Kütusevaadi avaja ...
Kütusevaadi võti.
Kütusevaadi võti oli täiesti olemas sakslastel.Endalgi vedeleb kusagil, aga praegu pole silma hakanud.On nagu saksa haakristi üks
pool, ühes otsas suurem nelikant, teises väiksem mõõt.Pikkus ca50-60cm. Kas peale aastaarvu muid kirju peal oli, ei mäleta. Neid vaate oli ka mitmesuguseid, otsakorgiga ja küljel oleva korgiga. Mul kaks Wehrmacti 20l besiinikanistrit (1943a) millel sees ja väljas veel originaalvärv.
pool, ühes otsas suurem nelikant, teises väiksem mõõt.Pikkus ca50-60cm. Kas peale aastaarvu muid kirju peal oli, ei mäleta. Neid vaate oli ka mitmesuguseid, otsakorgiga ja küljel oleva korgiga. Mul kaks Wehrmacti 20l besiinikanistrit (1943a) millel sees ja väljas veel originaalvärv.
Re: Kütusevaadi avaja ...
No nii - lõpuks on see leitud! Tõstan kmr Kriegsmarine pildi ka siia ...
Nagu paistab, siis mõlemad otsad vastavalt erineva suurusega korgi augule. Kas markeeringuid ei ole?
Sõda on elujaatamise kõige aktiivsem vorm.
Parem olla kui näida.
Parem olla kui näida.
Vaat siis milline see asjandus on .
- Flaki-Poiss
- Huviline
Kas avajal mingi konkreetne nimi kah on?Mulle tundub et neid avajaid ei kasutatud väga palju.
Ad victoriam, Ex machina Non sibi sed, Patria
- labidamees
- Veteran
Mulle jällegi tundub,et avajat kasutati kui kütusevaat oli vaja lahti teha.Nimeks pakun-kütusevaadi avaja. 

- Flaki-Poiss
- Huviline
Einoh,ühes teemas räägiti et kanistritel on tihti jäljed mutrivõtmega ja haamriga avamistest.Nime all mõtlen et ehk rahvas nimetas seda kuidagi.labidamees kirjutas:Mulle jällegi tundub,et avajat kasutati kui kütusevaat oli vaja lahti teha.Nimeks pakun-kütusevaadi avaja.
Ad victoriam, Ex machina Non sibi sed, Patria
Flakipoiss , kas teid sakaute pole õpetatud et kui konservi tahad avada aga konserviavajat pole kaasas võid konservi ka noaga lahti teha . Nii ka kütusevaadiga , kui tankis küte lõppes aga vaadid kütusega olemas , kuid vastav vaadi korgi avamis võti kadunud siis jäi tank tankimata . Ei jäänud , leiti abivahend ja avati kork et kütus kätte saada , sellest siis ka need jäljed korgi peal .
Avajat küll pole, kuid on lont koos otsikuga, kis Sinimäe muuseumis olemas:

10 ploomi=3 õuna, 1pirn. 6 ploomi, 1 õun= 1 pirn. Mitu ploomi kaalub 1 pirn?
Mul selline metsaleid, vist venelane