Kui mõned aastad tagasi oli vahepeal selline tunne, et kõik peidetud ja unustatud asjad on üles leitud ning ainuke võimalus oma kollektsiooni midagi uut hankida on see kalli raha eest läänest osta siis aasta 2010 tõestas vastupidist. Oma 10 või 11 aasta jooksul, mis ma olen sõjakraami kokku ahnitsenud ei ole mul kordagi olnud nii rikkaliku saagiga aastat nagu oli 2010.
Aasta üheks parimaks saagiks pean kindlasti oktoobri lõpul ostetud ED kraenurka ...
Ilus ja huvitava ajalooga on ka Johannes Pärlist'ile kuulunud hõbeportsigar (J.P. oli 6. Piirikaitserügemendi II pataljoni ülem ja langes Permisküla saarel) ...
Kui eelmisel aastal õnnestus hankida neli Vabaduse Risti siis see aasta oli nende kohapealt täielik vaikus ja aasta parima märgi tiitel läheb Kotkaristile ...

Väga palju õnnestus see aasta hankida sõjaväeriietust aga kõige rohkem tunnen rõõmu 1936. aasta noorem-allohvitseri vormkuuest (märgi ja lindilõiked lisasin ise) ...

Kindlasti loen oma 2010. aasta TOP 5 hulka ka Johannes Kimmeli dokumente, mille kohta alles eraldi teema tegin.
Nüüd oleks huvitav näha ka teiste foorumlaste 2010. aasta parimaid saake.