Kuum mai 2011
Re: Kuum mai ...
Ilus sõrmus.
Siimoni ja Kompassi uulitsa masterite näputööd.
Siimoni ja Kompassi uulitsa masterite näputööd.
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväe ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased Punaarmees ja Lend-Lease temaatika). Otsin "Tartu" kolpa ja kotkast.
Kaitseliidu müts on nii degradeeritud, et kõlbab ainult ÕIGE mütsi aluseks! 

Neid ju iga kapi otsas. Ma olin seda juba ära viskamas kui leidsin sobiva otstarbe.ivalO kirjutas:Kaitseliidu müts on nii degradeeritud, et kõlbab ainult ÕIGE mütsi aluseks!
Kusjuures, loetud päevad enne kui punane kott pähe tõmmati jõudis Sõjavägi veel ühe ranitsa toota.
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväe ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased Punaarmees ja Lend-Lease temaatika). Otsin "Tartu" kolpa ja kotkast.
Seltsimees kassi peakatted väga kenad, eriti see suvemüts! 
Mõned tänased saagid - 1922. aastal Riigikogule kingitud vaagen, Jaan Kangur'i Vabadussõja Mälestusmedal koos omaniku fotoga ning üks 1. Jalaväerügemendi tunnistus.

Mõned tänased saagid - 1922. aastal Riigikogule kingitud vaagen, Jaan Kangur'i Vabadussõja Mälestusmedal koos omaniku fotoga ning üks 1. Jalaväerügemendi tunnistus.
- Manused
-
- vaagen_1.JPG (43.98 KiB) Vaadatud 764 korda
-
- vaagen_3.JPG (45.71 KiB) Vaadatud 764 korda
-
- vaagen_4.JPG (53.22 KiB) Vaadatud 764 korda
foorum.rindeleht.ee
Vabadussõja medalite tarbeks juba teine 3 liitrine purk vast võetud?
Olen korjanud küll ainult eestlastest formeeritud üksuste zetoone aga tegin väikese erandi ja lisasin kollektsiooni ka ühe mitte-eestlase.
Tegu on 11. SS diviisi "Nordland" luurepataljoni (SS Panzer Aufklärungs-Abteilung 11) zetooniga.
Sturmbannführer Rudolf Saalbach'i poolt juhitud üksus saavutas legendaarse kuulsuse ning 1944. aasta lahingute aegu saadeti ta oma soomusmasinatega tihtipeale kõige ohustatumatesse rindelõikudesse. Saalbach'i autasustati 1944. aasta märtsis Rüütliristiga.
Zetoon on leitud nädalapäevad tagasi Kuremäe kandist.
Tegu on 11. SS diviisi "Nordland" luurepataljoni (SS Panzer Aufklärungs-Abteilung 11) zetooniga.
Sturmbannführer Rudolf Saalbach'i poolt juhitud üksus saavutas legendaarse kuulsuse ning 1944. aasta lahingute aegu saadeti ta oma soomusmasinatega tihtipeale kõige ohustatumatesse rindelõikudesse. Saalbach'i autasustati 1944. aasta märtsis Rüütliristiga.
Zetoon on leitud nädalapäevad tagasi Kuremäe kandist.
- Manused
-
- nordland.JPG (48.74 KiB) Vaadatud 671 korda
foorum.rindeleht.ee
- Parabellum
- Huviline
Äkki peale märkide-medalite pakub kodanikele huvi ka keskmisest vanem meditsiin.....
Selline saksa laskemoonakast siis erinevate pudinatega.Väidetavalt seisnud puutumatuna sõjaajast saati.

Selline saksa laskemoonakast siis erinevate pudinatega.Väidetavalt seisnud puutumatuna sõjaajast saati.

ÜHTLUS-SEEP on ikka ekstra tegija! 

- Parabellum
- Huviline
Korralik arstikast peaaegu ajast,kus mehed teadsid veel ussisõnu.Õnnitlused!
"Si vis pacem,para bellum."
Vinge kast, aitäh näitamast. Ja ÜHTLUSSEEP on raudselt tegija, ühinen siin Kriuksigaludvig kirjutas:Äkki peale märkide-medalite pakub kodanikele huvi ka keskmisest vanem meditsiin.....

ÜHTLUSSEEPI tuli mingi aeg tagasi ka seinast välja:
http://www.le.ee/?a=uudised&b=7197
Mnjah, mulle meeldib see punases karbis saksa seep--sellel on nii hea ja puhas seebi lõhn et hetkeks tekkis kiusatus sellega käed ära pesta
Siiski suutsin sellest hoiduda. Kahju et foorumi kaudu ei saa seebi lõhna edasi anda..
Ja seal tumedas klaastopsis on sublimaat ehk hõbesulfaat .
Kasutati enne antibiootikumide leiutamist süüfilise raviks ehk siis sõdurile vägagi vajalik asi.

Ja seal tumedas klaastopsis on sublimaat ehk hõbesulfaat .
Kasutati enne antibiootikumide leiutamist süüfilise raviks ehk siis sõdurile vägagi vajalik asi.
Kui juba seebi peale jutt läks, siin minu saak vahelaest...

Vägev.Need nagu eile poest ostetud..
85 peaks rasvasisaldus olema, aga üllataval kombel olid Eestiaegsed hiired seepe ainult õrnalt degusteerinud.
Mitte neid pakke muidugi. Peidetud oli kõiksugust kraami.
Sukki, sokke, kübaravilti, miiderpaela, mohäärlõnga, niite, taskurätte jne.
Osa kaupa kandis 1940. aasta tolliplomme.
Peitja oli asjad vahelakke torganud minu arust 1940. aastal, kui natsionaliseeriti eaettevõtteid.
Seal need siis tänaseni seisid, ju viidi peitja igaveseks minema!
Mitte neid pakke muidugi. Peidetud oli kõiksugust kraami.
Sukki, sokke, kübaravilti, miiderpaela, mohäärlõnga, niite, taskurätte jne.
Osa kaupa kandis 1940. aasta tolliplomme.
Peitja oli asjad vahelakke torganud minu arust 1940. aastal, kui natsionaliseeriti eaettevõtteid.
Seal need siis tänaseni seisid, ju viidi peitja igaveseks minema!