Raskeveohobused
- Kriegsmarine
- Huviline
Raskeveohobused
Kas kellelgi on infot ja pilte sõja ajal kasutusel olnud Ardenni raskeveohobustest, mida nendega kõike veeti ja kus olid kasutusel ja varustus, mis käis hobusega kaasas. Need hoburauad, mida kolme hobuse jagu, peaks pärinema ka neilt, naelaaukude vahe on küll väga erinev, kui ühel 4 naelaauku, siis teisel 10. Mõnedel on isegi aastaarv ja firmamärk peal veel näha, mis veel kulumata.

Külakurnaja käsiraamatust loeme: "Raskeveohobuste tarbeks toodeti erineva suuruse ja kujuga raudu..."
Vastavalt kabja kujule olid need markeeritud V (ümar) ja H (ovaalne) tähistega, mille taga suurust tähistav number- 8,9,10...
Kui mälu ei peta, olen näinud ka suurust 12!
Veel oli raual tootja markeering ja aastaarv.
Rohkem oska midagi kosta, kamraad Kass riputas kunagi pilte vankri metalldetailidest.
Kindlasti on kusagil säilinud tiisleid ja rattaid, mingi aeg müüdi suisa terveid vankreid. Kui nüüd ei eksi siis riputas pilte Kriuks.
Vastavalt kabja kujule olid need markeeritud V (ümar) ja H (ovaalne) tähistega, mille taga suurust tähistav number- 8,9,10...
Kui mälu ei peta, olen näinud ka suurust 12!
Veel oli raual tootja markeering ja aastaarv.
Rohkem oska midagi kosta, kamraad Kass riputas kunagi pilte vankri metalldetailidest.
Kindlasti on kusagil säilinud tiisleid ja rattaid, mingi aeg müüdi suisa terveid vankreid. Kui nüüd ei eksi siis riputas pilte Kriuks.
Kunagi oli teemaks tõesti: http://www.wehrmacht.pri.ee/foorum/phpB ... sc&start=0ivalo kirjutas:Kui nüüd ei eksi siis riputas pilte Kriuks.
- Kriegsmarine
- Huviline
Käisin kuuri all ja tegin paar klõpsu. Kui kõik nähtav ka teemasse ei putu, siis vast kena kaeda ikke.
Oleks pidand keskenduma vankrele, aga vana kastipederastia lõi ailme eest nii kirjuks

Päikesed

Nali naljaks, aga mul õues suur suvi käes

Oleks pidand keskenduma vankrele, aga vana kastipederastia lõi ailme eest nii kirjuks

Päikesed

Nali naljaks, aga mul õues suur suvi käes

"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)