"J" võiks tähendada sellisel juhul malevkonda (näit. Jaagupi).

Tõenäoliselt mitte. Äärmisel juhul võiks tegu olla enne 1925 astat valmistatud embleemiga, kuid tikand viitab hilisemale perioodile. Ka värvid, kujundus, embleemide puudumine, vapikilp - kõik viitab millelegi muule kui KL-le. Lisaks eeltoodule puuduvad tähekombinatsioonid, mis viitaks Kl-le ja võiks anda ajamääratluseks aluse... Seega: tegu mingi muu organisatsiooniga.Kas võib olla tegu mõne Kaitseliidu malevkonna ratsarühma embleemiga, mis oli õmmeldud Kaitseliidu käiselindile?
Aleksi esitatud märgi kavand esineb samuti EKL ehk Eesti Kaitse Liidu märkide kavandite hulgas ja sugugi mitte seoses karskussuunitlusega.Karskusliidu embleemiga on sarnasus olemas.
Noorterühmad olid ka erinevatel usulahkudel.
õpetaja kirjutas:Aleksi esitatud märgi kavand esineb samuti EKL ehk Eesti Kaitse Liidu märkide kavandite hulgas ja sugugi mitte seoses karskussuunitlusega.Karskusliidu embleemiga on sarnasus olemas.
Noorterühmad olid ka erinevatel usulahkudel.
Peaks olema 1919 aasta II poolel alanud vabatahtliku KL loomisega: Kütiseltsid, spordiseltsid jne. Võin need kavandid välja otsida, kuid mitte täna.
terv
õ
Millal Karskusliit loodi ja millal see märk ilmus ?Konkreetne märk on ju ometi Eesti Karskusliidu liikmemärk?
õpetaja kirjutas:Millal Karskusliit loodi ja millal see märk ilmus ?Konkreetne märk on ju ometi Eesti Karskusliidu liikmemärk?
terv
o
Ei olnudki palju vajaMärgi esmailmumise aega ei tea, aga seda ma küll ei usu, et nad Kaitseliidu märgi endale kasutusse võtsid, mis ei välista muidugi , et kasutati Kaitseliidu poolt mitte kasutusse läinud kavandit.
Kunagi ilmus Kaitse Kodu! lehekülgedel artikkel KL rinnamärgist. Seal peaks olema näide, kuidas KL embleemi kavand hiljem Lastekaitse liidule võeti...... aga seda ma küll ei usu, et nad Kaitseliidu märgi endale kasutusse võtsid ...
õpetaja kirjutas:Kunagi ilmus Kaitse Kodu! lehekülgedel artikkel KL rinnamärgist. Seal peaks olema näide, kuidas KL embleemi kavand hiljem Lastekaitse liidule võeti...... aga seda ma küll ei usu, et nad Kaitseliidu märgi endale kasutusse võtsid ...![]()
terv
õ
õpetaja kirjutas:
Ei olnudki palju vaja![]()
terv
õ