Kublitsa järv võrumaal
Kublitsa järv võrumaal
Tere mul on üks küsimus, minule on rääkinu mu isa ja mu vanaisa et nendele olid kohalikud juba küla elanikud rääkinud et seal Kublitsa järve põhjas peaks olema vene sõja lennuk . Kuis kuidas saab seda kindlaks teha kas seal on lennuk sees või ei ole 

Re: Kublitsa järv võrumaal
Piisab täielikult kohalike juba elanike jutust! Kui räägivad, et on - siis on, kui räägivad, et ei ole - siis ei ole!
Teine varjant - Oskar Lutsu "Kevades" oli midagi analoogset kirikumõisa noorhärrade parvega, Kristjan Liblel oli mingi meetod välja pakkuda, täpselt ei mäleta...
Kui sakslased ja sõja ajal selle masina sinna järve kukutasid, siis võib see kusagil dokustaatides kirjas olla, kui venelased ise millalgi sinna oma masina parkisid, siis tuleb piirduda kohalike inimeste juttudega. ilmselt.
Siis on veel igasugused tehnilised vigurid - sukeldumine aparaadiga või ilma, mõõtmine igasugu magnetomeetrite jms...
Ja kui kohalikud räägivad, siis on ilmselt keegi juba midagi ette võtnud, et seda tähtsat asja välja selgitada, juhul kui ikka ilusasti selge hääle ja tõsise intonatsiooniga kõnelevad need juba kohalikud.
Teine varjant - Oskar Lutsu "Kevades" oli midagi analoogset kirikumõisa noorhärrade parvega, Kristjan Liblel oli mingi meetod välja pakkuda, täpselt ei mäleta...
Kui sakslased ja sõja ajal selle masina sinna järve kukutasid, siis võib see kusagil dokustaatides kirjas olla, kui venelased ise millalgi sinna oma masina parkisid, siis tuleb piirduda kohalike inimeste juttudega. ilmselt.
Siis on veel igasugused tehnilised vigurid - sukeldumine aparaadiga või ilma, mõõtmine igasugu magnetomeetrite jms...
Ja kui kohalikud räägivad, siis on ilmselt keegi juba midagi ette võtnud, et seda tähtsat asja välja selgitada, juhul kui ikka ilusasti selge hääle ja tõsise intonatsiooniga kõnelevad need juba kohalikud.
jah selles jutus on iva sees 

Ah, eks seal ole kõike, ehk teised kirjutavad kuidas tegelikult on ja peab!Potsataja kirjutas:jah selles jutus on iva sees
Mulk Leo R. uputas kogemata metsaveotraktori võrumaal tööl olles Valgjärve. Kuidagi traaliti trossidega-alul tõmmati vineerkabiin välja, teise korraga ka traktor ise. Pealtnägijate jutud läksid järjest vägevamaks- saksa tiiger leitud jne. Tegelikult TDT -40 ongi Raupenschlepper Ost kloon...Kas ongi enam järve, kus tanki või lennukit ei pidavat olema?
Viimati muutis pren.ska, E Juul 25, 2011 10:10 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kõige targem on kohalikke uskuda kes tol ajal pealt näinud ja mõned jutud võivad isegi kuulujuttudeks muutuda, No võta siis kinni mis õige ja mis vale.
- Parabellum
- Huviline
Ei erine see Kublitsa järv nüüd enam ka millegi poolest teistest meite maa veekogudest.Ennem oli vähemalt seegi,et seal ei ole tanki-lennukit,aga krt,nüüd tuleb välja,et sealgi hirmuvembutid vee alla peidetud.Ei saa enam rahulikult kalalegi minna! Iga viskega kipub putukas jääma kas siis Tiigri või mõne teraslinnu tiiva taha.Kas sellist Eestit me siis tahtsimegi?!? Ehh,joptvoi....
"Si vis pacem,para bellum."
Potsataja kirjutas:. Kuis kuidas saab seda kindlaks teha kas seal on lennuk sees või ei ole
See on väga lihtne. Tuleb järve kaldale tuua kohalik orkester ja laulukoor, kes saaksid hakkama "Internatsionaali" esitamisega. Juba esimese rea- "Nüüd üles keda needus rõhub.."- kuuldavaks tegemisel peaks lennuk tõusma pinnale. Ole ainult mees ja viska silmus tiiva külge.
Laulu vägi on võimas!
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Parabellum, ma olen sinuga nõus ega seenel on ka ohtlik käia kes seda teab kus parasjagu ma miin asetseb