Kas saksa sõjaväes oli kasutuses ka mingi standard voodi? Silmapiiril on üks koiku, kus siis väidetavalt olid pikutanud suurepärased fritsud . Ma sebin mingil hetkel ka pildid siia .
siin kaks fotot saksa vooditest - esimesel pildil on punkrisse ehitatud voodi ja suvalistest laudadest kokku klopsitud - teisel fotol on ikka tehases tehtud voodi aga eriti palju pole sellest näha ... ehk on mingit abi!
ja siin on foto saksa sõjaväe kapist, kus sõdur hoidis oma varustust
...Kui sakslased 44-ndal Waterlandi liikusid, käis kohalik külarahvas sealt endale vajalikku majapidamiskraami varumas ning tänaseni on võimalik mõndagi leida...
Viimati muutis Kriuks, E Okt 17, 2005 10:55 am, muudetud 1 kord kokku.
Ka mina leitsin suvilast ühe voodi !! Aga kahjuks pole mul selle pilte kuskilt välja võtta . Aga ma loodan et kunagi ikka kuskilt saab kah need pildid .
See puidust voodi peaks olema tavaline 30 aastate voodi. Lihtsalt sõdurid virutasid kuskilt ära ja tassisid kasarmusse. Originaal sõjaväe voodi peaks olema kokkupandav ja võimalus kasutada mitmekordsena. Mul peaks kuskil sellise karkass olema.
Seda voodit võidi sõja aegu muidugi rekvireeritult-organiseeritult hospidalis (kasarmus) kasutada ja sellel lebanud ehk palju hitlerlasi ja fashiste ,kuid päritolult on paraku tegu tavalise tsiviilmööbliga. Olen 1661-ga samal arvamusel.
Uscha riputatud pildil nr. 2 peakski olema saksa sõjaväe standartne voodi. Leidsin pildi ,kus loomastunud Göringi timukad poseerivad sellise magamisriista ees. Fotol on näha ka sõduri nime jaoks voodiotsa tehtud lipikuhoidja. http://www.pilt.ee/view/527749/