Tere!
Vajaks abi täägi tuvastamisel. Täägi tupe numbrid maha lihvitud eelmise omaniku poolt, arvatavasti "proovis" tuppe puhastada.
Tuvastada
- Parabellum
- Huviline
Re: Tuvastada
"Si vis pacem,para bellum."
Austria-Ungari keisririiklane (tundub, et ka originaalse nahaga).
Täpne mudelinimi lappa ise eelmises postis antud lingist välja
Täägiterale muidugi hirmsasti kurrrja tehtud
Täpne mudelinimi lappa ise eelmises postis antud lingist välja

Täägiterale muidugi hirmsasti kurrrja tehtud

Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Identne leitud. Austria tääk, toodetud 1886 või 1888. http://www.old-smithy.info/default.htm siin on näha samat firma märki. Ja kuju ise http://www.old-smithy.info/default.htm
Homo homini lupus est
Aga mis te arvate, kui palju see võib väärt olla. Tahaks teada, kas sain hea tehinguga või võisin üle maksta.
Homo homini lupus est
- Parabellum
- Huviline
Tera ise on väga pekkis,samuti on "vaeva" nähtud ka tupe kallal.Sellest komplektist omab kõige rohkem väärtust vast nahk,kui see tupe vahetamisel laiali ei pudene.Väärtust ei oska sellele pakkuda,äkki kellegil selle teraga omad mälestused,mille hinda ei oska määrata.Kui keegi tänaval pakub,siis 20 euri annaks.
"Si vis pacem,para bellum."
Kirje OEWG tähistab Steyr´i linnas Austrias asunud relvatehast ja selle toodangut perioodil 19.saj lõpp - 20.saj. algus.Wiljandi kirjutas:Identne leitud. Austria tääk, toodetud 1886 või 1888. http://www.old-smithy.info/default.htm siin on näha samat firma märki. Ja kuju ise http://www.old-smithy.info/default.htm
Kuna antud täägi tera paistab selgelt "sisse ihutud" (ja tema kuju seeläbi muudetud), on täägi kollektsionäärne väärtus üldiselt minimaalne - kogujad lihtsalt ei taha selliseid tääke.
Siis sai selle eest palju makstud. Eks järgmine kord targem. Aga positiivne on minule see ,et ma ma ei plaani seda õnneks müüa. Et tahaks lihtsalt omade sellist asja ja selle tõttu jääb see mul seisma
. Et kui plaan sellest lahti saada kes teab ehk saab asja. Sest ma vaatan ,et väga paljud müüvad praegu ja mõne aasta pärast pole ehk turul neid nähagi.

Homo homini lupus est
Jah, eks ta ole - iseenesest ju kena asjakene. Ning miks me peaksimegi kõiges nende pirtsakate kogujate kapriiside järgi joonduma ja endale keelama lõbu meile meeldivast vidinast. Teinekord ajab ennastki naerma, kuidas asjast mitte midagi taipavad algajad muidu kena ja korrektse teritusega k98 tääki ainuüksi terituse fakti pärast maha teevad
Selle täägiga veel üks tähelepanek. Nimelt olid kõik Austria-Ungari täägid käepidemerõngaga Männlicher-vindi püssitoru jaoks. Mõned täägid aga tehti ümber Mauser-vindile ja selleks eraldati neilt see käepidemerõnga osa.
Postituse pildil toodud austerlane ongi olnud ümber konverditud saksa Mauser-vindile kinnitamiseks, s.t vahetükilt on suht robustselt eraldatud rõngas.
Enda sama tüüpi austerlane on kenasti suudmerõngaga (ja koguni täiendava sihikuklambriga ratsakarabiinile). Tõsi küll, nahka ei ole aga see-eest on hästi näha, kuda selle täägi retsimata tera ka välja näeb:

Ühel mu teisel austerlasel jälle samasugune austriapärane nahk:

Selle täägiga veel üks tähelepanek. Nimelt olid kõik Austria-Ungari täägid käepidemerõngaga Männlicher-vindi püssitoru jaoks. Mõned täägid aga tehti ümber Mauser-vindile ja selleks eraldati neilt see käepidemerõnga osa.
Postituse pildil toodud austerlane ongi olnud ümber konverditud saksa Mauser-vindile kinnitamiseks, s.t vahetükilt on suht robustselt eraldatud rõngas.
Enda sama tüüpi austerlane on kenasti suudmerõngaga (ja koguni täiendava sihikuklambriga ratsakarabiinile). Tõsi küll, nahka ei ole aga see-eest on hästi näha, kuda selle täägi retsimata tera ka välja näeb:

Ühel mu teisel austerlasel jälle samasugune austriapärane nahk: