D- Day ja liitlaste väejuhatuse käsk vange mitte võtta..!??

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Vasta
krijgsvolk
Kasutaja

D- Day ja liitlaste väejuhatuse käsk vange mitte võtta..!??

Postitus Postitas krijgsvolk »

Küsimus:olen suht ammu kusagilt lugenud/kuulnud, et D- Day toimumise ajal olevat liitlassõduritele antud käsk 10 päeva jooksul saksa vange mitte võtta.
Mind huvitab, et kas mul on luulud või oli see tõsi?
Ega mul mingeid illusioone anglosakside liigsest inimarmastusest ei ole ja, usun, et nii see ka oli, vaevalt sellist asja välja mõeldaks!
Huvitab kinnituse saamine sellele faktile.
Uduselt mäletan, et ca 15 a tagasi oli mingi dok ja US veteranide ( 82. või 101. Airborne )jutust tuli nagu välja,aga ma täpselt ei mäleta.
Äkki keegi siit foorumilt teab midagi asjast???
Militaarneti kamraadid,miskit selget vasust ei osanud anda.
metssiga
Huviline

Re: D- Day ja liitlaste väejuhatuse käsk vange mitte võtta..!??

Postitus Postitas metssiga »

Vastasid juba ise, käsk oli antud just õhudessandi meestele (ja mitte määratletud, et 1 või 10 päeva, vaid kuni vastase tagalasse maabunud üksuse oma maavägedega ühinemiseni). Eesmärgiks oli ikka puhas pragmatism, ei mingi anglosaksidele juudi-plutokraatide poolt antud käsk (mille taga oli loomulikult Kagaal, siioni mehed ja vabamüürlased, kui mitte mainida kogu meie Maa elu juba tuhandeid aastaid määravaid ja juhtivaid tulnuk-reptiile :D ) Käsk anti, kuna mehed olid väljaõppe ajal saanud ka sõjaõigusest ja vastavast käitumisest õppe, aga vastase tagalasse maabunud langevarjurid on ikka vägagi erilises situatsioonis. Ega seda seaduste ja õiguse vastast käsku päris ka ei varjata, sellest on ajaloo- ja mälestuskirjanduses juttu olnud, loomulikult kirjutajatest keegi selle üle uhkust ei tunne, aga olid ajad ja olid situatsioonid.
krijgsvolk
Kasutaja

Re: D- Day ja liitlaste väejuhatuse käsk vange mitte võtta..!??

Postitus Postitas krijgsvolk »

Eks ta õige ole!
Huvitav aga, millal sakslased sellest teada said
ja kas nad sellele adekvaatselt reageerisid?
Ma pean silmas, et samuti vangilangenud anglosaksid maha kõmmutasid?
Ma ei pea silmas neid pool aastat hiljem Ardennides juhtunud ekstsesse,
vaid 1944 a suvel mõneks ajaks Normandiasse takerdunud lahingutegevuse ajal toimunut!?
Vasta

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”