Evald Piir
- eestileegion
- Huviline
Evald Piir
Tegu Viljandi mehega, paraku rohkem infot tema kohta pole. Surres sugulasi polnud ning album tema fotodega jäi ühele tema sõpradest.
Viimane aga on meie seast lahkunud ning pildid jõudsid minuni läbi tema poja. Teieni saan praegu 3 pilti tuua, lähiajal proovin albumist enesest lisa tuua. Kui kellegil mingit lisainfot on, jagage julgelt, saab ehk mingi pildi kokku.
Viimane aga on meie seast lahkunud ning pildid jõudsid minuni läbi tema poja. Teieni saan praegu 3 pilti tuua, lähiajal proovin albumist enesest lisa tuua. Kui kellegil mingit lisainfot on, jagage julgelt, saab ehk mingi pildi kokku.
- Manused
-
- Eduard Piir3.jpg (153.77 KiB) Vaadatud 20814 korda
-
- Eduard Piir2.jpg (151.1 KiB) Vaadatud 20814 korda
Viimati muutis eestileegion, L Juul 16, 2011 5:10 pm, muudetud 1 kord kokku.
Re: Eduard Piir
Teisel pildil kannab mees EW Kaitseväe vöörihma. Kolmandal tundub, et ollakse kusagil valves (laod, raudteed). Kantakse ühte padrunitaskut.
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväe ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased Punaarmees ja Lend-Lease temaatika). Otsin "Tartu" kolpa ja kotkast.
- eestileegion
- Huviline
Re: Eduard Piir
Esimene pilt on ilmselgelt vanem kui teine. Mehe käisel tundub olevat sini-must-valge käisekilp ning tema sidemetes käsi võiks justkui mõista anda, et ta on haavata saanud, correct? Proovin mõnipäev kogu albumi ajutiselt enda valdusesse haarata, loeb ehk midagi enamat välja.
- eestileegion
- Huviline
Re: Evald Piir
Nii.
Tuleb välja, et panin nimega mööda- tegelik nimi oli mehel Evald Piir, mitte Eduard Piir. Parandasin vea ka postituse pealkirjas.
Nüüd aga üht-teist albumist ja selle vahelt. Ohvitseri pilt on koos tekstiga tagaküljel, teadjamad mehed ehk tõlgiksid? Lisa tuleb peatselt.
Tuleb välja, et panin nimega mööda- tegelik nimi oli mehel Evald Piir, mitte Eduard Piir. Parandasin vea ka postituse pealkirjas.
Nüüd aga üht-teist albumist ja selle vahelt. Ohvitseri pilt on koos tekstiga tagaküljel, teadjamad mehed ehk tõlgiksid? Lisa tuleb peatselt.
- eestileegion
- Huviline
Lubatud lisa, tuleb veel.
- Manused
-
- Evald Piir17.jpg (141.56 KiB) Vaadatud 20653 korda
-
- Evald Piir16.jpg (149.47 KiB) Vaadatud 20653 korda
-
- Im kapmf gegen der ................ 1.9.41
mein .............
"Ohm Tom" - Evald Piir15.jpg (180.16 KiB) Vaadatud 20653 korda
-
- Evald Piir14.jpg (151.2 KiB) Vaadatud 20653 korda
-
- Evald Piir12.jpg (154.27 KiB) Vaadatud 20653 korda
-
- Evald Piir13.jpg (129.94 KiB) Vaadatud 20653 korda
Viimati muutis eestileegion, L Juul 16, 2011 8:23 pm, muudetud 1 kord kokku.
- eestileegion
- Huviline
Nüüd peaks enam-vähem kõik pildid sõjaperioodist siin olema. Album annab muide mõista, et mehel on kerge fotograafiahobi olnud.
Kahju on aga sellest, et enamus sõjaaegseid fotosid on väga väikeses formaadis( nii 5,5x4 cm ).
Kahju on aga sellest, et enamus sõjaaegseid fotosid on väga väikeses formaadis( nii 5,5x4 cm ).
