Asi klaar. Tänud!uscha kirjutas:Ei, see paistab olevat alumiiniumist "lätlane".
"Tartu kolp" ...
Re: "Tartu kolp" ...
...
Fotod eestlastest II maailmasõjas, kõik pakkumised teretulnud!
http://www.facebook.com/pages/Otofoto/1 ... 85?sk=info
http://www.facebook.com/pages/Otofoto/1 ... 85?sk=info
Kas siis nö. tartlasel olid punakad klemmid? Millised siis lätlasel? Ja mis materjalist tartlane oli? Ehk siis mille järgi seda vahet kindlaks teha?
Või saan fotode järgi aru et see tartlane seest kinnise ninaluuavaga
ning lätlasel silmad-nina avatud...
Või saan fotode järgi aru et see tartlane seest kinnise ninaluuavaga

Esimese hooga vaata siia: http://wehrmacht.rindeleht.ee/kollektsi ... /pead.htmlviiking kirjutas:Kas siis nö. tartlasel olid punakad klemmid? Millised siis lätlasel? Ja mis materjalist tartlane oli? Ehk siis mille järgi seda vahet kindlaks teha?
Või saan fotode järgi aru et see tartlane seest kinnise ninaluuavaganing lätlasel silmad-nina avatud...
Lisaks ka üks pisut informatiivsem (kinnitusklemmide osas) ülesvõte nn Riia kolba reversist:
Mnjah, kahjuks enam pilti asjast siia panna ei saa, olen seda kusagil juba ka maininud, aga selle lingi alusel siis mul 100 % tartlane oli, ka klemmid olid keskele joodetud ja oli selline nagu mitte alumiiniumist vaid pigem jah selline plekist, kolbal veel sellised luusooned kah nagu lingil ka hästi näha.
Sander Ottilt veel üks kuva ...
Tartu revers
No tartukas mis tartukas jah oli ... Mis täna säherdusel hind olla võiks?
See on väga erutav ja huvitav küsimus nii ostjaile kui müüjaileviiking kirjutas:No tartukas mis tartukas jah oli ... Mis täna säherdusel hind olla võiks?

Tõepoolest, kui sooviksin seda osta, siis millise väljaminekuga peaks ostja arvestama

Ja vastupidi, palju nende SS kolpade eest küsida,kui juhuslikult loobuda on plaanis

מוצר מדבקה חבר שעובד בחברה שמיבאים את המסך הנ'ל ממליץ בחום רב לא לגעת ?
Krrrtt, Plönn, mnjah, häästi öeldu
Mõned sajad ehk?
Omal ajal lolli peaga ah mis lolli...Maha krrt parseldasin asja...see nagu ikka vana eest ära ja et uuele vanale taas ruumi teha kuigi pisike jupstükk...see selleks, mul üks kondipaar murdus küljest rsk, epoga lappisin tagant külge ... ja omad vitsad sain ka koolis selle kandmise eest nõukaajal, siis raha ja naistenäljas
asja antikvariaati lükkasin, eesti kroone sain ja mitte just palju
Täna olen jälle targem.

Omal ajal lolli peaga ah mis lolli...Maha krrt parseldasin asja...see nagu ikka vana eest ära ja et uuele vanale taas ruumi teha kuigi pisike jupstükk...see selleks, mul üks kondipaar murdus küljest rsk, epoga lappisin tagant külge ... ja omad vitsad sain ka koolis selle kandmise eest nõukaajal, siis raha ja naistenäljas

Täna olen jälle targem.
Veel üks vahva ülesvõte Tartu plekist ...
Kuva: ELSK FB konto
Tuleb vist minna ja osta 1 järelturu isend...abiks seegi 

Tsink- ja raudplekk kolbad. Kotkaid olen näinud raudplekist ja kollasest metallist. Kas on keegi näinud ka kollasest metallist kolpa või tsinkplekist kotkast? Kasutatud materjalidelt ja klemmkinnituste järgi pakun, et kolbad ja kilbi-/mütsilõvid valmistati ühes töökojas ja klemmkinnituste järgi pakun, et see töökoda ei olnud sama, kus valmistati 11.02.1944 välja jagatud kraemärke.
foorum.rindeleht.ee