Ratsarügement, SJ eskadron, 1930-1931
Ratsarügement, SJ eskadron, 1930-1931
"Teeninud 1930-31 Sj eskadronis"
Kuna skänner parasjagu "kuum" siis olge lahked.
1. A. Tanneberg
2 E. Tullvik?
3 Jaan Habakuk
4 Gert Kraft
5 August Soots
6 Karl Vamm
7 Armin Liblik
8 n.a.o. Jakob Mets
9Albert Müller
10 Lepopold Leopold Ruuval
Kuna skänner parasjagu "kuum" siis olge lahked.
1. A. Tanneberg
2 E. Tullvik?
3 Jaan Habakuk
4 Gert Kraft
5 August Soots
6 Karl Vamm
7 Armin Liblik
8 n.a.o. Jakob Mets
9Albert Müller
10 Lepopold Leopold Ruuval
Re: Ratsarügement, SJ eskadron, 1930-1931
Ai kurja
Esimene pilt sai valest pakist rabatud. 1934 on see. Nimed vastavad viimase pildile

Esimene pilt sai valest pakist rabatud. 1934 on see. Nimed vastavad viimase pildile

mis ajast on keskmine foto ?
mulle tundub et pildil en vähemalt 4 meest kes kannavad soome M27 mundrit neist kaks ka nokaga mütsi. Mütsimärk aga tundub eesti oma olevat. Ons keegi millestki säärasest kuulnud? Seda et soome instruktorid meil talvist sõjapidamist ja suusatamist õpetamas käisid olen ma kuulnud aga soome mundrid Eestis?
mulle tundub et pildil en vähemalt 4 meest kes kannavad soome M27 mundrit neist kaks ka nokaga mütsi. Mütsimärk aga tundub eesti oma olevat. Ons keegi millestki säärasest kuulnud? Seda et soome instruktorid meil talvist sõjapidamist ja suusatamist õpetamas käisid olen ma kuulnud aga soome mundrid Eestis?
Keskmine foto on ilmselt 1930-1931. Vähemalt tahaküljele kristeldatud eesnime ja ülejäänud sama nimega persoonile pühendatud fotode põhjal.
Sineli mõõtu kraedega mundrimehi on suisa 8 ja mis imelikud nokaga "soomusrongi" mütsid meestel peas on???
Ühel nokamehel on veel väeosa korrapidaja lint varrukal.
Allkirjast loen välja, et võetud 28.09.31 ja pildil on Helmut Peets ning F. Klammer.
Samast satsist pärit - küll ei vaadanud, kas samad näod ka grupipildil.
Lisan veel seda, et mees kelle pildid need olid - käis mingi aeg ka Scoutsist läbi. Või ta oligi sealt kuidagi Ratsarügementi sattunud - mitmeid ja mitmeid "pühendusi kaasteenijale" kirjadega fotosid Scoutsi tüüpidest kah samas varamus. Kas see nüüd kedagi aitab?!
Samast satsist pärit - küll ei vaadanud, kas samad näod ka grupipildil.
Lisan veel seda, et mees kelle pildid need olid - käis mingi aeg ka Scoutsist läbi. Või ta oligi sealt kuidagi Ratsarügementi sattunud - mitmeid ja mitmeid "pühendusi kaasteenijale" kirjadega fotosid Scoutsi tüüpidest kah samas varamus. Kas see nüüd kedagi aitab?!

Selline sinine oligi või?ivalO kirjutas:Ühel nokamehel on veel väeosa korrapidaja lint varrukal.
Selline oligi, egas ma ajasin tookord ju pada, kui seletasin pimeda käisepaelast!

See siis juba teine foto millel selliste mütsidega mehed. Kurtnast sain ka ühe sellise. Küll mitte ratsameestega aga mütsid analoogsed.ja aeg oli ka miski 39/40 vast. Siis ma mõtlesin terve teoori isegi välja, et mis teema on aga nüüd selle foto dateeringuga langeb see teooria suht vähetõenäoliseks.
http://www.zone.ee/grahv
Riputa oma pilt kohe üles, minu arust on mütsidel pappnokad, mitte riidest.
Kahjuks ei saa siin selle foto järgi eriti sotti.
Ja veel selline asi, et kõik imelikku kuube kandvad mehed on ka heldate pagunitega, milliseid EW Kaitseväes tooaeg ikka polnud?
Ülejäänud meestel on muidu peas 1926. aasta vormimütsid.
Kahjuks ei saa siin selle foto järgi eriti sotti.
Ja veel selline asi, et kõik imelikku kuube kandvad mehed on ka heldate pagunitega, milliseid EW Kaitseväes tooaeg ikka polnud?
Ülejäänud meestel on muidu peas 1926. aasta vormimütsid.
Viimati muutis ivalO, T Okt 25, 2011 10:29 pm, muudetud 1 kord kokku.
Mul vanaisast kah sellise mütsiga pilt:

Sinu pildil on mehed tavalistes ratsaväe peakatetes.
panen paar pilti juurde.
heledad pagunid on miski kohapealne täiendus. Soome variandis on nad sellise veidi harjumatu ülalt kitseneva kujuga. See konkreetne küll nö lipsuga tavavormi oma. Suure kraega universaalvälivormil olid paelad ja tärnid krae peal.
heledad pagunid on miski kohapealne täiendus. Soome variandis on nad sellise veidi harjumatu ülalt kitseneva kujuga. See konkreetne küll nö lipsuga tavavormi oma. Suure kraega universaalvälivormil olid paelad ja tärnid krae peal.
- Manused
-
- soome staap.jpg (86.72 KiB) Vaadatud 20094 korda
Viimati muutis Ben, K Okt 26, 2011 5:12 am, muudetud 1 kord kokku.
aga soome M27 müts on selline. Pilt on kehvake kuna tehtud sõjamuuseumis läbi vitriiniklaasi 
seega - soome müts on teistsugune. Selle (ülalt teise) pildi müts läheks pigem KL varase universaalnokatsi klassi.

seega - soome müts on teistsugune. Selle (ülalt teise) pildi müts läheks pigem KL varase universaalnokatsi klassi.
- Manused
-
- m27.jpg (22.03 KiB) Vaadatud 20094 korda
Soome mütsil ei ole üle pea käivaid kõrvu, mütsi ülespööratud küljeosa on kahe nööbiga nurkadest kinnitatud.
Jääb siis üle loota, et foorumlased leiavad ja riputavad veel pilte sellest imelikust mütsist, annab ehk mingitpidi rohkem selgust saada?
Periood, nagu öeldud 1930 ja ...
Jääb siis üle loota, et foorumlased leiavad ja riputavad veel pilte sellest imelikust mütsist, annab ehk mingitpidi rohkem selgust saada?
Periood, nagu öeldud 1930 ja ...