Tõrva kopratammid
Tõrva kopratammid
http://www.tartupostimees.ee/2647728/pi ... asigranaat
Kes maast-veest leitud puit- ja metallesemeid on näinud või töödelnud oskab ehk säilivuse kohta midagi lisada?
Kes maast-veest leitud puit- ja metallesemeid on näinud või töödelnud oskab ehk säilivuse kohta midagi lisada?
Re: Tõrva kopratammid
Mina pakuks, et siiski sõjaajal see sinna tammi sisse ei sattunud vaid keegi ehk hiljem üritanud väikse pauguga seda tammi purustada kuid pauk on tulematta jäänud. Kaikal kork ka ju tagant puudub ja ehk ka nöör?
- labidamees
- Veteran
Märksõna on hapnik.Kui ese satub keskkonda,kus hapnik puudub või on seda minimaalselt siis säilib ideaalselt.Järve põhjamudas on see võimalik.Samuti on rabad ideaalsed säilimiskohad.Eestis on näiteks eelmise saj.alguses turvast lõigates leitud naisterahva riided,mis pärit muinasajast st.ligi 1000 aastat vanad.
Pakun siiski, et see hiljuti visatud. Puit liiga korralikk. Aga pole vist toiminud. 

See kaigas pealt tõmmatav variant,millel kork ja nöör puuduvad.tonu kirjutas:Mina pakuks, et siiski sõjaajal see sinna tammi sisse ei sattunud vaid keegi ehk hiljem üritanud väikse pauguga seda tammi purustada kuid pauk on tulematta jäänud. Kaikal kork ka ju tagant puudub ja ehk ka nöör?
Säilivus täiesti normaalne veekogu põhjast tulnud asja kohta.
Stielhandgranate 43
Kui savi sees oli, siis säilib küll.ivalO kirjutas:Kes maast-veest leitud puit- ja metallesemeid on näinud või töödelnud oskab ehk säilivuse kohta midagi lisada?
Teine asi, et nimet' veekogu on nõukaajal kõvasti inimsõbralikumaks kukltiveeritud. Samuti "isamaasõja" saaduseid leidub sealmail rohkem, kui Päris-Eestis arjund oleme. Panustan üsna uuele tammile ja karnaadile kui poisikeste vembule viimasest mõnekümnest aastast (kaigas ehk seigelnud kohalike suguküpsete meesolendite seas hästi/halvasti varjatuna aastaid).
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
- labidamees
- Veteran
Ma ei julge enam kuhugile panustada.http://www.postimees.ee/2650304/video-s ... parit-pomm
Olin kaheksakümnendate alguses abiks põllumajanduse turgutamisel Kurski kandis, seal läksid trakatsijuhid ja ka teised põllutöölised hommikuti tööle jättes peredega hüvasti nagu viimast korda
Ja eks neid pauke ikka käis ka igal aastal kuulduste järgi. Trakatsijuhid olid ikka ähmi täis põllul kogu aeg ja seda kraami nad välja kündsid ohtralt.

-
- Huviline
Sedunovi kogus on veelgi paremas konditsioonis asju,mis samuti veest võetud.
Aga koprale tuleb anda paar aastat tingimisi.
Aga koprale tuleb anda paar aastat tingimisi.
Et koprad tassisid ise tammi täiteks kuskilt selle kaika? 

- labidamees
- Veteran
See on võimalik.
-
- Huviline
Äkki ehitasid hoopiski tammi sellele asjandusele peale?. Kunagi sai leitud kopratammist kaheraudne jahipüss. Selline hullult roostes ja puit ära mädanenud.Kuidas see sinna sattus ei tea. Militaarsete huvidega need koprad.
- desert eagle
- Huviline
Sirgala kandis olen näinud kuidas kobras oli oma kuhila ehitamiseks lisaks okstele kasutanud metallist saksa miinipilduja miinide kasti.
Asi läheb järjest põnevamaks, peaks ka paar kohta läbi vaatama