsa võimalikictta kirjutas:See mõne vana talu kelder pole või?

Korra mõtlesin, et tegemist on tavalise talukohaga ( 38-nda aasta kaart sealkandis talu näitab ) aga ei leidnud kuskilt kaevu või selle jälgi, mis peaks olema talu juures oluline komponent.
???
No mingi talupidamise värgenduse moodi küll ei paista asi olevat. Talumehe keldrist läheb asi küll kaugelt mööda!. Kui ma ei eksi, siis nimetatakse seda kõrget betoonmüüri keldri sissepääsu ees killukaitseks...
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
Tere.
Minu arust kõige klassikalisem talukeldri sissekäik.
Kui need "killuvarjed" maha võtta, siis vajub keldri katteks olev muld lihtsalt ukse ette. Pildil oleva keldri kate on aastakümnete jooksul loodusjõudude mõjul ära uhutud.
Tavaline kartuli/kapsa/seene kelder.
Sõja ajal võis seal talupere kindlasti varjuda.
Toomas.
Minu arust kõige klassikalisem talukeldri sissekäik.
Kui need "killuvarjed" maha võtta, siis vajub keldri katteks olev muld lihtsalt ukse ette. Pildil oleva keldri kate on aastakümnete jooksul loodusjõudude mõjul ära uhutud.
Tavaline kartuli/kapsa/seene kelder.
Sõja ajal võis seal talupere kindlasti varjuda.
Toomas.