Sensatsioon!

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Suletud
Hall Kardinal
Huviline

Re: Sensatsioon!

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Jah just seibideks lubatigi lõigata.Aga Sinu arust on see huumor.Tore,et naljamees oled. Ehk nõuad järgnevalt kõikidelt oma kodufoorumi liikmetelt,et kõik leitav raud tuleb tuvastamisele saata?.Esemed ju nii vanad,et käivad nõuete alla küll.Või on see tuvastamisele saatmine ainult minu kohustus?.Mida siin tuvastada on?.Kui peale vaatad näed ju,et Vickers on?.Silti pole ka liivapaberiga nühkinud. Ja soomusautot ka leiukohas pole.Ja optimist olen kindlasti.Olen alati olnud.Emotsionaalsus ei puutu asjasse.Lihtsalt pole seadust,kuidas muuseum või riik selle veel omale saab.Mis või kuidas loe eelkirjutatut.Saad aru küll.Olgu siis pealegi Sinu kodufoorumi otsus õige.Täiesti pohh.Nutma ei hakka.Ja,kui Sa kahtled kirjapandus võin Sulle vajadusel dokumente skännida.Mine tee nüüd muinsuskaitseametile ettepanek: Ehk võtavad Sedunovi tanki ka ära või viivad ekspertiisi .Veel parem,kui terve ekspertnõukogu leiukohas sukeldumas käiks.Äkki leiavad kadunud tankikuulipilduja ja raadiojaama üles.Leiukoht tuleb ju üle vaadata.
Shiim
Huviline

Postitus Postitas Shiim »

Hall Kardinal kirjutas:Jah just seibideks lubatigi lõigata.Aga Sinu arust on see huumor.Tore,et naljamees oled.
Heast huumorist olen alati lugu pidanud, aga see siin on selline halvemapoolne. Paremal juhul must huumor.
Hall Kardinal kirjutas:Ehk nõuad järgnevalt kõikidelt oma kodufoorumi liikmetelt,et kõik leitav raud tuleb tuvastamisele saata?.Esemed ju nii vanad,et käivad nõuete alla küll.Või on see tuvastamisele saatmine ainult minu kohustus?.Mida siin tuvastada on?.Kui peale vaatad näed ju,et Vickers on?.Silti pole ka liivapaberiga nühkinud. Ja soomusautot ka leiukohas pole.
See on puhas demagoogia et mitte öelda udujutt. Kui leiad pajatäie muinasaegseid hõbemünte ei hakka ju nende omanikuks vaid teatad ilusasti muinsuskaitsesse. Ka praegu teadsid suurepäraselt (vahet pole, kas said teada leiukohal või alles hiljem kodus), millega tegemist on.
ppp
Huviline

Postitus Postitas ppp »

"Sedunovi tank" peaks niigi vist riigi jagu olema, Sedunovil on lihtsalt lubatud sellega tegeleda ja mängida. (Kuigi vb ka Sedunovi vanaisa peitis selle omal ajal sinna järve nagu mõne mehe esivanemad kuulipritse tallele panid?)

terv. Priit, Karumõmmide vanemast rühmast!
Hall Kardinal
Huviline

Teeks mõne asja selgeks!. Tegelikult leidsin selle pahandusetekitaja mina.Ja ainult mina tean,kust ma selle leidsin.Ja on nii nagu mina ütlen.Ja nii jääb.Alles Sa isand Shiim siin väitsid,et silt on eemaldatud ja midagi enam tuvastada ei saa.Aga,miks siis ei saa,kui nüüd väidad,et tean täpselt millega tegemist on?.Muidugi tean.Vickers on.Enamus teab,kui peale vaatab.Aga vaata nende rahapadadega on nii:Kui leian oma hoonest pole mingeid kohustusi.Seadus on igati leidja poolel.Ka võin leida selle poti oma kinnistult,seis on ikka sama.Lasteaia laps siin võttis ka sõna.Selle peale kostaks: Miks mitte ei võinud ,seda tanki sinna järve uputada Sedunovi vanaisa?.Tank on ju vene oma?.On.Mis siis,et ristid peal olid.Neid enam pole.Kulusid mänguhoos maha.Ega nüüd enam saagi tõestada,et sakslased kasutasid .Tank ikka on Sedunovi oma.Ja tegelikult näitab praktika,et enamus paremaid leide ongi aegade jooksul inimeste st.kellegi esiisade poolt peidetud.Ka kõnesolev tank sinna järvepõhja.Vaevalt,et ta sinna ise sõitis.
Shiim
Huviline

