Sõjakübarad

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Vasta
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Sõjakübarad

Postitus Postitas ivalO »

Vaatan ,et ainult Kriuks ja mina foorumirahvast olemegi oma huvid materjaliseerinud ?
Või mängib rolli eestlase loomupärane tagasihoidlikkus?
:wink:

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
kass
Veteran

Postitus Postitas kass »

6 paari heas korras kiivreid.
vääga hea silmale :mrgreen:
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Paare siiski ainult 4. :cry:
Kasutaja avatar
hugo1
Huviline

Postitus Postitas hugo1 »

Mis tumetad prillid seal ühe kiivri küljes on :?:
Kas Saksa prille ka keegi müüb ja palju maksavad. Enda kiivrile tahaksin osta ühed.
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Neil prillidel käivad klaasiraamid lahti ja klaase saab vahetada vastavalt vajadusele. Pildilolevatel ees päiksevariant - tume klaas.
Ega meil siin prille eriti ei liigu. Ja hind oleneb eseme seisukorrast. Mina sain need 400 eeguga. Kobedamad kusagil tonni kandis. Aga müügis pole näinud ja pead ei anna !
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Niederland käis välja soovi kuulda ka esemete lugusid.
Toosama kiiver ,millel musta klaasiga prill laubal, kuulus Piirikaitserügemendi sellidele ! Mitmusevorm sellest ,et sisse on kirjutatud kaks eesti nime -Pirsko ja Siivik. Pärit pada ise Mõisakülast.
Soovisin ,et uuritaks kiivriomanike lugu edasi (ehk saaks pildigi), vennal ,kelle käest kiivri sain teenis vanaisa samas väeosas ,kus kiivrikandjad. Paraku jäi aga asi soiku. Uuriks häämeelega ise - vahemaa aga selleks natukene pikavõitu.
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Vasakul Eesti Lennuväeohvitseri müts -kuulunud Milk´ile
Teine Politseipataljoni ohvitseri müts.
Leides oli mütsil ees eesti kokard. Kuna olemas ka saksa märgid , kasutan argipäeviti saksa ja pühade puhul eesti embleeme! :D
Kahjuks viimase omanik teadmata.

Pilt
kass
Veteran

Postitus Postitas kass »

kenad mütsid.
Politsei oma on :D

ja...
M40
Selle kiivri tõi üks proua maalt. Oli leidnud selle ühe kuuri alt tühja naabrimaja hoovist kust ta läbi põikas :)
Pilt

M42
Pärineb Tallinfilmi stuudio pööningult, kust üks tüüp kes seal kunagi töötas ta üles korjas. Hiired on veidi proovinud voodrit ja rihmasi(rihmad vahetasin tervemate vastu)
Dekaali kleepisin ise peale :roll: (Ma kujutan ette mis nägu Uscha jälle teeb :lol: :roll: aga selle saab vaevata maha)
Pilt

"assortii"
Pilt
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

:twisted: < seda nägu mõtled?
õigesti mõtlesid sellisel juhul :wink:
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Sinna tühja majja ja kuurialusesse lendasid kindlasti ahvikiirusel ise ka kohale?
Need sõelad Sul Avinurme kandist leitud ?
kass
Veteran

Postitus Postitas kass »

'
Sinna tühja majja ja kuurialusesse lendasid kindlasti ahvikiirusel ise ka kohale?
Ei :( Siis ei pööranud nagu eriti tähelepanu.
See naaber sel proual oli alkass ja kui see proua seal kuuri all käis oli ta kas kusagil võõrutusel jälle või kus iganes. Aga läksin u paari aasta pärast küsima, (kui kuulsin, et selles majas võis midagi olla), selle tüübi ukse taha (imelik tegelane oli). Ütles, et just paari nädala eest olid käidud ja küsitud ka saksa kolu ja viidi sealt siis kiivreid... veel taskulampe mainis ja midagi veel....ühesõnaga asju oli seal veel :x ...Sitt päev

Need "peerud" on jah Avinume metsadest.
Viimase satsi tõi onu metsast. U. seitse paari vedelesid koos. Kiivreid vedeles vanasti "puskarivabrikute" juures. Ju nad neid kesti milleksi kasutasid.
Ahjaa kõik mis on metsadest ja vanadest küladest leitud on ilma võrudeta(mitte, et võrud oleksid ära mädanenud...midagi ikka jääb järele) Ja siis ühest vanast majapidamise prügihunnikust leidsin posu võrusid. Kisti needki siis mingi otstarbe jaoks välja(voodrinahk, needid) :roll:
Kasutaja avatar
suurpomm
Huviline

Postitus Postitas suurpomm »

neetide taga olevaid seibe leidsin ma oma vanatädi kruvikarbist. Oli ka need kuskilt ära tõmmanud. Vanasti läks kõik käibele. Huvitav on see, et rääkisin paar kuud tagasi ühe vana mehega. Ütles et peale sõda olid kõik põõsa alused saksa kiivreid täis. Aga voodreid sees ei olnud. Arvas et olid juba paari aastaga ära mädanenud.
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Ei usu ,et nahk nii kiiresti ära oleks mädanenud. Ju kiskusid kohalikud naha välja ja läks majapidamises käiku. Võrude alumiiniumplekk leidis kindlasti samuti rakenduse ja kui võtsid paar kiivrit villkopaks ja mõned loomade söögianumaks , aitas küll. Ülejäänud jäid vedelema.
Paar aastat tagasi Tudulinna poe tagant leidsin taadid ,kellega siis juttu sai puhutud. Üks mees ka seletas - näe üks loll tahtis mu villkopast saksa kiivrit kahe õlle eest ära osta ! Ei mina müünud - millega ma siis sitta tõstan?
Kindlasti oleks selle riistapuu temalt kätte ka saanud ,aga teadagi ,mis olukorras sellised tööriistad on.
Kasutaja avatar
UnterKroon
Huviline

Postitus Postitas UnterKroon »

Voodrid kisti välja neh, üks vanapapi rääkis mulle, kuidas nende taluhoovi ligidal oli sakslaste majandusladu olnud. Pärast sakste minema minemist käis tal isa pidevalt seal kiivritelt voodreid võtmas, olevat kasutatud seal majapidamises pajalappidena(huvitav kui efektiivne see oli?). Riidekraam õmmeldi ümber, telkmantlitest vihmakeebid jne...
napoleon
Huviline
Kontakt:

Postitus Postitas napoleon »

Eks ta ole jah. Leidsin omagi pööningult kiivrivoodri alumise naha serva ülejäänu oli kuhugi ära lõigatud. Kodus veel üks padjapüür mis tehtud WH telkmantlist ja kaks pintsakut, üks naiste teine meeste, mõlemad õmmeldud Saksa sinelitest. Inimestel oli sõja lõppedes palju häid mõtteid mida Saksa koluga teha. Kaasa arvatud vormi riiete lihtlabane mustaks värvimine, et saaaks omale tööriided selga. Kümme aastat tagasi mingi sepp võttis Tapa vedurijuhil WH allohvitseri kuue seljat pudeli viina vastu. Vedurijuht käis sellega nimelt tööl ja oli rahvuselt venelane.
Aga mina olen Moskvas käinud!
Vasta

Mine “Kollektsioonid/Collections”