Ise olen ka näinud katjushamürsku, oli teine sattunud vanarauaplatsile, see oli Umbes 70cm pikk ja silindriline, läbimõõt tunduvalt väiksem ja oli teine koos laenguga, valget värvi lõhkeaine oli pappkestas, kahjuks pilti ei leia. See isend oleks nagu lennukilt alla loopimiseks sobivam, kuidas sellist läbi toru lasta saab!?
Õigus küll, aga kas lihtsam pole lasta ühtlast silindrilist mürsku, kui sellist ümarat junni, sellel muidugi veel tagaosa puudu. Ruumi kokkuhoiu mõttes tundub nagu ka ebaloogiluine olevat.
Mõõtusi pole, aga mina pakuks ka sakslast. Viimati jäi selline terves ilus silma 2006 Üksküla laadal ja taheti alul 1500, hiljem juba tonni ringis, kuulu järgi oli Eestimaale lõpuks rännanud.
Soadf , ära nii küll ütle et ``ei viitsi teiega vaielda `` . See ju selle foorumi mõte on et avaldame oma arvamusi st. vaidleme ( ja leiame õige lahenduse ) . Või olen ma valesti aru saanud ?
Tere.
Legend valgamaalt.
Ise olen näinud sellelt lennukilt päritolevaid kuulipilduja padruneid.
Lennuk olevat alla kukkunud Tsirguliina lähistel. Esimene joss tõmbas maha lennuki saba. Peale seda olevat EPT kopamees asja käsile võtnud.
Kuni jõudis tiivani, kus "katjuuša mürsud "all. Peale seda olevat kohalike huvi kadunud kiiresti.
Uurisin ka sada lugu natuke. Ühest talust juhatati järgmisse jne.
Kui kedagi huvitab , siis aitan jõudumööda.
Mind huvitavad kaherattalised rohkem.
Toomas.