Jälle rohkem udujutt - eriti Sedunovi ja tema vanaisa tanki kohta (aga jah, seda loogikat jagad Sa hästi ja sellepärast see toru seaduse silmis Sinu omaks saigi). Rahapada hoonest enamasti siiski ei leia ja ka selle toru osas usun seda, mida kõigepealt kirjutasid ning seal ei olnud teps mitte juttu hoonest leidmisest vaid pigem midagi Tapiku soost ja isegi vist mehest toru taga.
Sa saad aru küll, mida ma tuvastamise all silmas pean (või kirjutaks siis relva kultuuriväärtuse ning omaniku mitteolemasolu tuvastamine).
Nii et selles mõttes minu jaoks ikkagi ei jää nii nagu ütled (äkki päkapikud või ufonaudid hoopis tõid?), aga nojah, ära pabista - ega see kahjuks midagi ei muuda.
Hall Kardinal
Huviline

Väga tore,et väitlusse oled laskunud!.Mulle meeldib.Ausalt.Mis selle Sedunovi tankiga siis teistmoodi on?.Oli ju nii tähtis teema,et isegi kadunud Lennrat käis isiklikult vaatamas.Mina käisin enda kolakat ise onu Ilvesele näitamas.Riigi 9o-nda sünnipäeva paraadil,koos Tõrsiga.Oskad öelda ühe eksperdi nime,kes selle tankiga on tegelenud?.Riigi poolt ma mõtlen?.Aga jah-see tank on ulme,nagu väitsid.Minu kolakas kordades väiksem-kisa aga kordades suurem.Kohe mitte ei tea millest see tuleb?.Ka huvitab väga kas see tank on ikka nõuetekohaselt deaktiveeritud?. Vaata selle kultuuriväärtusega ja selle tuvastamisega oli nii: Mina leidsin ja viisin politseisse,sest relva peabki sinna viima.Seda nõuab seadus.Politsei avaldas lehes kuulutuse,mille sisu kutsus üles omanikke pretensioone ja nõudeid esitama.Kõik,kes arvasid,et asi nende oma on oleks pidanud tegutsema 6. kuu jooksul.See on ka seadus.Oleks saanud ka selle aja jooksul eseme kultuuriväärtuslikku külge menetlema hakata.Aga ei hakatud.Järelikult: polnud huvi ja kõigil oli savi.Järelikult ei teinud riigipalgalised valvekoerad oma tööd .Kokkuvõtlikult:Seda omanikku,kuuluvust ja kultuuriväärtust oli aega tuvastada pool aastat.Miks seda ei tehtud ,mina ei tea. Mis nüüd puutub rahapadadesse,siis tean,et on teisi leitud ka hoonete põranda alt.Tõsi küll-tean vaid ühte juhust.Aga inimesi on palju ja seega ka on ehk mõni juhus veel.Aga soovitan uskumiste osas tulevikus nii sinisilmne mitte olla.Ise ja kogu Sinu kodufoorum kires,et minu näol on tegemist kroonilise valetajaga.Ehk selgitad mille poolest siis üks vale teisest tõesem on?.Sest õigust ma ju ei pidavat rääkima.Mis puudutab pabistamist siis: Pole põhjust millegi üle pabinas olla.Vaata ma lugesin Sinu kodufoorumit.Seal keegi proovis teavet saada,aga ei saanud.Ei saanud seepärast,et seal tekkis mõnel hüsteeria.Nagu oleks kellegi isik tähtis.Sain aru,et tunti lihtsalt muret selle hävitusaktsiooni pärast.Aga küllap kodanik siit oma infi saab.Siin lukku ei panda!.Sest siin Stalinlikud põhimõtted ei kehti.
Shiim
Huviline

