Uurimistöö

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Vasta
Kuusk
Kasutaja

Uurimistöö

Postitus Postitas Kuusk »

Kolme gümnaasiumiklassi läbib meie koolis suur uurimistöö vabalt valitud teemal, tähtis on, et see sisaldaks küsitlusi või midagi analoogset. Siinkohal ei hakka ma mitte teid küsitlema, aga veidi abi oleks vaja ning mul on tunne, et asjatundjaid siin jagub.
Valisin teemaks Saksa okupatsiooni Eestis 41-44, põhiosa moodustaks tolleaegsete küsitlemine, nii palju kui neid leian. Seda küll rohkem igapäevast elu kui sõjategevust puudutavatel teemadel.

Mida ma sellega siin saavutada loodan on see, et ehk on kellegil teist tekib mõni hea mõte, kuidas asjale läheneda, oluline oleks püstitada mingi hüpotees ehk väide, mille ümber asi keerlema hakkaks. Koolipoolne juhendaja kuidagi aidata ei osanud.

Veel oleks vaja mingit iseloomulikku pilti esialgse powerpointi jaoks, näiteks Pika Hermanni otsas lehvivast haakristilipust (eriti huvitav oleks, kui ta oleks Eesti lipuga kõrvuti, nagu see vahepeal oli, kui ma õigesti aru olen saanud.)

Tänud.
Kasutaja avatar
funker
Veteran

Re: Uurimistöö

Postitus Postitas funker »

Kuusk kirjutas:
et ehk on kellegil teist tekib mõni hea mõte, kuidas asjale läheneda,
Tolleaegsete küsitlemise jaoks on eluliselt oluline leida õige mark, mida küsitletav tarbib.
Peale seda tulevad ka unustatud asjad meelde.
Edasiseks õppematerjaliks - Кавказская пленница, или Новые приключения Шурика

Kui ülalolev omandatud ja folkloori ja meenutuste kogumise tehnika selge, siis ka üks teema - taastada detailselt ära ühe linna eluolu okupatsiooni ajal. Teha kaart, kus olid olulised ametiasutused, hankida arhiivist palju pilte, palju maksis trammipilet, kus olid olulisemad poed jne. Sinna juurde inimeste meenutused. Seda kõike teha nii et uurimustööd lugedes satuks ise sinna aega ja pärast oleks hea linnas jalutades vaadata - vohh, siin oli tol ajal ju see.
Kuusk
Kasutaja

Aga mingit ideed selle koha pealt, mis väite ma saaksin tolle teema kohta püstitada, siis midagi kultuurivaltkonnast ilmselt, mille tõesust ma hiljem tõestama või ümber lükkama hakkan. Uurimistööga kaasneb antud juhul veel presentatsioon, mis on vist isegi suurema tähtsusega kui paberkujul töö, mis tähendab et otseseid meenutusi või linnaplaane kõigile hindajatele kahjuks tutvustada võimalik ei ole (mitte et ma seda paberkujul talletada ei võiks, aitäh vastuse eest.)
Kasutaja avatar
funker
Veteran

Postitus Postitas funker »

Kuusk kirjutas:Aga mingit ideed selle koha pealt, mis väite ma saaksin tolle teema kohta püstitada, siis midagi kultuurivaltkonnast ilmselt, mille tõesust ma hiljem tõestama või ümber lükkama hakkan. Uurimistööga kaasneb antud juhul veel presentatsioon, mis on vist isegi suurema tähtsusega kui paberkujul töö, mis tähendab et otseseid meenutusi või linnaplaane kõigile hindajatele kahjuks tutvustada võimalik ei ole (mitte et ma seda paberkujul talletada ei võiks, aitäh vastuse eest.)
Uurimistöö püstituse võiks teha näiteks selle vaatenurgaga, kas linn kui tervik funktsioneeris linnakodaniku jaoks paremini saksa okupatsiooni ajal või enne seda. Kaardistad ära olulised teenused ja linnakodanike vajadused ja siis võrdled nende realiseerimist mõlemal puhul tallinnas näiteks.
Kuusk
Kasutaja

Kellegil ehk kiiresti mingit iseloomulikku olmepildikest ei ole sinna juurde? Kasvõi mõnest ametnikust tuttaval taustal või midagi. Homme tuleb teha viieminutine saksakeelne teematutvustus, slaididega.
faust
Veteran

Postitus Postitas faust »

Ehk leiad siit midagi. Kuigi siin pilte enamasti sõjapurustustest.

http://wehrmacht.wehrmacht.pri.ee/fotod ... reval.html
Sõda on elujaatamise kõige aktiivsem vorm.
Parem olla kui näida.
Estoloog
Huviline

Postitus Postitas Estoloog »

Kuusk
Kasutaja

Suur aitäh. Esimesed fotod muudavad vesimärgid justkui kasutuskõlbmatuks, kas näiteks seda kõige esimest kusagilt ilma leida ei oleks võimalik?
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

Mul need lehel olevad pildid kõik ilma vesimärkideta teises arvutis olemas aga sinna pääsen alles uue nädala lõpus.
Saada mulle PS nende piltidega, mis Sind huvitavad ja ehk õnnestub isegi uue nädala keskpaigaks need uuesti skännida ja Sulle saata.
foorum.rindeleht.ee
metssiga
Huviline

Postitus Postitas metssiga »

Kuidas elati saksa ajal ja mida inimesed ise kõigest sellest arvasid-lootsid-kartsid, raamatust:
Eesti Julgeolekupolitsei aruanded 1941 - 1944. Eesti üldine olukord ja rahva meeleolu Saksa okupatsiooni perioodil politseidokumentide peeglis, Tallinn 2002 (Riigiarhiiv, "Ad Fontes" 11).
Kuusk
Kasutaja

Tänud raamatusoovituse eest, seda uurin kindlasti.

Sõnumi saatsin ka.
Vasta

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”