Kõrgendik...?

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Vasta
uudishimulik
Veteran

Kõrgendik...?

Postitus Postitas uudishimulik »

Ajendas kirjutama postitus Tartu ruumis langenud vene tankistidest.Tartust siis Narva poole.(Kõrveküla ja Vasula vahepeal) olevat olnd sidumispunkt (Keertu talu.Vanaema jätkuv kodu) :D ).Piirkond käis korduvalt käest kätte. Üle tee maja vastu maetud mitmeid saksa pool võitlend sõdureid.Olen näind pabereid(ma loodan et olen valmis isegi paberitest pilte teile näitama,kui nad alles veel on?) mis kinnitavat surnu kohaleetoomist X külamehe poolt.Mõni aasta tagasi leiti teedööde käigus ka üks poolik setoon(mis peab versiooni paikapidavaks)Minuteada on ka tehtud proovi väljakaevamisi.(minuteda edutult)Küsimus:Kas mingeid etasiminekuid?Olen kuulnud et isegi suurtel võimastel sakslastel koha määramisega probleeme:(kõrgendiku number ainult)Kuna asun ise Tartus, siis asi eelkõige adreseeritud Arnoldile.Aga loodan et huvitavaid fakte leiavad nii teisedgi.
Kasutaja avatar
desert eagle
Huviline

Postitus Postitas desert eagle »

Kas jutt käib sellest kohast kus mõni aasta tagasi jõulude ajal soomlasest kopamees teekraavi laiendamise käigus kopaga kondid välja tõmbas?
uudishimulik
Veteran

Postitus Postitas uudishimulik »

Minuteada üks soomlane tõesti kraave seal 3-e, 4-ja kilomeetri ulatuses kaevas.Kontmehest pole kahjuks midagi kuulnud.Ainult see poolik zetoon.Kui mälu ei peta veel niipalju, et paberites kirjas ,mehed olid erinevatest üksustest.
Kasutaja avatar
speedsta
Veteran

Postitus Postitas speedsta »

Vaatasin maaameti kaarti, seal sai käidud.
Kasutaja avatar
desert eagle
Huviline

Postitus Postitas desert eagle »

ilmselt on see siis sama koht kus me kaks aastat tagasi käisime seda kalmistut otsimas.Sellega on lood sedasi et kahjuks on see praeguseks hävinenud.Esimese laasatmis töö tegi tee laiendus ja viimase rea mehed on selle kraaviga segi tõmmatud.Sinna oli maetud 50 meest,paljud nendest eesti sõdurid.Seda kalmistut olid kohlikud külapoisid juba varem armaastanud rüüstamas käia.Aga õnneks oli vastas majas elanud kuri tädi kes nad alati minema peksis.Kõige koledam selle loo juures on see et selle kalmistu kohapeale põlluservale on inimesed vedanud oma olmeprügi.Vanu panne,kausse ja muud kola tuli maaseest nähtavle ikka üks jagu.Huvitav viis austsut avaldada sõjas langenule.Lillede asemel sõdurihauale prügi viia.
Vasta

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”