Sai siin uuritud ekspertiisi kohta kullasepa käest, Eestis seda ei tehta . Põhi tulemus saadakse oksiidikihi vanust uurides, sest oksiidikiht ladestub kiht haaval metallile.
Kui aga see kiht on keemilisel või mehaanilisel teel rikutud ei saa enam täpset tulemust.
Seepärast soovitus, kui leiate midagi ,mille vanust ja väärtust tahate lasta hinnata, ärge hakake kohe seda hambapasta ja harjaga nühkima. Või jätke vähemalt ühes kohas see tegematta, et oleks koht , kus kohast proove võtta.
o: saksa sõjaväe sõrmus
- Kessel
- Huviline
Ja veel, kui tekib kahtlus siis võib alati pöörduda kullasepa poole.
Enamik sõjaaegseid sõrmuseid valmistati suht kõrge prooviga hõbedast, aga koopiad ikkagi üldjuhul mingist odavast hõbesulamist.
Enamik sõjaaegseid sõrmuseid valmistati suht kõrge prooviga hõbedast, aga koopiad ikkagi üldjuhul mingist odavast hõbesulamist.
Sõda on riigi eksistentsi küsimus, elu või surma rajajoon, tee säilimisele või hukule. Selle hoolikas uurimine on paratamatu.
Kas su sõber tegeleb ka natuke kallimast metallist sõrmustegaÜksik Hunt kirjutas:Kui kamraad brunner tahab sellist sõrmust nagu ta avataril, siis oleks kena kui saadaksid mulle mailile korralikuma pildi sellest sõrmusest ja ma edastan su soovi koos sellega antud kodanikule - sest ma usun, et selle valmistamine ei valmista talle probleemi, ainult aega võtab.

Re: o: saksa sõjaväe sõrmus
Kas neid sõrmuseid on mingeid saada ka veel?