pesu
kandsid hallikas-rohelisi (oli ka tumerohelisi) päevasärke - olid väga pikad ja võisid ulatuda isegi kuni põlvedeni ... särk ise oli lahtinööbitav kuskile naba kaugusele ja tuli üle pea tõmmata (lõpuni lahtinööbitavat särki ma ei teagi, et oleks olemas olnud sakslastel) ... tumerohelistel särkidel oli päris tihti selline vahvlimuster ja riie ise oli suhteliselt veniv!
muidugi sõja lõpul kandsid sõdurid frentsi all ka kõige tavalisemaid tsiviilis kasutusel olevaid päevasärke - triibulisi, ruudulisi, täpilisi jne.
muidugi sõja lõpul kandsid sõdurid frentsi all ka kõige tavalisemaid tsiviilis kasutusel olevaid päevasärke - triibulisi, ruudulisi, täpilisi jne.

foorum.rindeleht.ee
Küsimus oli minu mäletamist mööda aluspesust. Aga teie räägite siin päeva ja öösärkidest (neid rohekaid särke kasutati sageli ka öösärkidena). Pesu oli tol ajal tavaline valge ja pikkade säärte ja varrukatega. Neid oli nii kunstsiidist kui ka puuvillast. Puuvillane rohkem talverõõm ja veteranide mäletamist mööda täi eriti kunstsiid pesu ei armastanud. Kui nüüd kellelgi on tahtmist teada saada, mis tunne seda pesu kanda oli siis muretsegu omale 40-ndate aastate Rootsi pesu. Suurem osa küll KL ja KV poolt kaltsuna ära tarvitatud aga neid veel liigub. Ja veel puudus antud pesul kumm ja see pesu käis otse välipükste külge. Suvel palavaga kanti sageli muidugi ka ainult välipükse ja rohelise särgi saba kasutati alukate asemel.
Aga mina olen Moskvas käinud!