Murdvargus Vormsi saarel.
Murdvargus Vormsi saarel.
Üleeelmine nädal murti sisse minu talu aitadesse Vormsi saarel. Muuhulgas langes vargatõbraste saagiks ka osa minu militaarkollektsiooni restaureerimist ootavatest esemetest. Juhul kui kellelegi pakutakse järgnevaid esemeid palun Teid minuga ühendust võtta nr-tel , või meili teel .
Varastatud esemete nimekiri:
1. Saksa M40 sinel. (Kasvule ca 175, sees talvekarv, seljal suur põletusplekk, Vasaku varruka ots katki rebitud, varrukal ka jälg millegist sinna õmmeldud embleemist)
2. M42 kiivrikoor (Sisu puudu, värv säilinud ca 70%, küljel mahalihvitud dekaal)
3. M40 Frents. (Parem varrukas koide poolt räsitud, vasak rinnatasku katki-ilmselt on keegi autasud küljest rebinud füüsilise jõuga, rinnal Wehrmachti kull)
4. Ca 5 katkist K98 tääki.
Kõige absurdsem kogu loo juures on see, et mul seal ka ca 20 NL sinelit ning ca15 NL vormi. Sinelid ja vormid olid kõik riidepuude peal. Vargad loopisid need põrandale ja kui hakkasin koristama ja neid tagasi riputama oli puudu 6 riidepuud. No mida kurat nendega tehti?? Tule taevas appi! Nüüd paigaldan hoonetele signalisatsiooni ning videovalve, et Rootsist tulles ei tabaks jälle ebameeldiv üllatus ja saaksin silma peal hoida.
Varastatud esemete nimekiri:
1. Saksa M40 sinel. (Kasvule ca 175, sees talvekarv, seljal suur põletusplekk, Vasaku varruka ots katki rebitud, varrukal ka jälg millegist sinna õmmeldud embleemist)
2. M42 kiivrikoor (Sisu puudu, värv säilinud ca 70%, küljel mahalihvitud dekaal)
3. M40 Frents. (Parem varrukas koide poolt räsitud, vasak rinnatasku katki-ilmselt on keegi autasud küljest rebinud füüsilise jõuga, rinnal Wehrmachti kull)
4. Ca 5 katkist K98 tääki.
Kõige absurdsem kogu loo juures on see, et mul seal ka ca 20 NL sinelit ning ca15 NL vormi. Sinelid ja vormid olid kõik riidepuude peal. Vargad loopisid need põrandale ja kui hakkasin koristama ja neid tagasi riputama oli puudu 6 riidepuud. No mida kurat nendega tehti?? Tule taevas appi! Nüüd paigaldan hoonetele signalisatsiooni ning videovalve, et Rootsist tulles ei tabaks jälle ebameeldiv üllatus ja saaksin silma peal hoida.
Viimati muutis ormsö, P Aug 22, 2010 11:10 am, muudetud 2 korda kokku.
Politseiga on viimasel ajal nii kehvad kogemused, et ma ei tülitaks neid üldse. Kui neid müüma hakatakse, küll siis välja tulevad.
Ise sõitsin maateel klaas-jääga teel puusse ja kutsusin shokis olles kiirabi, kuigi ei olnudki tegelikult häda peale põrutuse ja sõbral sama lugu kes kõrval oli. Kiirabiga koos tuli politsei vormistama avariid ja siis kohe mulle trahvi määrama. 3000.- nagu maha visatud, ise veel ütlesid, et kui poleks kutsunud, ei oleks trahvi saanud. Rohkem nende teeneid ei vaja!
Soovin edu leidmisel!
Ise sõitsin maateel klaas-jääga teel puusse ja kutsusin shokis olles kiirabi, kuigi ei olnudki tegelikult häda peale põrutuse ja sõbral sama lugu kes kõrval oli. Kiirabiga koos tuli politsei vormistama avariid ja siis kohe mulle trahvi määrama. 3000.- nagu maha visatud, ise veel ütlesid, et kui poleks kutsunud, ei oleks trahvi saanud. Rohkem nende teeneid ei vaja!
Soovin edu leidmisel!
Kas peale nimetatu veel muud kraami ka ära viidi? Varastatud kraami järgi annab ju mõningaid järeldusi teha (on olnud juhuseid, kus ilmselgelt teatud asjade järgi tuldud, seega tõenäoliselt tellimustöö), kuigi see ei pruugi viia asja lahenemiseni.
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Veelkord tänud uschale! Vargad tulid ilmselt saarele üle jää. See seal igaaastane teema, nii kui meri tõmbab kaane peale hakatakse Vormsil sigadusi tegema. Pühapäeval oli jäätee nagu Tallinn-Tartu maantee, autod tulid ja läksid. teiste esemete hulgas viidi minema veel nipet-näpet vanavara, aga ei midagi erilist. Ühe voki lõhkusid ka juppideks. Muidugi korralikult lõhuti 100 aastat vanad aidauksed ära, nendest ka kahju. Katsun homme vaadata, järsku on mul need esemed mõnele fotole jäänud, tavaliselt neid remonti vajavaid esemeid enne pole pildistanud, aga peale restaureerimist kindlasti.
Kurb kuulda. Loodab, et kõik laabub paremas korras.
Ehk pajatad lähemalt, et miks asju tagasi ei saanud?Soadf:Sai töestatud ,et asjad minu aga asju tagasi ei saanud ja politsei ka midagi ei suutnud teha.
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväe ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased Punaarmees ja Lend-Lease temaatika). Otsin "Tartu" kolpa ja kotkast.