Leitud Kettenkrad

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
faust
Veteran

Leitud Kettenkrad

Postitus Postitas faust »

Üks tüüp on leidnud Itaalias Kettenkradi. Masin leiti vanast farmist ja seisnud seal sõjast saati. Seljas originaal värv koos mitmete kirjetega ja üksuse sümboliga. Masin olla täiesti komplektne ja töökorras. Lihtsalt uskumatu leid :)

Teema siin. Piltide nägemiseks peab olema registreerunud:

http://www.wehrmacht-awards.com/forums/ ... p?t=405186
Sõda on elujaatamise kõige aktiivsem vorm.
Parem olla kui näida.
Art
Huviline

Postitus Postitas Art »

Kahjuks ma ei näe sealseid pilte (pole kasutaja), kas keegi oleks nii hea ja uploadiks nad ka siia ülesse?
Kasutaja avatar
funker
Veteran

Postitus Postitas funker »

Art kirjutas:Kahjuks ma ei näe sealseid pilte (pole kasutaja), kas keegi oleks nii hea ja uploadiks nad ka siia ülesse?
Sealne foorum ei vaataks meie peale ilmselt peale seda kuigi hästi. Tee end kasutajaks, see on lihtne.
faust
Veteran

Kasutajaks tasub sinna kindlasti end teha. Väga põhjalik ja huvitav foorum.
Parem olla kui näida.
Kasutaja avatar
MK
Huviline

Postitus Postitas MK »

Täiesti uskumatu. :shock: 65 aastat pärast sõda tuleb veel sellises konditsioonis masin välja...
Rynno
Kasutaja

Postitus Postitas Rynno »

Säilivus on ikka asjal, peaks ütlema 5+ :shock:
faust
Veteran

Eks kõige paremini olegi säilinud asjad, mis on kuhugi küüni alla unustatud. Aga mehel oli küll elu leid.
Parem olla kui näida.
Kasutaja avatar
ruusserg
Huviline

Postitus Postitas ruusserg »

Eks see maha jäätud küüni jut ole vist natuke väljamõeldis . Ei tea missugune maja püsib ilma remontimata üle kuuekümne aasta püsti . Meilgi Eestimaal näiteid küllaga , majad kust inimesed lahkunud on katus juba kümnekonna aasta pärast sisse kukkunud . Ja mis mõtet on remontida mingit küüni , teadmata mis seal sees on . Ise küll ei hakkaks sellise asja peale raha kulutama . Ja ega see Kettnkrad tikutopsi suurune ka pole , et küüninurgast välja ei paistaks . Itaalia filmidest paistab et need küla küünid on ka paar meetrit korda paar meetrit kivist hoonekesed .
Kasutaja avatar
Manurhin
Huviline

Postitus Postitas Manurhin »

Aga Itaalia kliima on ka midagi muud kui 12 kuud sügist.
Garrett ACE 250
Die Fahne Hoch!
Kasutaja avatar
ruusserg
Huviline

Postitus Postitas ruusserg »

No lisan siis juurde maavärinad ja üleujutused mida seal piirkonnas ette tulevad .
Kasutaja avatar
gruppen
Huviline

Postitus Postitas gruppen »

Mina olen leidnud Eesti küünidest sellist vanatehnikat mille üle enamus inimesi sügab kukalt ja kaldub arvama, et ma ise ehitasin replica ja siis ajasin rooste. Või midagi samast. Küsimus on selles, et kelle küünis see kettenkrad oli - kas seda inimest karvavõrdki kottis millega tegu. Üllatuseks siinstele foorumlastele võib tulla, et kõiki inimesi ei huvitagi militaaria ja tehika :lol:
Mina seda küll nüüd niiii utoopiliseks ei peaks.

Ja p.s. see maja mille ma pärandvaraks sain... see ehitati ennem 1850 ja ainus remont on see, et kunagi aastakümneid tagasi pandi peale eterniitkatus, muud tehtud pole. Julgen oletada, et samas seisus üle 100 aasta aga see püsti ei püsi. Peab vist natuke kõpitsema.
Kasutaja avatar
brunner
Veteran

Re:

Postitus Postitas brunner »

Art kirjutas:Kahjuks ma ei näe sealseid pilte (pole kasutaja), kas keegi oleks nii hea ja uploadiks nad ka siia ülesse?
Omanik andis lahkelt loa fotosid ka siin foorumis eksponeerida. Palus ainult teda sellest informeerida.
Yes, I will be happy,let me know when you publish the photos.
Thanks
R......
Sääl neid päris palju :? Kasulikum vast end awardsi registreerida.
Manused
Photo57.JPG
Photo51.JPG
Photo36.JPG
Photo2(2).JPG
Meine Ehre heisst Treue http://sojavaramuuseum.ee/
ludvig
Kasutaja

Re: Leitud Kettenkrad

Postitus Postitas ludvig »

Julm. Lihtsalt julm kui see tõsi on. :shock: Muide esimesel pildil märkab terav silm masina tagaosas rullis saksa telkmantlit ja ....kaigast. Tea kas need olid ka terve see aja seal või. :?:
Aspelund
Huviline

Postitus Postitas Aspelund »

Selliseid kollaseid suunatulesid polnud Kettenkrad'il küll mitte kunagi. Kollaste suundade tulek jäi pigem küll kuhugile 70-ndatesse.

Ma usun, et selles loos on palju küsimärke.

A.
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Postitus Postitas Kriuks »

Ka mulle tundub kogu see lugu kole imelik. Algul kirjutasin küll leiu itaallaste laiskuse arvele ( pidev siesta ning näiteks Eestis on ju tänaseks raske leida juba ainsamatki vihmavee- või solgitoru, kuhu usinad kohalikud poleks sisse piilunud 8) ) aga nüüd olen hakanud sügavalt kahtlema. Sellisel kujul saab asi säilida ainult korraliku katuse all ja see, et katus püsiks 65 aastat ilma inimeste kohalolekuta ei saa juhtuda isegi sealses kliimavöötmes ...
Vasta

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”