Kuum märts 2010

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Vasta
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Re: Kuum märts...

Postitus Postitas ivalO »

Praegu ripub juba selline pilt
DSCN2252A.JPG
akssel
Kasutaja

Postitus Postitas akssel »

to: Kriuks
No päris niimoodi laiata ka ikka ilus pole. Ma ütleks, et enamik neist "Dachau koonduslaagris" kootud varrukakilpidest (mis meil kõigil kodus olemas), jätavad suhteliselt kahtlase mulje. Kahjuks on paljude selliste vidinate puhul ikka rohkem uskumise asi, mis on ehtne ja mis mitte. Selle konkreetse kilbi puhul on kindel järgmine: seda on kantud, see on olnud kuhugi külge õmmeldud, tal on olemas taga tugevduskangas, ta on vana (Kriuks - vana võltsing seega? :) ). Kuidagi palju vaeva nähtud võltsingu kohta, samas kui võiks ju palju vähema vaevaga valmistada ja müüa neid masinaga tikitud Dachau kilpe.
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Postitus Postitas Kriuks »

Ma väga vabandan, kui minu abitu katse nalja visata, tundus kuidagi laiamisena aga arvamus käsitletavatest esemetest ja müügimehest, jääb mul siiski samaks ...
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

Siin üks pilt Leo Tammiksaare kollektsioonis olevast originaal Dachau 2. variandi kraenurgast.

Pilt

Minu teada on vähemalt kahel foorumlasel veel originaal 2. variandi kraenurgad olemas ja ehk on nad nõus need siia teemasse üles riputama? Akssel saab siis aimu, milline peab üks õige nurk välja nägema.
Kahjuks on paljude selliste vidinate puhul ikka rohkem uskumise asi, mis on ehtne ja mis mitte.
Usk on loomulikult tähtis aga alati ei ole sellest ka abi vidinate originaaliks muutmisel.
Kunagi ammusel ajal usuti, et maakera on 6 elevandi seljas, kes olid omakorda kilpkonna selga roninud. Ei olnud.

Aga kui Sul asi ainult uskumise taga seisab siis ma soovitan Sul järgmine kord teha oma sisseostud mõnest kohalikust antiigipoest - hoiad kokku postikuludes, kindlustusmaksetes ja tollimaksus. Kindlasti ka ajas ja närvikulus (kas pakk ikka jõuab õnnelikult kohale). Olen üsna veendunud, et Eestist leiaksid selliseid kraenurki ka odavamalt (eeldan, et maksid ikka üle 7€?).
foorum.rindeleht.ee
akssel
Kasutaja

Aga kui juba andmiseks läks, siis jätkame :) Veel üks asi, millest tänapäeval meeletult võltsinguid liigub. See konkreetne jõudis suht hiljuti siiakanti.
Manused
10818b.jpg
10818.jpg
Raudrist
Veteran

Postitus Postitas Raudrist »

Aga siis võikski ju otse võltsingute teemasse postitatagi. Mis neist ikka siia panna.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
akssel
Kasutaja

to: Uscha
Tammiksaare oma on ilus küll. Ilma naljata. Aga kui võrrelda seda näiteks kasvõi Laari Eesti Leegioni raamatus oleval fotol Harald Nugiseksi krael olevaga (lk 392), siis pole mitte samasugune.
Viimati muutis akssel, N Mär 25, 2010 11:08 pm, muudetud 1 kord kokku.
akssel
Kasutaja

Jah? Ainuke häda, et see ei ole võltsing. Nii palju, kui üldse võimalik selles vallas midagi kindlalt väita saab. Sest sellel ristil koos naastuga on Niemanni sertifikaat ja lisaks on see ka tema 2004. aastal välja antud mahukas kataloogis ära trükitud (lk 512). Jah, ma tean, et räägitakse, et kaheldakse ka tema välja antud sertifikaatides jne. Aga siis ju tekibki küsimus, et mida siis üldse uskuda.
Viimati muutis akssel, N Mär 25, 2010 11:11 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

Siin 392. leheküljel oleva Nugiseksi foto kraenurga suurendus - mulle tundub sama, mis Tammiksaare kollektsioonis on.
Või, mis erinevusi Sa silmas pead?

Pilt
foorum.rindeleht.ee
akssel
Kasutaja

Vaata näiteks mõõgakäe küünarvarre kolme "mooduli" erinevust või siis "E" sees oleva tühiku juures kummalegi poole jääva tikandi paksust. Erinevusi on veelgi, kasvõi "E" alumise haara pikkus, jne
Raudrist
Veteran

Postitus Postitas Raudrist »

akssel kirjutas:Jah? Ainuke häda, et see ei ole võltsing. Nii palju, kui üldse võimalik selles vallas midagi kindlalt väita saab. Sest sellel ristil koos naastuga on Niemanni sertifikaat ja lisaks on see ka tema 2004. aastal välja antud mahukas kataloogis ära trükitud (lk 512). Jah, ma tean, et räägitakse, et kaheldakse ka tema välja antud sertifikaatides jne. Aga siis ju tekibki küsimus, et mida siis üldse uskuda.

Ainult iseennast ja kogemusi :wink:
Ma võin tuua siin lugematul arvul näiteid, kuidas maailma tuntuimad oksjonifirmad müüvad muinasjutuliselt kalleid esemeid, mis paraku on võltsingud. Näiteks tsaari-vene teemas on kohati pooled või enamad kallihinnalistest asjadest valed :roll:
Samuti on üldteada mõnede ekspertide äraostetavus.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
akssel
Kasutaja

Sellisel juhul on kõik korras, sest selles suunas ma ju liigungi :) Mis seal salata, eks ole aegade jooksul tulnud maksta kooliraha endalgi (näiteks ühe Flochi kuldse haavatumärgi näol). Vabandust, Kriuks, et olen siin kuuma märtsi all tegelikult hoopis teist teemat arendanud.
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Postitus Postitas ivalO »

Igatahes tore oli, sai netist pilte veetud ja juttu puhutud!
Polegi nagu ennist ette tulnud.
akssel
Kasutaja

Päris kuum märts oli täna tõesti :) Võtsin ka Snydersiga ühendust ja uurisin, et kas tema "5 days inspection policy" ikka kehtib. Kinnitas, et kehtib küll. Kuid ma mõtlen, et ei saada seda tagasi, jäägu pealegi Eestimaale, isegi kui on võltsing (luban endale seniajani selles kahelda). Sest materjal, lõhn ja veel mingi seletamatu x-faktor ütleb, et tegemist on ehtsalt vana asjaga. Kui võltsing, siis võrdlemisi iidne ja seega ka näitena midagi väärt. Aga lasen igaks juhuks teha ka keemilise analüüsi (värv ja materjal ja see "padjapüür" :) )
Viimati muutis akssel, R Mär 26, 2010 1:32 am, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Noor
Veteran

Postitus Postitas Noor »

Tänased saabunud.... Austraalia ja üks kena Uus Meremaa lindiliist.

Uus Meremaa oma on eriti kena, kuna see on annetatud esiteks mereväe ohvitserile (ülemine pildil) ning sellel on Briti Mereväe Rist, mida annetati vähem, kui 5000 tükki üldse II MS jooksul. Püüan järgi uurida, palju neist jõudis Uus Meremaalasteni....

Pilt
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Vasta

Mine “Kollektsioonid/Collections”