arheoloogia
arheoloogia
tere, tekkis mul selline küsimus, et väga palju inimesi tegeleb juba militaar teemaliste välja kaevamistega,otsitakse igasugu uskumatuid asju nagu näiteks lennuk, tank või suurtükk, aga mul tekkis küsimus et oletame keegi leiabki näiteks tanki, mis saab siis edasi, endale seda jätta ju ei saa (või saab ma ei tea
) olen kuulnud et leidja peaks saama pool asja väärtusest kui muinsuskaitse vennad kohale kutsub, ja hinna paneb paika mingi komisjon, aga mille alusel nad hinna määravad kilode järgi ve, äkki on kellelgi mingisuguseid kogemusi? puhtalt uudishimust küsin et aru saada vendadest kes mööda soid müttavad et mis neid motiveerib , kas tõesti ainult leidmisrõõm

- Niederland
- Veteran
- moosivaras
- Huviline
- UnterKroon
- Huviline
Tankid, lennukid jne. saab endale riik. Ise võid sellest rauakolakast suu puhtaks pühkida, võibolla mainitakse Postimehe veerul korraks su nime ja sellega asi piirdub
Endale saab aga jätta sel juhul, kui omad muuseumi, aga eks ole ka sellisel juhul mingid eraldi kriteeriumid, kuna võib ja mis alusel, sest ma ei usu, et näiteks talurahva muuseum endale tanki saaks õuele seisma panna.
Nii arvan mina, aga eks keegi targem teab kindlasti täpsemalt.

Endale saab aga jätta sel juhul, kui omad muuseumi, aga eks ole ka sellisel juhul mingid eraldi kriteeriumid, kuna võib ja mis alusel, sest ma ei usu, et näiteks talurahva muuseum endale tanki saaks õuele seisma panna.
Nii arvan mina, aga eks keegi targem teab kindlasti täpsemalt.
nojah arvata on et riik tahab kõik parema kraami kohe endale saada, aga sedause järgi peab leidja saama pool asja väärtusest, eile uurisin ise asja et muinsuskaitse oli näiteks eelmine aasta kivikirve eest alla 2000eeku maksnud
,nii et tasu tehtud töö eest oleks palju tahetud, a kellelgi kogemusi pole siis selles vallas?mismoodi selle muuseumi õigusega on kuidas seda võimalik saada on peab mingi koolituse ka läbi tegema ve

Mingit koolitust sa küll läbima ei pea, kui tahad koguda deaktiveeritud asju lähed kohalikku politseiprefektuuri ja kurdad oma muret ning et tahad kollektsioneerimise luba saada ja siis nad esitavad sulle posu nõudmiseid (minule esitatud üks nõudmine oli relvahoidla olemasolu) ning kui sa need kõik täidad saadki selle loa, muidugi kui nad seda väljastada oskavad
.
Teine võimalus - tee näiteks MTÜ Kapa-Kohila majamuuseum ja sellest üks tuba kujutab näiteks eestlaste kangelaslikku võitlust 2. maailmasõjas, aga MTÜ asutamiseks oleks soovitav algatuseks lugeda äriseadustikku. Aga ka siis kui sa hiljem tanki leiad läheb sul kõvaks paberimäärimiseks, sest sa pead riigile siis põhjendama, miks seda siis just sinu muuseumis eksponeerida tuleks kuid ilmselt puht juriidiliselt jääks see ka siis riigi omandiks kuigi oleks eksponaadina sinul. Kui soovid isiklikku tuleb esemeid soetada välismaal või neid juppidest kokku panna.

Teine võimalus - tee näiteks MTÜ Kapa-Kohila majamuuseum ja sellest üks tuba kujutab näiteks eestlaste kangelaslikku võitlust 2. maailmasõjas, aga MTÜ asutamiseks oleks soovitav algatuseks lugeda äriseadustikku. Aga ka siis kui sa hiljem tanki leiad läheb sul kõvaks paberimäärimiseks, sest sa pead riigile siis põhjendama, miks seda siis just sinu muuseumis eksponeerida tuleks kuid ilmselt puht juriidiliselt jääks see ka siis riigi omandiks kuigi oleks eksponaadina sinul. Kui soovid isiklikku tuleb esemeid soetada välismaal või neid juppidest kokku panna.