tere
millest selline veendumus, et II MS eelne ? Minu teada tehti nokakaunistus allles 1943. Kandsid vanemohvitserid ehk siis 1.,2. ja 3. järgu kaptenid. Admiralide tikand oli teistsugune. Aga minu meelest oli vanemohvitseride nokakaunistus metallist. See konkreetne tükk on väga sarnane praegu EKV-s kasutuselolevaga.
Nokakaunistus samalt pööningult pärit, kus tulid ka 1940. aasta gimnastjorka, 1940. aasta talvemütsid, m35 madruse pluus, mereväe sinel ja punalipp - selle põhjal eeldasin, et tegu enne 2. Maailmasõda valmistatud tikandiga.
Tikitud pärg ikka vene oma ja tuli see kasutusse sõja ajal . Mine tea kuda need asjad pööningule sattusid . See mereväe sinel mis ohvitserid kandsid oli nn. " sukonka " riidest , mitte aga sellisest valgete karvahattudega mustast riidest . Oletan Uscha et see pööningult leitud sinel sealt asjade pundist oli see sama , mis Sul sineli tema all oli . Punalip on arvatavasti tavaline maja lipp , väeosade lippudel olid väeosade numbrid peal .
mul ei ole siiani veel õnnestunud leida fotot (mitte joonistust) sõjaaegsest/järgsest NL mereväe vanemohvitseri mütsist tikitud lehtedega nokal. Ehk näitad ?
Arvamus et tegu vene pärjaga tekkis sellest et neli tammelehte ja lehed ilma tammetõrudeta . Fotodelt on raskem aru saada kas tegu tikitud või metallist pärjaga . Panen ühe vene foorumi lehe , kus hulka infot sellel mereväe vormi teemal . Sellelt lehelt leiab ka et ohvitseri pintsaku krae nurkadel olid ka tikitud pärjad , ise olin enne ainult metallist pärgasi näinud . http://www.svvmiu.ru/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0