Vabadusristidest ...
Re: Vabadusristidest ...
II liigi 2. järgu Vabadusrist oli kõige väiksemal arvul välja antud VR - annetati kahekümne üheksal korral ja kõik autasustatud olid eestlased. See muidugi ei tähenda, et aumärke oligi 29 - paljud kavalerid tellisid omale lisaks veel teise või mõni isegi kolmanda aumärgi, et ei peaks VR'i ühelt vormilt teisele ringi tõstma ning autasusid valmistati ka muuseumide jaoks. Nii, et reaalselt võidi II/2 valmistada minu oletuste kohaselt kuskile 60-80 eksemplari ümber. Sättisin Photoshop'is kokku sellise pildi, kus näha 9 säilinud II liigi 2. järgu risti (tegelikult säilinud isegi rohkem kui need 9), nendest kaheksa on õnneks Eestis!
Ülemise rea keskmine antud Hans Waldmanni'ile.
Teise rea viimane Johannes Poopuu.
Alumise rea esimene Oskar Luiga, teine Eduard Neps, viimane asub Belgia Sõjamuuseumis ja sellega pole kedagi autasustatud (valmistatud muuseumi jaoks).
Kõikide ridade viimased ristid valmistatud Roman Tavast'i töökojas, esimese rea esimene Ruben Rekkori töökojas, kõikide ülejäänud ristide valmistajad on teadmata või küsimärgiga.
Ülemise rea keskmine antud Hans Waldmanni'ile.
Teise rea viimane Johannes Poopuu.
Alumise rea esimene Oskar Luiga, teine Eduard Neps, viimane asub Belgia Sõjamuuseumis ja sellega pole kedagi autasustatud (valmistatud muuseumi jaoks).
Kõikide ridade viimased ristid valmistatud Roman Tavast'i töökojas, esimese rea esimene Ruben Rekkori töökojas, kõikide ülejäänud ristide valmistajad on teadmata või küsimärgiga.
foorum.rindeleht.ee
Veel üks II/2 ERM'i kogudest ...
- Manused
-
- ImageServlet.jpg (139.06 KiB) Vaadatud 18828 korda
-
- ImageServletg.jpg (136.87 KiB) Vaadatud 18828 korda
foorum.rindeleht.ee
Kuradima kenauscha kirjutas:Veel üks II/2 ERM'i kogudest ...

Vabandust, aga no ei ütleks, taaskord kriivas kui kurattossom kirjutas:Kuradima kenauscha kirjutas:Veel üks II/2 ERM'i kogudest ...

Selleks, et üks oskaja meister nii viltust tööd teeks, pidi pudel või paar sees olema.
Veelenamgi, ma olen selliseid vanakooli meistreid näinud, kes ka auru all olles
teevad sellist täppistööd, et vähe pole.
Minu jaoks on see räige mõistatus - miks on niipalju viltusi Vabadusriste...?
Vaadates teisi aurahasid, kunstiteosed, millimeetri murdosa pealt. Siin aga pole isegi
risti küljed paralleelsed. Ei jõua kohale.
+1funker kirjutas:Minu jaoks on see räige mõistatus - miks on niipalju viltusi Vabadusriste...?
Vaadates teisi aurahasid, kunstiteosed, millimeetri murdosa pealt. Siin aga pole isegi
funker kirjutas:Vabandust, aga no ei ütleks, taaskord kriivas kui kurattossom kirjutas:Kuradima kenauscha kirjutas:Veel üks II/2 ERM'i kogudest ...
Selleks, et üks oskaja meister nii viltust tööd teeks, pidi pudel või paar sees olema.
Veelenamgi, ma olen selliseid vanakooli meistreid näinud, kes ka auru all olles
teevad sellist täppistööd, et vähe pole.
Minu jaoks on see räige mõistatus - miks on niipalju viltusi Vabadusriste...?
Täiesti nõus!
Ülikehvad on teostuselt meie VR-id. Just need mujal toodetud.

Ja kujundus... Maitse asi, aga minu jaoks väga nigel.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Salme Ilmet, üks kahest naisest, kes vabadussõjas teenis vaprusega välja vabadusristi (II/3).
- Manused
-
- Salme_Ilmet_VR.jpg (94.91 KiB) Vaadatud 18622 korda
Alfred Klemmer'i VR - nagu ehk isegi võiks olla? 

- Manused
-
- klemmer.jpg (83.6 KiB) Vaadatud 18505 korda
foorum.rindeleht.ee
- labidamees
- Veteran
Ei ole..võrdle ikka ülemist ja alumist haara ka.
Haarad haaradeks, need on kriivas ja kõverad igal teisel vabaduseristil 
Aga südamiku E-l on E äärte ja ringi äärte vahel erinev vahe kummalgi pildil - ühel suurem vahe, teisel väiksem.

Aga südamiku E-l on E äärte ja ringi äärte vahel erinev vahe kummalgi pildil - ühel suurem vahe, teisel väiksem.
Hõbedane E ääred läigivad ja see teeb vahe suuremaks. Sama efekt toimub E-d ümbritseva ringiga.funker kirjutas: Aga südamiku E-l on E äärte ja ringi äärte vahel erinev vahe kummalgi pildil - ühel suurem vahe, teisel väiksem.
Minuarust suht suur tõenäosus, et sama rist. Eks saa sätti ka aktuaarlse risti sama nurga alla ja siis vaadelda.
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväe ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased Punaarmees ja Lend-Lease temaatika). Otsin "Tartu" kolpa ja kotkast.
Ma vaatlen tänu eelnevale tähelepanujuhtimisele ainlt alumist ristihaara ja mu treenimata silma jaoks tundub see kesmise "iluliistu" vildakus hoopis teises suunas olema.kass kirjutas:Hõbedane E ääred läigivad ja see teeb vahe suuremaks. Sama efekt toimub E-d ümbritseva ringiga.funker kirjutas: Aga südamiku E-l on E äärte ja ringi äärte vahel erinev vahe kummalgi pildil - ühel suurem vahe, teisel väiksem.
Minuarust suht suur tõenäosus, et sama rist. Eks saa sätti ka aktuaarlse risti sama nurga alla ja siis vaadelda.
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Täiesti nõus - pole oluline, mida sa korjad aga SEE peab olematossom kirjutas:Ei midagi haruldast ilmselt, aga üks Vabadusrist peaks ühes eestlase kogus ikka olema. Vahet pole mida sa siis korjad, kas saksa, nõuka või aafrika autasusid.

Mul ka nüüd lõpuks olemas - ei midagi erilist, lihtsalt kena ja omas mahlas A.Werner & Sohne, üks paarist tuhandest samasugusest

Taustast tean niipalju, et üks eesti mees ostis selle risti juba aastaid tagasi kellegi ära surnud kagebiidi poja käest, kui too Venemaale hakkas lahkuma ja üleliigset kraami maha müüs. Kagebiidil olnud muuseas eesti perekonnanimi ja kuidas rist tema kätte sattus, võib igaüks ise oletada... Igal juhul oli tegemist ilmselt represseeritud VR kavaleriga, kelle nime ei saa me enam kunagi teada.
Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
VR II/3 võrdlus.
Tavasti VR II/3 ja miniatuur karbis, Eesti Sõjamuuseumis tehtud pilt.
Tere,
Tunnistan, et ei jõudnud eelmistele lehekülgedele süveneda, aga sõber küsib tootjat ja tehtud kogust sellisel, mis piltidel.
Tunnistan, et ei jõudnud eelmistele lehekülgedele süveneda, aga sõber küsib tootjat ja tehtud kogust sellisel, mis piltidel.