Füsiljeerpataljon ...
Füsiljeerpataljon ...
Mida mõtlesid saksmannid sõna "füsiljeerpataljon" all formeerides pataljon Narvat ümber 20. füsiljeerpataljoniks?
Füsiljeeride pataljon oli iseseisev diviisi alluvusega pataljon, mis pidi omama kõige paremat varustust terves diviisis. Ta oli diviisi tuletõrje üksus. Tavaliste K98 asemel oli nende relvastuseks G43. Loomulikult pidi neil olema ka MP43/44 relvastuses. See jutt kehtib niiöelda uue 1944 aasta diviisimudeli järgi moodustatud diviiside kohta. Näiteks pataljon "Narva" ametlik nimetus oli 20. diviisis 20 füsiljeerpataljon. Nagu ikka see mis oli paberil ei olnud alati tegelikus. Sest vähemalt pataljon "Narva" siiski G43-sid Eestis ei saanud. Küll aga oli neil kõvasti üle normide MG42-sid.
Aga mina olen Moskvas käinud!
- UnterKroon
- Huviline
Jah "unterkroon" selles, et juba ennem oli "Narva" pat. 2 MG-d jaos, on sul tuline õigus. Sinimägedes olevat olnud rivis "Narva" pataljonis üle 400 mehe ja veterani sõnade järgi olnud neil ligi 200 MG-d aga G43-si nad omale ei saanudki. Kas neid Mg-sid just niipalju oli on kahtlane, sest juhtiv koosseis ja tagala üksused vaevalt MG-sid omasid. Samuti kaks meest kuulipilduja kohta ka nagu tiba vähe, sest moona kulu on suur ja ühest abilisest jääb lihtsalt väheks.
Aga mina olen Moskvas käinud!