Pärnu Teise maailmasõja aastatel
- freiwilliger
- Huviline
Pärnu Teise maailmasõja aastatel
F.Männikovi samanimeline raamat jõudis minu raamatukokku eile ja olen väga positiivselt üllatunud (ilmselt eeskätt endise pärnumaalasena!)- tegemist ainulaadse uurimistööga Pärnu IIms.teemadel. Peatükid käsitlevad aastaid 1939- 1945.a., ohtralt uusi ja varemnähtud (k.a. meie foorumist läbi käinud) fotosid, ka mõned kaardid. Raamatu teeb unikaalseks memuaaride paljusus ja autor on läbi töötanud samuti suure osa temaatilisi kirjalikke allikaid.
Re: Pärnu Teise maailmasõja aastatel
Viimasel ajal külastatud raamatukauplustest, pole minul seda õnnestunud leida
...

- freiwilliger
- Huviline
Mulle toodi Pärnu muuseumist, seal olla müüdud veel viimaseid eksemplare.
Tartu Taskus oli paari päeva eest müügil...
http://pood.rahvaraamat.ee/raamatud/p%C ... el/1325258
terv
õ
http://pood.rahvaraamat.ee/raamatud/p%C ... el/1325258
terv
õ
Nüüd oleks vaja samasugust raamatut Tallinnast.
Väga tahe lugemine ja kindel soovitus! Autor annab käsitletava perioodi sündmustest Pärnus ja ka Pärnumaal ülevaate kohati lausa lasu täpsusega. Ja kindlasti leiab huviline teosest endale midagi uut - näiteks mina polnud ealeski midagi kuulnud tänase Härma kaubahoovi territooriumil asunud sõjavangilaagrist
...

- labidamees
- Veteran
Härmas oli Pätsu ajal laadaplats.Asi seal siis vange hoida polnud.
Tegemist oli suisa näituseväljakuga (1936. a Pärnu Põllumeeste Selti poolt spetsiaalselt selleks otstarbeks soetatud ning asjakohaste rajatistega kaetud). Ja teatavasti on ajalooliselt näituseväljakutel mujalgi "laagreid" korraldatud - taristud (suured ja kaetud väljapanekute pinnad) olid inimmassi koondamiseks ilmselt igati sobilikudlabidamees kirjutas:Härmas oli Pätsu ajal laadaplats.Asi seal siis vange hoida polnud.