Tere!
Oskab keegi ütelda, mis väeosa (arvatavasti vene) asus sellel territooriumil!
Jääb Valga linna piiridesse.
http://www.wikimapia.org/#lat=57.783144 ... =s&tag=516
Ette tänades!
Tundmatu väeosa?
- Parabellum
- Huviline
Re: Tundmatu väeosa?
Raamat "Teise maailmasõja aegadel Valgamaal." Arved Duvin´ilt annab suht ülevaatliku pildi sealkandis toimunust.
"Si vis pacem,para bellum."
Tolles teoses on väga palju kirja ja ka muid vigu, kahjuks. Kas A.Kalvo teosest "Nemad vabastasid L-Eesti" operatiivsemat infi pole ehk ? 

מוצר מדבקה חבר שעובד בחברה שמיבאים את המסך הנ'ל ממליץ בחום רב לא לגעת ?
Ma ei saa üldse esitatud küsimusest aru. Kas jutt käib sõjaajast või nõukaajast?
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
- Parabellum
- Huviline
Mina iseenesest sain aru,et küsitakse sõjaaegset inffi?Aga kuna küsija on ainult ühe kommiga siin,siis vist ei ole ka vastust oodata.
"Si vis pacem,para bellum."
Tere.
Pilt on suur ja lai. Sõjavangide laagrist (vasak üleval) kuni sakslaste positsioonideni (parem kesk).
Üle raudtee ülesõidu peremat kätt on sõjaaegne moonaladu. Sealt olen saanud 10cm plasttongiga raudkesta. Ülesvõetud raudteeharu viib nõukaaegsesse sõjaväe lattu/mahalaadimispunkti. Selle kaudu tuli kõik vene sõjaväe kola, ka tuumalõhkepead. Teine rdt. ots viis välja Võru rdt´le. Sellest piirkonnast vist hangib üks meie ksf! lennuki juppe.
Kui tahad teada siis helista 5100531.
Toomas.
Pilt on suur ja lai. Sõjavangide laagrist (vasak üleval) kuni sakslaste positsioonideni (parem kesk).
Üle raudtee ülesõidu peremat kätt on sõjaaegne moonaladu. Sealt olen saanud 10cm plasttongiga raudkesta. Ülesvõetud raudteeharu viib nõukaaegsesse sõjaväe lattu/mahalaadimispunkti. Selle kaudu tuli kõik vene sõjaväe kola, ka tuumalõhkepead. Teine rdt. ots viis välja Võru rdt´le. Sellest piirkonnast vist hangib üks meie ksf! lennuki juppe.
Kui tahad teada siis helista 5100531.
Toomas.