kas kellelgi on pilte, kus eesti sõduril selline märk rinnas oleks?
ühe pildi peal, mis tehtud arvatavasti 1944. aasta suvel auveres ja tegelasteks "narwa" poisid, tundub olevat parempoolsel sõduril olevat hõbedane tankirünnakumärk tasku peal. aga on kellelgi ehk selgemat fotot?
märk on selline ...
siin on üks foto, kus sama märk tundub olevat tasku peal ...
Kas eestlastele on annetatud üldse hõbedast tankirünnakumärki?
Statuudi järgi said seda ainult tankimeeskonna liikmed, kes on:
- Osa võtnud vähemalt kolmest tankirünnakust, kolmel erineval päeval
- Saanud tankirünnakul haavata
- Annetatud tankirünnakul ülesnäidatud vapruse eest mõni kõrge autasu
Kas eestlasi oli tanki meeskonnas??? Ma ise arvan, et eestlased võisid saada küll pronksist tankirünnakumärki aga mitte hõbedast. Pronksi kriteeriumitele vastasid eestlased kindlasti paremini. (Tanki)rünnakul igasugu muu jalaväesoomukiga osalemine/rünnaku toetamine.
Kui ma eksin, siis ehk keegi saab postitada siia alla kindlaid andmeid märgi statuudi kohta või siis eestlaste kohta, kes olid Saksa armees tankidel.
Mingi takiüksuse plaan küll 1944 eestlastel oli aga see jäi lõpuni teostamata minu teada (emajõe joonelt vist suutsid alustuseks mõne venkude mahajäetud tanki ära tuua aga sellega asi piirdus).
Viimati muutis Noor, R Veebr 09, 2007 10:37 pm, muudetud 1 kord kokku.
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
vähemalt ühte meest tean... Ants-Eduard Tederi ühel 1944a. fotol olen näinud hõbedast tankirünnakumärki tasku peal ja mis kõige tähtsam, olen näinud ka paberit kus kirjas "Dem SS-Sturmann Ants Teder, 3/SS-Pz.Gren.Btl."Narva", verleiche ich das Panzer-Sturmabzeichen im Silber" 14.12.43
Seda ka, et uscha postitatud pilt on tehtud Kulgu jõe ääres, juulis 1944
Ka endal on plaan muretseda Tankirünnaku märk. Ei teagi nüüd kas originaal või koopia. Nägin Rakvere poes müügil koopiat. 125 või 150 maksis ei mäleta enam täpselt. Seal üldse palju koopia autasusi(Saksa omi). Peab vaatama nii kui nii saab ka Kurtna laadal käia sealt saab kh vaadata.
Seda tederit teadsin ka mina ennem.
Palun pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid eesti ja saksa ajast.