Hall Kardinal kirjutas:Mis selle Sedunovi tankiga siis teistmoodi on?.Oli ju nii tähtis teema,et isegi kadunud Lennrat käis isiklikult vaatamas.Mina käisin enda kolakat ise onu Ilvesele näitamas.Riigi 9o-nda sünnipäeva paraadil,koos Tõrsiga.Oskad öelda ühe eksperdi nime,kes selle tankiga on tegelenud?.Riigi poolt ma mõtlen?
No just - midagi pole teistmoodi, s.t. arvatavasti seda siiski ei uputanud Sedunovi vanaisa. Selle looga olen halvasti kursis, aga ppp siin ju rääkis, et tank olevat vist ikkagi riigi omand. Minu meelest Narvakad ei ole militaar.netis just ka väga suurt poolehoidu kohanud just oma natuke kahtlase maine pärast (mis vist siiski pole kujunenud selle tanki pärast).
Hall Kardinal kirjutas:Vaata selle kultuuriväärtusega ja selle tuvastamisega oli nii: Mina leidsin ja viisin politseisse,sest relva peabki sinna viima.Seda nõuab seadus.Politsei avaldas lehes kuulutuse,mille sisu kutsus üles omanikke pretensioone ja nõudeid esitama.Kõik,kes arvasid,et asi nende oma on oleks pidanud tegutsema 6. kuu jooksul.See on ka seadus. Oleks saanud ka selle aja jooksul eseme kultuuriväärtuslikku külge menetlema hakata.Aga ei hakatud.Järelikult: polnud huvi ja kõigil oli savi. Järelikult ei teinud riigipalgalised valvekoerad oma tööd .Kokkuvõtlikult:Seda omanikku,kuuluvust ja kultuuriväärtust oli aega tuvastada pool aastat.Miks seda ei tehtud ,mina ei tea.
Kahtlen, kas kusagil on selliseid valvekoeri, kes lehekuulutuste järgi kultuuriväärtusi otsivad. Pole kõige parem õigustus.

Hall Kardinal kirjutas:Mis nüüd puutub rahapadadesse,siis tean,et on teisi leitud ka hoonete põranda alt.Tõsi küll-tean vaid ühte juhust.Aga inimesi on palju ja seega ka on ehk mõni juhus veel.
Kindlasti. Täielikult ei saa välistada midagi. Aga valdaval enamikul juhtudest ikkagi ei ole põranda all.
Hall Kardinal kirjutas:Aga soovitan uskumiste osas tulevikus nii sinisilmne mitte olla.Ise ja kogu Sinu kodufoorum kires,et minu näol on tegemist kroonilise valetajaga.Ehk selgitad mille poolest siis üks vale teisest tõesem on?.Sest õigust ma ju ei pidavat rääkima.
Kisub jälle uduks. Inimestele on omased mälu olemasolu, deduktiivne mõtlemine ja muud toredad asjad mis võimaldavad neil kujundada erinevate asjaolude põhjal isiklikke seisukohti. Muidugi, need ei ole alati tõesed, aga neid ei saa keelata. Antud juhul usun mina just seda, et toru oli mullas.
Hall Kardinal
Huviline

Miks kohe ajalehekuulutuse peale?.Teil ju terve foorum valvekoeri täis.Ja politseimajale joosti tormi.A tähega mehed jõudsid isegi esimesena.Aga sedakorda olid valvekoerad,kas laisad või kehva väljaõppega.Või oli koguni seadus seda korda minu poolel,no ei tea.Ja ei tahagi tegelikult teada.Et leiu kohta teavet ei ilmunud ,seda nagu ka keegi väita ei saa.Kahju,et Sa seda asjandust ise ei näinud.Oleksid saanud mullast võetud asjadega võrrelda.Ehk arvaksid siis väheke teisiti. Ja on kuidas on.Ma mitte ei saa aru,miks siis nüüd peaks asja tükkideks lõikama?.Tundub,et mõnedel on ikka peas tõsine viga.
Shiim
Huviline

Oleksin tahtnud leidmise hetkel näha.
Hall Kardinal
Huviline

SEE SOOV ON KÜLL UTOOPILINE. kAS MA KEELASIN KELLELGI VAATAMAST?.eHK OLEKSIN PIDANUD KOGUNI ISE UKSETAGUSEID MÖÖDA KÄIMA JA PALUMA,ET VAADAKE?.
Shiim
Huviline

See polegi soov. Lihtsalt siis poleks pidanud võrdlema jne, sest asi oleks niigi selge olnud.
Hall Kardinal
Huviline