- Manused
-
- Evald Piir26.jpg (178.22 KiB) Vaadatud 20644 korda
-
- Evald Piir25.jpg (158.91 KiB) Vaadatud 20644 korda
-
- Evald Piir23.jpg (119.29 KiB) Vaadatud 20644 korda
-
- Evald Piir24.jpg (189.68 KiB) Vaadatud 20644 korda
-
- Evald Piir22.jpg (135.66 KiB) Vaadatud 20644 korda
-
- Evald Piir21.jpg (139.9 KiB) Vaadatud 20644 korda
-
- Evald Piir20.jpg (164.25 KiB) Vaadatud 20644 korda
-
- Evald Piir19.jpg (201.47 KiB) Vaadatud 20644 korda
-
- Evald Piir18.jpg (153.15 KiB) Vaadatud 20644 korda
-
- Kaitsekraav.jpg (141.4 KiB) Vaadatud 20644 korda
- eestileegion
- Huviline
- eestileegion
- Huviline
Viskasin nime googlesse ja ennäe:

Nimi on ju sama ning asukohaks Fellin e. Viljandi kui ma õigesti aru saan. Kas nimekaim?
Või ehk ongi mees "maha kantud"?

Nimi on ju sama ning asukohaks Fellin e. Viljandi kui ma õigesti aru saan. Kas nimekaim?
Või ehk ongi mees "maha kantud"?
Viimases pildisatsis on kaks võetud tänase muuseumi (valge hoone paremal) ja legendaarse lokaali "Puhas Kuld" (punasest tellisest hoone vasemal) juures, pargi nurgas. Äkki kohalikud tunnevad mõne muu pildistamiskoha ka ära?
Paberi järgi selgub jah, et mees jäi Narva rindel granaadikillu üledoosi ohvriks.
Paberi järgi selgub jah, et mees jäi Narva rindel granaadikillu üledoosi ohvriks.
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Siivertsi all sai surma 25. märts 1944 ja maeti Mummassaare kalmistule.
Haua number 291. Küsi Drevingu käest, ehk oskab midagi täpsemat kosta?
Zetooni järgi - Eesti SS Leegioni tagavarapataljon nr. 229.
Haua number 291. Küsi Drevingu käest, ehk oskab midagi täpsemat kosta?
Zetooni järgi - Eesti SS Leegioni tagavarapataljon nr. 229.
- eestileegion
- Huviline
Aitäh vastamast. Uurin seda asja edasi.
Rääkides aga tollest ohvest, kas oleks idee ta kuhugile tuvastamiseks üles panna? Mõtlen mõnda suuremasse rahusvahelisse foorumisse?
Ehk keegi suudab tollest käekirjast sõnad välja lugeda ja tolle tekstijupi ära tõlkida. Olen paraku aastate eest vaid ühe kooliaasta jooksul saksa keelt õppinud, niiet pole enam suurt midagi küljes.
Rääkides aga tollest ohvest, kas oleks idee ta kuhugile tuvastamiseks üles panna? Mõtlen mõnda suuremasse rahusvahelisse foorumisse?
Ehk keegi suudab tollest käekirjast sõnad välja lugeda ja tolle tekstijupi ära tõlkida. Olen paraku aastate eest vaid ühe kooliaasta jooksul saksa keelt õppinud, niiet pole enam suurt midagi küljes.
Für Erinnerung an Ihren ???nell. Im Osten ???? 1942
- eestileegion
- Huviline
Aitäh kõigile kes siiani abiks on olnud!
Teadjamad mehed jagasid infot, et mees on andmebaasi kohaselt Narva maetud.
Paraku midagi täpsemat pole, niiet tuleb lähiajal üks sõit ida suunas ette võtta. Eks ma annan teada, kui miskit täpsemalt selgub.
Teadjamad mehed jagasid infot, et mees on andmebaasi kohaselt Narva maetud.
Paraku midagi täpsemat pole, niiet tuleb lähiajal üks sõit ida suunas ette võtta. Eks ma annan teada, kui miskit täpsemalt selgub.
- eestileegion
- Huviline
Lisandub üks pilt, mis praegu osta.ee vahendusel saadaval on:
https://www.osta.ee/eesti-mees-saksa-mu ... rc=similar
Lisaks õnnestus mul vahepealsel ajal saada veel üks album, mis kajastab antud noormehe sõjaeelset elu. Kui mahti saan ja sealt midagi foorumi temaatikasse sobivat leian, siis täiendan teemat.
https://www.osta.ee/eesti-mees-saksa-mu ... rc=similar
Lisaks õnnestus mul vahepealsel ajal saada veel üks album, mis kajastab antud noormehe sõjaeelset elu. Kui mahti saan ja sealt midagi foorumi temaatikasse sobivat leian, siis täiendan teemat.