Kuum jaanuar 2015
-
- Huviline
Re: Kuum jaanuar ...
jah ma nägin veel paberinodi,mis sealt samast kohast pärit ja samast kotist veel,saaremaa laululehed.
-
- Huviline
nägin 2 laululehte 41a omad Jaani kirikus toimunud sõjameeste mälestusjumalateenistusest,paberil ülal keskel haakrist ja servas sini must valge lint.need olid ka seal kotis olnud.kas oli veel rohkem nodi kotis seda ma praegu ei tea,mügiks toodi mint medal ümbrikus,dokumendid+ mehest fotod mundris.
- eestileegion
- Huviline
Hinga nüüd rahulikult. Võibolla oleks isegi veidi huvitav su kirjutatut lugeda, kui see enne kirja panekut läbi oleks mõeldud. Tore et kuulnud ja näinud oled aga palun austa veidikenegi oma kaasfoorumlasi.punkriehitaja kirjutas:nägin 2 laululehte 41a omad Jaani kirikus toimunud sõjameeste mälestusjumalateenistusest,paberil ülal keskel haakrist ja servas sini must valge lint.need olid ka seal kotis olnud.kas oli veel rohkem nodi kotis seda ma praegu ei tea,mügiks toodi mint medal ümbrikus,dokumendid+ mehest fotod mundris.
-
- Veteran
Vanaonu pani 1944 sügisel lennuväe abiteenistusest lõikama, oli Kundas õhutõrjes. Tuli jala läbi metsade Võrru, seesama kompass randmel.
Aitäh, taustajutt annab alati mõnusalt juurde. Kas kompassis on veel petrooleum ka sees?oliver kirjutas:Vanaonu pani 1944 sügisel lennuväe abiteenistusest lõikama, oli Kundas õhutõrjes. Tuli jala läbi metsade Võrru, seesama kompass randmel.
Vedelik on sees ja pisikese mulliga saab kompassi loodi ajada.
-
- Veteran

mina kirjutas:Üle pika aja
Ühe toreda proua tänane kingitus mulle:

Uscha, hoi, leidsid...räägi juttu juurde, krt, huvitav. Ehk sebisid kontakte kasutades
Igatahes

Igatahes

See Kopli idamedal on küll fantastilise säilivusega.
Huvitav oleks näha detailseid pilte kummaltki poolt.
Feldgendarmerie plaat on väga kena! Kas Eestist leitud?
Pilti ei ole ma medalist teinud aga uue nädala alguses võin ära pildistada ja foorumisse panna.
Põhjus, miks see autasu nii kena välja näeb on see, et see medal koos paberkoti, lindi ja autasustamisdokumendiga saadeti peale sõjaväeteenistusest lahkumist sellele mehele koju ja tal polnud enam vormikuube, kuhu seda riputada. Seetõttu jäi see seisma ja on nii hästi säilinud.
Lisan pildi sellest ümbrikust, millega medal ja dokument talle 1944. aasta kevadel koju saadeti.
Medal on ideaalne jah aga ma ise pean ikka seda dokumenti 100x huvitavamaks kui seda medalit.funker kirjutas:See Kopli idamedal on küll fantastilise säilivusega.
Pilti ei ole ma medalist teinud aga uue nädala alguses võin ära pildistada ja foorumisse panna.
Põhjus, miks see autasu nii kena välja näeb on see, et see medal koos paberkoti, lindi ja autasustamisdokumendiga saadeti peale sõjaväeteenistusest lahkumist sellele mehele koju ja tal polnud enam vormikuube, kuhu seda riputada. Seetõttu jäi see seisma ja on nii hästi säilinud.
Lisan pildi sellest ümbrikust, millega medal ja dokument talle 1944. aasta kevadel koju saadeti.
foorum.rindeleht.ee