No selle vaatamisega siis selge!.Ega ei osanud leidmise ajal konsiiliumit kokku ajada .Ise ka teised ei tulnud.Ja nii ta läks,nagu läks.Aga küll nüüd võrreldakse.Asi siis juba otsaga pealinnas.Veeretavad teist nagu kuuma kartulit.Maksab muidugi maksumaksja.Nagu alati.Vaja ju kuidagi ikka tõestada,et relvaosa ikka laskekõlbulik on.Ilma vintraua ja lukuta on see vist pisut keeruline,aga ega ma ju ei tea mis Valgast teele saadeti.Põhimõtteliselt on mustkunst võimalik.Aga omandit tühistada on keeruline.Seega : Sõltumata tulevikus tehtavatest otsustest ei kaota vähemalt mina midagi.Võib hävitada,kui riik oma ajalooga nii soovib ümber käia!.Aga see tsirkus tuleb kinni maksta.
Hall Kardinal
Huviline

Ja jõudsimegi siis võrdlusmomendi ära oodata.Eks Sa herr Shiim nüüd võrdle maapõuest leitud kuulipritsi,mis Sinu kodufoorumis ripub.Ära võrdlemise juures unusta asjaolu,et relv oli säilinud kastis ja ilmselt peitjate poolt konserveeritud.Kuidas säilinud näed ise.Minu leiul on 80% kohti kuhu kärbes pole ka peale lasknud.Aga ju siis oli seepärast nii heas seisus,et vedeles lahingutahmasena koos laibaga augus :lol: .Ja vaata ikka,et leidu ära ei rikuta.Eksperdid ikka peale,sest ei või iial teada,mis saasta all peidus on.Pärast jälle tänitamist,kui palju.Äkki tegemist rariteediga?.Paras aeg leidjale selga sõita.Teed ehk algust?.Nagu näha on leidja,leiu ajaloolisest kontekstist välja rebinud.Muinsuskaitsesse pole ka ilmselt teatanud.Paras aeg tegelane foorumist välja visata.Äkki oli see Maxim pärit sellelt soomusautolt,kus Lenin kõnet pidas?.Või mõnelt soomusrongilt?.Ei või iial teada?.Tegutse!.Edu Sulle!.
Shiim
Huviline

Huvitav, peale leidmist ütlesid küll otse vastupidiselt, et tegemist ei olnud konserveeritud relvaga...

Vahetasin mõned aastad tagasi sauna juures vetteminekupukki. Kui vana trepi põhjast välja tõmbasin, siis see osa, mis muda sees oli, nägi ca 30 aastat peale sinna paigaldamist välja nagu värskelt saekaatrist tulnud pruss. No mis siin seletada - ma arvan, et suurem osa selle foorumi lugejatest teab, et säilivusaste sõltub säilituskeskkonnast.

See Vickers ei olnud lihtsalt suvaline roostest toru - peale sildi dešifreerimist said muidugi isegi aru, et tegu on kultuuriväärtusliku leiuga.
Hall Kardinal
Huviline

vaata asi ongi nii,et vastavas keskkonnas seisab ka konserveerimata raud hästi.Ma mõtlen,kui katus ikka peal on,mitte looduses.Aga esemete säilivuse osas erinevates keskkondades on tõesti totaalsed erinevused.Sellega olen täiesti nõus.Loeb ka terase kvaliteet jne. Mis nüüd puudutab eseme kultuuriväärtust siis ajad udu. Kuidas ja kelle otsusel saab esemest kultuuriväärtus,seda Sa ikka tead?.Aga vaata seda otsust ei ole.Seega pole ka kultuuriväärtust.Järgnevalt kindlasti hakkad selgitama,et ikka on kultuuriväärtus.Kena kultuuriväärtus küll,mida tahetakse rauahunti toppida.Minu arust on kultuuriväärtuste hävitamine kuritegu.Juhul,muidugi,kui ikka on kultuuriväärtus. Kiibitseks väheke ikka selle Maximi ümber väheke.Mina mõtlen nii: Kuna ese oli kastis,kaetud tõrvapapiga ja kividega ümbritsetud on see peidetud. Kunas,kelle poolt jne.Seal võib ilma huumorita mingi rariteet olla.Aga nüüd hakkad rääkima,et ajan jälle udujuttu.Sest see,et keegi midagi ,kunagi peitis,no seda ei saa mitte olla. Aga ega Sa vist ikka minu küsimustele eriti vastata ei taha?.Vaatan,et Maximi asemel räägid saunatrepist....... .
Suletud

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”