Niisiis käes veebruarikuu ja teen algust. Täna omandasin sellise mütsilotu, millega oli ka hea (kuna lumesodi sadas) pool päeva Tallinnas ja pool Haapsalus ringi jalutada ning asju ajada. Kuna kull on eest aga puudu, siis loodan, et vahest mõnel lugupeetud kaasfoorumlasel oleks selline pakkuda. Saaks siis õige komplekti kokku.
.....rätsep oleks ilmselt kasutanud õmblusmasinat. Noka õmblus- heleda niidiga, küll sellele ei viita. Tundub ikka sulaselge näputööga. Aga minu arust, see ainult lisab mütsile oma vürtsi
kindlasti ei ole tegu sõduri oma näputööga.
kõigil sellistel ringitehtud mütsidel, mida olen näinud on nokad täpselt ühesugused - näiteks on kõigil nokkadel otsast ca. 1 cm kaugusel õmblus. võimalik on veel variant, et kuskil vabrikus vorbiti hunnik nokkasid valmis teha ja sõdurid õmblesid kohapeal ise külge.
Tegelikult ma pidasingi silmas seda, et nokk on oma näputööga külge õmmeldud (robustne töö heleda niidiga), mitte, et nokk oleks ise meisterdatud .
Aga väike küsimus ka õnnelikule omanikule- kustkaugelt müts välja ujus???
Tegelikult on see töö parem kui pildilt paistab. Konkreetselt see müts on pärit siit ühe foorumikaaslase käest, kellelt muid asju tooma läksin. Avastasin selle sealt kapilt ja tegimegi äri. Sain sellel nädalal veel mõned pilotkad (Wehrmacht, KM), mis antud hetkel õmbleja käes veidi parandamises on. Kui tagasi saan panen ka üles. Veel sain endale ka need kaks koiaukudega ja räsitud mantlit, milled foorumlane MK Kadriorust leidis. Parandan sealt saadud riidega enda omade suuremad augud ära ja siis peaks ka kindlasti riidematerjali veidi üle jääma. Nii, et kui kellelgi samuti tükki paigalduslappi peaks vaja minema andke privas teada, olen lahkelt nõus avitama.
Minul täna hommikune saak siis Mauseri 98/05 "lihuniku" tääk. Pole just esimeses nooruses aga saab veel asja, põsed kah puudu. MP 40 käänatava kaba sain kah, vene tiku põlgasin ära.
Siin rätseppadest juttu-mulle toodi huvitavad Herberz-Solingeni käärid,huvitavaks teeb asja see,et markeeritud palmipuu,püramiidi ja kriigsmariini kanaga. Aaafrikakorpusekörbelaevastiku rätsepa omad .
brunner kirjutas:Siin rätseppadest juttu-mulle toodi huvitavad Herberz-Solingeni käärid,huvitavaks teeb asja see,et markeeritud palmipuu,püramiidi ja kriigsmariini kanaga. Aaafrikakorpusekörbelaevastiku rätsepa omad .
Herr Brunner, pange ikka pilt ka selle toreda leiu kohta.
Öh-öhhh! Kuradi konn paneb näkku-ehk möne aja pärast lisan .
Eila sain ka ühe käsitööna valminud söjateemalise karbikese-ilus kast! Pääle kraabitud essess kaalikas ja musta värviga maalitud 20. SS Estn.Division. Parasjagu paras ristikeste ja muu soga jauks.
Tänan ka kamraad soadfi , Sinu jauks sain ka ühe Eestiaegse nöpsi(öönes)!