Kuum märts 2011
Kuum märts 2011
B-klassi purilenduri märk. Nr.14
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Re: Kuum märts....
uscha kirjutas:Õnnitlused - haruldane leid!
Palju neid üldse teada on?
Kahjuks ei tea väljaantud märkide arvu.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Raskel masuajal tuleb visalt aga ikka tuleb. Nüüd siis hea täistabamus raffale näitamiseks:
Poola Mauser-vindi tääk wz 28, tehtud saksa okupatsiooni ajal ja Wehrmacht´i tarbeks
Saksa kasutust tõestavad siis:
- täägi tera ühel küljel abreviatuuri WP (Wojsko Polskie) asemel aastaarv 1939
- täägi tera seljal nunnu Waffenamti kana numbriga 77
Pääle kõige muu on täägil-tupel isegi kattuvad numbrid.
Ja tääk on pärit Eestist - leitud Saaremaa majapidamisest. Kõige tõenäolisemalt kasutas seda viimasena mõne Eesti üksuse võitleja - varustati ju näit piirikaitserügemente üle kogu Euroopa pärit käsirelvadega (sh tääkidega)

Poola Mauser-vindi tääk wz 28, tehtud saksa okupatsiooni ajal ja Wehrmacht´i tarbeks

Saksa kasutust tõestavad siis:
- täägi tera ühel küljel abreviatuuri WP (Wojsko Polskie) asemel aastaarv 1939
- täägi tera seljal nunnu Waffenamti kana numbriga 77
Pääle kõige muu on täägil-tupel isegi kattuvad numbrid.
Ja tääk on pärit Eestist - leitud Saaremaa majapidamisest. Kõige tõenäolisemalt kasutas seda viimasena mõne Eesti üksuse võitleja - varustati ju näit piirikaitserügemente üle kogu Euroopa pärit käsirelvadega (sh tääkidega)

Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Suurepärane leid! Palju õnne!Borja kirjutas:...
Sain kollektsiooni sellise toreda kiivri:

-
- Veteran
Kmr. rains-i kiivrit vaadates tuli meelde ,et annetati mullegi sel kuul midagi sellelaadset.Kahjuks minu oma ülevuntsitud.
Huvitavaks teeb asja eelmise omaniku kommentaar ,kiivri restaureerimise kohta.:Kuna kiiver oli imelikku laigulist värvi, sai värv maha võetud ja ilusaks ühtlaseks roheliseks värvitud.Nahksisu olevat olnud natuke vana ja mitte mugav.Sai lihtsalt välja lõigatud ja uus tehtud.
Ps. Aga tõesti peas istub hästi.

Huvitavaks teeb asja eelmise omaniku kommentaar ,kiivri restaureerimise kohta.:Kuna kiiver oli imelikku laigulist värvi, sai värv maha võetud ja ilusaks ühtlaseks roheliseks värvitud.Nahksisu olevat olnud natuke vana ja mitte mugav.Sai lihtsalt välja lõigatud ja uus tehtud.

Ps. Aga tõesti peas istub hästi.

Eeskujulikult restavreeritud 

- Parabellum
- Huviline
Danke schön, kameraden, õnnitlemast
Eks ma olen happy selle WH-le konveritud poola täägi üle jah.
Mulle ongi hakanud tunduma, et kõige huvitavamad on just kõikvõimalikud ümberkonverditud täägid, s.t sellised, mida hoopis muud riigid on siis kas sõjasaagina saaduna või tootjamaade kadumise tõttu poliitiliselt kaardilt omale saanud ning oma sõjaväe tarbeks ümber teinud - ja oma märkisid peale tagunud.
Et siis aastakümneid hiljem kollektsionääridel klemmi kokku jooksutada
Näit meie kandis vahest näha olnud tšehhi Mauser-vindi täägid on ka kõik ilmselt läbi piirikaitserügementide meile jõudnud. Nüüd siis sain laheda poolaka. Ja alles hiljuti tuli Eestist välja väga huvitava hollandi täägi roots (vaata http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... i+t%E4%E4k) - eks nad kõik meie 1944.a piirikaitserügemntide lühikese ajaloo tummad tunnistajad ole

Eks ma olen happy selle WH-le konveritud poola täägi üle jah.
Mulle ongi hakanud tunduma, et kõige huvitavamad on just kõikvõimalikud ümberkonverditud täägid, s.t sellised, mida hoopis muud riigid on siis kas sõjasaagina saaduna või tootjamaade kadumise tõttu poliitiliselt kaardilt omale saanud ning oma sõjaväe tarbeks ümber teinud - ja oma märkisid peale tagunud.
Et siis aastakümneid hiljem kollektsionääridel klemmi kokku jooksutada

Näit meie kandis vahest näha olnud tšehhi Mauser-vindi täägid on ka kõik ilmselt läbi piirikaitserügementide meile jõudnud. Nüüd siis sain laheda poolaka. Ja alles hiljuti tuli Eestist välja väga huvitava hollandi täägi roots (vaata http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... i+t%E4%E4k) - eks nad kõik meie 1944.a piirikaitserügemntide lühikese ajaloo tummad tunnistajad ole

Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Sarvikuuputus on sel kevadel üleilmne trend. Prantsusmehe hiljutine kaevetöö võttis silma punni ja tekitas koonukrambi: http://warrelics.eu/forum/battlefield-a ... ind-43605/
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Täna saabusid mõned lindiliisud...

Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.