EESTI ÜKSUSTE ZETOONID (Erkennungsmarken).
Re: EESTI ÜKSUSTE ZETOONID (Erkennungsmarken).
Schutzmannschafts Abt. Põltsamaa
Estnische Schutzmannschafts Pionier Abt.

foorum.rindeleht.ee
Üliharuldane zetoon.
pz.jg.z.Estn.Grzsch.Rgt.X - X asemel on tegelikult rügemendi number aga seda ei loe sealt enam välja. X Eesti Piirikaitserügemendi tankikütid ...

pz.jg.z.Estn.Grzsch.Rgt.X - X asemel on tegelikult rügemendi number aga seda ei loe sealt enam välja. X Eesti Piirikaitserügemendi tankikütid ...
foorum.rindeleht.ee

Lisaks veel kaks tükikest, mille kohta tahaks teada, mis üksusega täpselt tegemist on? Kui eestlastega kuidagi seotud pole, võtan pärast pildid ära!

Keskmisel on teisel pool umbes sellel kohal kus on 17 number 7 koha peal 0 ja muud mitte midagi?
Alumine on teiselt poolt täiesti plank.
http://www.album.ee/TigeSiil
Mingi poolakas pakub zetooni. neuhammeris väljakaevatud. 200 euri soovib, kel huvi võin kokku viia.

Ostan/vahetan saksa kiivreid!
מוצר מדבקה חבר שעובד בחברה שמיבאים את המסך הנ'ל ממליץ בחום רב לא לגעת ?
Tähtede stiili järgi julgen oletada 4. rüg.-i. Kaks, mis minu käes olnud, omasid täpselt sama fonti. Eritähelepanu pälvib väärakas väike "r".
Muidugi võidi kõigile prk-rüg-dele samade raudadega kirju pele taguda.
Muidugi võidi kõigile prk-rüg-dele samade raudadega kirju pele taguda.
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Imelik, et piirikaitse zetoone on suhteliselt vähe säilinud?
Võibolla see,et need on zhetoonide see viimane ja kõige õhemast raudplekist variant.ivalO kirjutas:Imelik, et piirikaitse zetoone on suhteliselt vähe säilinud?
Alles neist maasees midagi eriti nii-pika ajapeale kah ei jää ning keegi nii väikse mustmetalli signaalipeale väga labidaga enam eriti vehkima ei hakka

Aga kas see ongi siin ültse PIIRIKAITSE ?
Viimati muutis Plönn, L Sept 10, 2011 8:59 am, muudetud 1 kord kokku.
"Grzsch..." ikke piirikas. Nagu öeldud, on minu käest kaks identset läbi käinud, mõlemad väheke paremas konditsioonis, kirjad loetavad. Antud isend staabikompanii soldati oma.
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Arusaadav.divine kirjutas:"Grzsch..." ikke piirikas. Nagu öeldud, on minu käest kaks identset läbi käinud, mõlemad väheke paremas konditsioonis, kirjad loetavad. Antud isend staabikompanii soldati oma.
Hämmingut tekitasidki see Sinu poolt väljaloetav väike"r" ja tavasilma jaoks loetav "z", mida selles alateemas mõnedki peavadki "z"-ks ja mõned, ka Uscha ilmselt "r"-iks, ja ka siis SS selle ees, sest pole kuulnud et Piirikaid SS-ks tituleeriti, mis antud taiesel selgelt loetav on

"r" meenutab jah "z"-i ja seetõttu teda väärakaks tituleerisingi. Kui terasemalt vaadata, siis tal ikka see alla tulev pikk konks erineb selgeb "z"-st, ei moodusta alla tulles teravnurka, vaid konksu. Välkusid ma poleks osanud ilma viiteta sealt isegi välja lugeda
Piirikad muidu olid SS-i alluvuses küll, aga minu žetoonidel (ja teistel, mida olen näinud) pole välguduetti näinud.

No näed siisdivine kirjutas:"r" meenutab jah "z"-i ja seetõttu teda väärakaks tituleerisingi. Kui terasemalt vaadata, siis tal ikka see alla tulev pikk konks erineb selgeb "z"-st, ei moodusta alla tulles teravnurka, vaid konksu. Välkusid ma poleks osanud ilma viiteta sealt isegi välja lugedaPiirikad muidu olid SS-i alluvuses küll, aga minu žetoonidel (ja teistel, mida olen näinud) pole välguduetti näinud.

Sellest SS alluvusest ju eraldi teematatud.
Muidugi taoti ka zetoonidele ruune ette.
Vaatasin arhiivis piirikaitse sellide palgalehti, seal isegi auastmed füüreri mõõduga.
Muidugi taoti ka zetoonidele ruune ette.
Vaatasin arhiivis piirikaitse sellide palgalehti, seal isegi auastmed füüreri mõõduga.
Luuregrupp "Erna" võitleja zetoon ...
foorum.rindeleht.ee