uscha kirjutas:RKKA vormikirjelduse tabelid.
Vormikirjeldus on trükitud 1939. aastal Tallinnas - kas neid jagati ainult ohvitseridele või kuidas?
Kuum august 2010
Re: kuum august
Keegi võiks värskendada minu mälu, et kas "RKKA vormikirjelduse tabelid" ilmus mõne väljaande lisana? Sõdur? Politseileht?
Kuuripuhastuse käigus ilmus sellist kraami.Mis moona kast see võis olla , sildist ei loe enam välja?

Veel mingi presendist kotike, tõenäoliselt vene oma-kas ka militaarne??

41a ranits(just oligi vaja sellist-ja oma kuurist laekus)

Ja Sirgala kandist laekunud kanku ja priimus

Mingi käru-leitud metsast ja mingi suurem kast-siis sai fotokal aku tühjaks.Kärul ja kastil killu-kuuli augud sees.Need kohalikul mehel kasutuses.

Veel mingi presendist kotike, tõenäoliselt vene oma-kas ka militaarne??
41a ranits(just oligi vaja sellist-ja oma kuurist laekus)
Ja Sirgala kandist laekunud kanku ja priimus
Mingi käru-leitud metsast ja mingi suurem kast-siis sai fotokal aku tühjaks.Kärul ja kastil killu-kuuli augud sees.Need kohalikul mehel kasutuses.
Kast on 2 cm FLAK'i moona jaoks - rohkem infot leiab siit http://wehrmachts.kisten.free.fr/20mm_bois_2.htmKuuripuhastuse käigus ilmus sellist kraami.Mis moona kast see võis olla , sildist ei loe enam välja?
Prantslase lehel ei olegi sellist köiest sangadega varianti esindatud. Kasutaja speedsta suhtleb vist üsna tihedalt antud lehe omanikuga - ehk saate nii asjatada, et köis-sangadega kasti otsa pildid jõuavad ka tema lehele.

foorum.rindeleht.ee
Said metsast mõned Sd.Kfz 251 ausf D lülid välja tiritud:

Sain sellise paari täna. Minu teadmised piirduvad sellega, et tegemist peaks olema Vene 30ndate - IIMS alguse vormiga.
Mis mehega täpsemalt tegu ja mis viisnurk see on? Lõkmelt, vms?

Mis mehega täpsemalt tegu ja mis viisnurk see on? Lõkmelt, vms?

Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
See lindirida on päris tore leid.Said metsast mõned Sd.Kfz 251 ausf D lülid välja tiritud.
Huvitav, et kui selline soru seda linti metsas vedeles, kas siis ülejäänud juppe pole seal? Äkki on masin kabelimatsu saanud ja ümbruskonda laiali lennanud?
Minu teada tuli selline vormikuub (kui seda särki saab nii nimetada) kasutusele 1935. aastal. 1943. aastal tuli kasutusele uuema mudeli särk ja kohe sama aasta alguses võeti Punaarmees kasutusele ka pagunid. Nii, et see pilt peaks jääma siis 1935-1943 vahemikku (ise usun, et enne sõda tehtud).Minu teadmised piirduvad sellega, et tegemist peaks olema Vene 30ndate - IIMS alguse vormiga.
Kui nüüd uskuda seda materjali, mis ma enda kodulehele olen pannud siis peaks tegu olema leitnanti aukraadis mehega.
http://korpus.wehrmacht.pri.ee/5/4/4.html
Lõkmetel vist selliseid viisnurkasid ei kasutatud. Arvan, et tegu on mütsimärgiga, millele keegi on ise selle konksu taha aretanud.Mis viisnurk see on? Lõkmelt, vms?
foorum.rindeleht.ee
- Parabellum
- Huviline
See lindiriba on tõesti väga kihvt asi!Nagu madu+uss keset muru.
"Si vis pacem,para bellum."
Tänud Uscha! Pildil oleva vormi aimasin siis praktiliselt õieti.uscha kirjutas:Lõkmetel vist selliseid viisnurkasid ei kasutatud. Arvan, et tegu on mütsimärgiga, millele keegi on ise selle konksu taha aretanud.Mis viisnurk see on? Lõkmelt, vms?
Viisnurk aga tundub kuidagi liiga väike mütsimärgi jaoks....

Mis ta mõõdud on? Vene pilotkaviisnurk oligi väike. Rohkem küsimusi tekitab see tagumine kinnitusjulla - tundub, nagu oleks tehtud nööpaugus kandmiseks?Noor kirjutas:
Olen näinud Riias toodetud kruvikinnitusega viisnurka. Tegu oli suure tõenäosusega originaaliga ja tehtud siis arvatavaste ohvitseridele. Tea mis vigur sellel taga. Mansetinööbiks vaevalt.
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväe ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased Punaarmees ja Lend-Lease temaatika). Otsin "Tartu" kolpa ja kotkast.
Poolroomikust siis veel:

Sellelt pildilt esisild: (Kui keegi oskab tuvastada võiks amordid ära tuvastada, need ka
saksa omad äkki 3,7cm flak 36?)

Sisemusest seljatugi + hoiulaegas, plekk mille külge see asi kinnitub on veel metsas
mõõtudega 255x110 (ei mahu lihtsalt autosse)

Roolikarp:

Samast masinast rainsi leitud:

mootori luugi poolik, teisest poolest pool veel minu kuuri all:

rainsi käes veel ka lisaks 10 lüli, tegelikult ongi tegu eraldi lülidega nad lihtsalt pildistamiseks jorusse sätitud, kokku siis kahe peale hetkel 40 lüli.

Sellelt pildilt esisild: (Kui keegi oskab tuvastada võiks amordid ära tuvastada, need ka
saksa omad äkki 3,7cm flak 36?)

Sisemusest seljatugi + hoiulaegas, plekk mille külge see asi kinnitub on veel metsas
mõõtudega 255x110 (ei mahu lihtsalt autosse)

Roolikarp:

Samast masinast rainsi leitud:

mootori luugi poolik, teisest poolest pool veel minu kuuri all:

rainsi käes veel ka lisaks 10 lüli, tegelikult ongi tegu eraldi lülidega nad lihtsalt pildistamiseks jorusse sätitud, kokku siis kahe peale hetkel 40 lüli.
Võrdluseks üks uuem viisnurk sinna kõrvale:majakavaht kirjutas:Mis ta mõõdud on? Vene pilotkaviisnurk oligi väike. Rohkem küsimusi tekitab see tagumine kinnitusjulla - tundub, nagu oleks tehtud nööpaugus kandmiseks?Noor kirjutas:

Viisnurk suure tõenäosusega sotsialismileerist. Selline kinnitus oli levinud Ungaris.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
- labidamees
- Veteran
Leitud Viljandist vana maja pööningult renoveerimisel.Oli ilusti pakitult korstnajala kõrval liiva sees.

Traditional African name- OJ 

"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)