VR kavaler on vao Aleksander Tomberg.Noor kirjutas:Selle pildi taga on kuupäev 26.04.1922 ja KÕIGI pildil olevate meeste nimed! näha on ka pildid vähemalt ühte vabadusristi kavaleri! Pilt on tehtud Elastveres Võrumaal. Kas kellegil on aimu mis üksus seal asus sellel ajal?
Ja see VR kavaler on veltveebel Johannes Sengbusch, lisaks ka Karutapja ordeni 3. järgu kavaler.Noor kirjutas:Veel üks grupipilt, kus näha Vabadusristi kavaleri
Ratsarügemendi õlak, tõenäoliselt enne 1924 - toona tekkis selliseid huvitavaid trafarette õlakutele, mida ühestki käskkirjast ei leia. Asja teeb huvitavaks see, et 1924.a. vormikirjeldus määrab ohvitseridele sellise õlaku (sinelil ja suvepluusil), samas kui sõduritel pidi õlakul olema vaid number 1. Pildil olev mees aga ei näe ohvitseri moodi välja, pigem üleajateenija nooremallohvitser. Seepärast ma hästi ei usu, et tegemist oleks peale 1924.a. kantud segavormiga, kuigi toonaseid fotosid vaadates näeb ikka väga huvitavaid kombinatsioone.Noor kirjutas:Mis üksuse õlakuga on tegu? Pilt on tehtud Tartus.
Suured tänud! Väga huvitav informatsioon.vana kala kirjutas:
Ratsarügemendi õlak, tõenäoliselt enne 1924 - toona tekkis selliseid huvitavaid trafarette õlakutele, mida ühestki käskkirjast ei leia. Asja teeb huvitavaks see, et 1924.a. vormikirjeldus määrab ohvitseridele sellise õlaku (sinelil ja suvepluusil), samas kui sõduritel pidi õlakul olema vaid number 1. Pildil olev mees aga ei näe ohvitseri moodi välja, pigem üleajateenija nooremallohvitser. Seepärast ma hästi ei usu, et tegemist oleks peale 1924.a. kantud segavormiga, kuigi toonaseid fotosid vaadates näeb ikka väga huvitavaid kombinatsioone.
Ausalt öeldes ei jaga ma EW auastmetest ning vormi elementidest suurt veel (ainult suur huvi õppida ka seda valdkonda). Seepärast ma oletasin ohvitseri teist värvi õlakute ning mõõga järgi, mida harilikult allohvitserid ei kandnud (v.a. ratsavägi ning auvahtkonnad).Teiste küsimuste osas oleks vaja paremaid skanne detailidest. Nende piltide järgi tundub esimesel portreel olevat Ratsarügemendi mees ning soomusronglane on paremal juhul kapral
Esimese mehe pildil on taga üks huvitav Aegna tempelNoor kirjutas:Suured tänud taas!
Siin veel mõned huvitavad leiud. Esiteks Aegna rannakaitse 1926 (need pildid olevat olnud ühes albumis koos).
Sihukese palavusega muidugi silm enam ei seleta, üleval tundub olevat Aegnasaare komandatuur?Noor kirjutas: Esimese mehe pildil on taga üks huvitav Aegna tempel
Ohvitser see küll pole, allohvitseriõlaku ja üksiku kraetärni põhjal pigem nooremallohvitser 20-te algusest. Mõõku kandsid ratsaväes ja suurtükiväes ka sõdurid.Noor kirjutas:Ausalt öeldes ei jaga ma EW auastmetest ning vormi elementidest suurt veel (ainult suur huvi õppida ka seda valdkonda). Seepärast ma oletasin ohvitseri teist värvi õlakute ning mõõga järgi, mida harilikult allohvitserid ei kandnud (v.a. ratsavägi ning auvahtkonnad).