Mis aumärk rinnas?
Mis aumärk rinnas?
Oskab keegi öelda, mis märk see parempoolne on?
Vasakul oleks nagu Georgi rist aga ei ole päris 100% kindel.
Vasakul oleks nagu Georgi rist aga ei ole päris 100% kindel.
foorum.rindeleht.ee
Re: Mis aumärk rinnas?
Näedsa!
Munadega mängiti juba isakese aeg.
Munadega mängiti juba isakese aeg.
Croix de guerre.
Ei ole see vasak ka minu arvates Georgi rist.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Lindil olev täheke peaks tähendama seda, kes on autasustanud. Kui ma ei eksi, siis kuldne täheke tähendas seda, et autasustajaks on korpuseülem, hõbedane täheke- diviisiülem ja pronkstäheke-brigaadi, rügemendi, või pataljoniülem...
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
Pole kunagi eriliselt tsariarmee vorminduse vastu küll huvi tundnud, kuid ... ?! Üks asi torkab mulle sellel fotol just-kui silma. Nimelt, et pagunid on, sarnaselt NA viimase vormiriietusega, peale õmmeldud. Seni arvasin ikka, et need enne seda vaid vormipluusist eraldiseisvate detailidena eksisteerisid.
Või on tegu lihtsalt selle konkreetse mehe isetegevusega antud valdkonnas, et n.ö. pildi peal kaunim välja näha?
Või on tegu lihtsalt selle konkreetse mehe isetegevusega antud valdkonnas, et n.ö. pildi peal kaunim välja näha?

Vene Kodusõja perioodist olen näinud väga palju fotosid, kus valgetel on pagunid vormipluuside või frentšide külge õmmeldud.hillart kirjutas:Pole kunagi eriliselt tsariarmee vorminduse vastu küll huvi tundnud, kuid ... ?! Üks asi torkab mulle sellel fotol just-kui silma. Nimelt, et pagunid on, sarnaselt NA viimase vormiriietusega, peale õmmeldud. Seni arvasin ikka, et need enne seda vaid vormipluusist eraldiseisvate detailidena eksisteerisid.
Võib-olla tekkiski selline õmblemine tsaariarmees maailmasõja käigus - et nagu mingist praktilisest vajadusest?
Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
parempoolne auraha näeb välja nagu prantslaste Croix de Guerre
Siin veel üks huvitav VS-aegne pilt, kus samad autasud kahel mehel rinnas. Võibolla on üks mees neist lausa sama, kes uscha pildil?
Samal grupifotol on kõikidel meestel ka huvitavad sinimustvalged embleemid käisel.
Sattus kätte ka üks Croix de Guerre nagu näha ka teemat alustanud fotol.
Mina sain selle Eestist aga ei oska öelda, millal siia sattunud.
Väga väike tõenäosus, et konkreetselt see aumärk eestlasele on annetatud.
Mina sain selle Eestist aga ei oska öelda, millal siia sattunud.
Väga väike tõenäosus, et konkreetselt see aumärk eestlasele on annetatud.
foorum.rindeleht.ee
Läänerindel sõdinud Vene Ekspeditsioonikorpuses oli kindlasti hulganisti eestlasi, eks mõned neist prantslastelt "sõjaristi" saidki.