..selline uudis oli siis teatavasti eelmisel nädalal

Värskendasin mälu // lappasin TAAVI raamatut ja tuvastasin, et neid I liigi 1.järgu risti anti välla 43tk..
Lappasin läbi kõvemad eestlased ja tuvastasin, et selle risti eestlasist kavalere oli vaid 10tk (parandage mind, kui eksin):
-- kin LAIDONER
-- kin SOOTS
-- kin LARKA
-- polk REIMANN
-- kin TÕNISSON
-- kin PÕDDER
-- polk PUSKAR
-- polk PARTS
-- adm PITKA
-- PÄTS
..elik siis 4 x kindralstaablerit, 4 x diviisiülemat + Pitka ka Päts.. ja ülejäänud 33 x VR I / 1.j pidid minema välismaalastele..
Neist 10st represseeris vene võim 8 - vaid PÕDDER suri "eesti ajal" ja PITKA hukkus teadmata asjaoludel aga vaba mehena 1944..
Nüüd jõuab ka selleni, mix ma selle posti tegin - mind hakkas nimelt huvitama, kelle Vabadusristiga opereerib too tundmatu vene rikkur

Võib ju väga vabalt olla eestlasele antud VR - sest neist eestlasist on (vist) teada ainult LAIDONERi autasude saatus (need viis õigel ajal minema kol SAARSEN).. ülejäänud 9 mehe autasude saatusest ei tea ma midagi

Kuskil oli see vene t_bla väitnud, et ta ostis oma risti ebay-st 15 000 dollari eest - no võib nii olla aga võib ka mitte..
Mulle tundub, et pigem ongi rist pärit venemaalt - ja järelikult kellegi represseeritud eestlase oma siis..
Et mida TAAVI arvab