Kuum november 2012
Re: Kuum november ...
Salongi soojendid. Suur tänane ja väike jupp aega mu käes. 

- Manused
-
- IMG_8419.JPG (92.74 KiB) Vaadatud 986 korda
-
- IMG_8418.JPG (132.19 KiB) Vaadatud 986 korda
Kuna frits oma oksjonikommentaariga kaetas ja hämas terve Eesti rahva ära, olin sunnitud mina selle rihma välja ostma.
Siin see on: Kudumi laius 72 mm.
Kusagil on mul vedelemas samasugune analoog, küll ühes värvitoonis, nimelt roheline.
Atribuutika umbkaudu sama. Näinud olen ka mitmeid teisi.
Kollase- musta, puna-musta jm. triibulised on teadupärast tuletõrje vööd.
Laiust neil paraku enam ja vöökinnituseks mitu nahkrihmakesega pannalt.
Mida aga õigupoolest need nn. mittetuletõrje rihmad endast kujutavad?
Nende valmistamise ja kandmise periood oleks ka huvitav välja selgitada.
Leidub ehk pildimaterjali?
Siin see on: Kudumi laius 72 mm.
Kusagil on mul vedelemas samasugune analoog, küll ühes värvitoonis, nimelt roheline.
Atribuutika umbkaudu sama. Näinud olen ka mitmeid teisi.
Kollase- musta, puna-musta jm. triibulised on teadupärast tuletõrje vööd.
Laiust neil paraku enam ja vöökinnituseks mitu nahkrihmakesega pannalt.
Mida aga õigupoolest need nn. mittetuletõrje rihmad endast kujutavad?
Nende valmistamise ja kandmise periood oleks ka huvitav välja selgitada.
Leidub ehk pildimaterjali?
Jalgratturi vöö, vanast ajast, kotikesse käis taskuuur... 

Selline tupekene ühest Puurmanni talust. Ilmselt Kohtla-Järve vangilaagris tehtud?
- frits66
- Huviline
- Kontakt:
Kaevasin neti avarustest tolle ratturi rihma välja.Tuli inimeselt kelle esivanem oli usin tallapressi fänn.Samas oli ka pildimaterjal kus poseeris ja võistles selle rihmaga.Pildid ja rihm läksid foorumis tuntud ratta kollektsionäär Volteri omandusse.
Muidugi rihmasi erinevaid käest läbi käinud ka pritsumeeste omi.
........................................................................................................................................................................
Kuna frits oma oksjonikommentaariga kaetas ja hämas terve Eesti rahva ära, olin sunnitud mina selle rihma välja ostma.
Siin see on:

Muidugi rihmasi erinevaid käest läbi käinud ka pritsumeeste omi.
........................................................................................................................................................................
Siin see on:

- Manused
-
- 056895a2592850dd732c7060c5e5ac74.jpg (19.59 KiB) Vaadatud 787 korda
Mulle võib alati pakkuda Rakverega seotud postkaarte.
Kas seda meest pead ka tallapressi fänniks? Mida Sa nüüd kostad?!frits66 kirjutas:... oli usin tallapressi fänn.Samas oli ka pildimaterjal kus poseeris ja võistles selle rihmaga.
- frits66
- Huviline
- Kontakt:
See suure maoga tegelane spordist üsna kaugelt mööda käinud.
See sinine aga mille riputasin üles kuulunud jalgratturile oli ka fotmaterjal tõestuseks.
Siis sulle teene tehtud et üldse rihma said ja pudeli haljast sees

See sinine aga mille riputasin üles kuulunud jalgratturile oli ka fotmaterjal tõestuseks.
Siis sulle teene tehtud et üldse rihma said ja pudeli haljast sees

Mulle võib alati pakkuda Rakverega seotud postkaarte.
- labidamees
- Veteran
Kas seda meest pead ka tallapressi fänniks?

Võib olla minu poolt liiga võhiklik ja ekslik arvamus, kuid ei tundu, et see rihm selle pildiga sobiks. Justkui oleks photoshopitud. Ebaloomulik on silmale kuidagi. Ma ei mõtle, et vale rihm, kuid kvaliteet kuidagi vale pildil selle rihmaga seoses. See osa kuhu päike paistab on tumedam kui see osa, mis on kaenla all ja tunduvalt heledam. No ei sobi minu meelest kuidagi pildi ülejäänud detailidega see rihm.ivalO kirjutas:Kas seda meest pead ka tallapressi fänniks? Mida Sa nüüd kostad?!frits66 kirjutas:... oli usin tallapressi fänn.Samas oli ka pildimaterjal kus poseeris ja võistles selle rihmaga.
Kas ei või olla "müügi trikiks" toodetud selline (konkreetselt see) pilt?
http://www.album.ee/TigeSiil
TigeSiil kirjutas:
Võib olla minu poolt liiga võhiklik ja ekslik arvamus, kuid ei tundu, et see rihm selle pildiga sobiks. Justkui oleks photoshopitud. Ebaloomulik on silmale kuidagi. Ma ei mõtle, et vale rihm, kuid kvaliteet kuidagi vale pildil selle rihmaga seoses. See osa kuhu päike paistab on tumedam kui see osa, mis on kaenla all ja tunduvalt heledam. No ei sobi minu meelest kuidagi pildi ülejäänud detailidega see rihm.
5+
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Sa vaata, kes selle pildi postitas ja siis tuleta meelde sama autori varasemad fotograafia-alased suurvormidTigeSiil kirjutas:
Võib olla minu poolt liiga võhiklik ja ekslik arvamus, kuid ei tundu, et see rihm selle pildiga sobiks. Justkui oleks photoshopitud. Ebaloomulik on silmale kuidagi. Ma ei mõtle, et vale rihm, kuid kvaliteet kuidagi vale pildil selle rihmaga seoses. See osa kuhu päike paistab on tumedam kui see osa, mis on kaenla all ja tunduvalt heledam. No ei sobi minu meelest kuidagi pildi ülejäänud detailidega see rihm.
Kas ei või olla "müügi trikiks" toodetud selline (konkreetselt see) pilt?

"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Ma tegelikult ei ole kellegi fotograafia suurvormidega kursis väga, sattusin täitsa juhuslikult seda pilti vaatama ja lihtsalt tekkis kohe selline silmale harjumatu kontrast rihma ja ülejäänud pildi vahel.
Et, pilt siis nii nagu olema peab?
http://www.album.ee/TigeSiil
TigeSiil kirjutas:Ma tegelikult ei ole kellegi fotograafia suurvormidega kursis väga, sattusin täitsa juhuslikult seda pilti vaatama ja lihtsalt tekkis kohe selline silmale harjumatu kontrast rihma ja ülejäänud pildi vahel.
Usalda oma sisetunnet. See ei peta

PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353

Et Soodla sellist rihma kandis, seda ei usuta, tsaariaegne pilt aga hoopis teine tasand!
Kenaste näha uurikett, mis aasa ja tasku vahel ripnemas.
Minule on jäänud siiani selgusetuks, mis paganama rihmadega ikkagi tegu on ja mis ajastust need pärinevad.
Sportlased võisid neid ju kanda, aga...
1910-1920 midagi sellist?