Mis ametnikuga tegu?
- frits66
- Huviline
- Kontakt:
Mis ametnikuga tegu?
Vana foto ostetud osta.ee oksionilt.Fotograaf Fritz Dittmar tegutses Rakvere fotograafina 1894-1901 aastatel.Võibolla ka varasemalt aga omal tast rohkem materjali pole kui mõni pilt.Aga sooviks siis infot kes võiks ametilt see tegelane olla.
Mulle võib alati pakkuda Rakverega seotud postkaarte.
- frits66
- Huviline
- Kontakt:
Re: Mis ametnikuga tegu?

- Manused
-
- 1_9_14464922.jpg (14.74 KiB) Vaadatud 13091 korda
- frits66
- Huviline
- Kontakt:
Ametit ei tea, aga mehel on selline märk mütsi ees:
- frits66
- Huviline
- Kontakt:
Mis materjalist see märgendus on? 

Portselan.
- frits66
- Huviline
- Kontakt:
Siis mu silm ei petnud.
Toru teisel tundub paelaga kaelas olema.Kas sellel oli mingi praktiline väärtus ka peale kaotamise või oli see nööri tilulilu iluasjaks
Toru teisel tundub paelaga kaelas olema.Kas sellel oli mingi praktiline väärtus ka peale kaotamise või oli see nööri tilulilu iluasjaks

ümmargune mütsimärk oli sõjaväelaste hulgas minuteada ametnikel. Arvestades mõõga ja püstoli olemasolu pakuks mina politseinikku.
- frits66
- Huviline
- Kontakt:
Siis hea pilt nii varasest perioodist omal politseinike pildid puuduvad kogust. 

Ma arvasin ka kõigepealt, et politseipristav või sandarm aga neil olid ju pagunid - mida sellel fotol pole
Et järsku mingi vähemtuntud teenistus siis - piiri- või tollivalvur näit

Et järsku mingi vähemtuntud teenistus siis - piiri- või tollivalvur näit

Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Võib olla kriminaalpolitsei (Уголовный сыск Российской Империи) agent. Sageli puudusid nende paraadmundritel pagunid.
Juhul kui tegu on nö postipolitseinikuga (paraadmunder on selgelt politseiniku või sandarmi oma) ja kuna ta kokard on selline üldine ehk mitte ühe kindla jaoskonnaga seotud, siis võib tegu olla kas ratsapolitseinikuga või mingi hetke jäädvustamisega, kus indiviid pole saanud veel määramist/puuduvad näiteks uue astme pagunid vmt.
Tolliametnikud olid Vene impeeriumis spetsiaalsetest tolliametnikele mõeldud tsiviilmundrites ja tsiviilauastmetunnustega, sest nad töötasid osakonnana, mis kuulus finantsministeeriumi alla.
Piirivalvet aga teostasid Vene impeeriumis sõjaväeüksused. Eraldiseisev Piirivalvekorpus (huvitaval kombel oli ka tema finantsministeeriumi alluvuses, kuid sõjaajal läks sõjaministeeriumi alluvusse), kus kasutusel olid sõjaväemundrid ja -auastmetunnused. Ka kasakad, kes sõjaväeüksusena olid sageli kasutusel piirikaitsel, allusid piirivalvekorpusele (rahu ajal), muidu aga olid osa vastava sõjaväeringkonna üksustest.
Juhul kui tegu on nö postipolitseinikuga (paraadmunder on selgelt politseiniku või sandarmi oma) ja kuna ta kokard on selline üldine ehk mitte ühe kindla jaoskonnaga seotud, siis võib tegu olla kas ratsapolitseinikuga või mingi hetke jäädvustamisega, kus indiviid pole saanud veel määramist/puuduvad näiteks uue astme pagunid vmt.
Tolliametnikud olid Vene impeeriumis spetsiaalsetest tolliametnikele mõeldud tsiviilmundrites ja tsiviilauastmetunnustega, sest nad töötasid osakonnana, mis kuulus finantsministeeriumi alla.
Piirivalvet aga teostasid Vene impeeriumis sõjaväeüksused. Eraldiseisev Piirivalvekorpus (huvitaval kombel oli ka tema finantsministeeriumi alluvuses, kuid sõjaajal läks sõjaministeeriumi alluvusse), kus kasutusel olid sõjaväemundrid ja -auastmetunnused. Ka kasakad, kes sõjaväeüksusena olid sageli kasutusel piirikaitsel, allusid piirivalvekorpusele (rahu ajal), muidu aga olid osa vastava sõjaväeringkonna üksustest.
Viimati muutis Vares, L Nov 23, 2013 12:03 pm, muudetud 1 kord kokku.