Kuum jaanuar 2010
Tegelikult on see ese mul juba iidamast- aadamast, aga olin ta olemasolu täiesti unustanud. Täna mingeid hoopis teisi asju otsides, oli tema leidmine tore avastus.
Asi ise puidust, suure supiltaldriku mõõtu ja väga kena asi. Seda kalevite kirja lugedes... minu meelest toob see isegi tänasesse päeva edasi seda meeleheidet, lootusetuse tunnet ja muret olukorra pärast, mis siis oli. 43 aasta ikkagi... sõda. Ühed tulevad, teised lähevad.

Asi ise puidust, suure supiltaldriku mõõtu ja väga kena asi. Seda kalevite kirja lugedes... minu meelest toob see isegi tänasesse päeva edasi seda meeleheidet, lootusetuse tunnet ja muret olukorra pärast, mis siis oli. 43 aasta ikkagi... sõda. Ühed tulevad, teised lähevad.

Eile saabus üks kena Kuninganna Lõuna Aafrika medal 4 pandlaga (Queen's South Africa Medal - QSA). Annetatud Reamees W. Downs'ile Manchesteri Rügemendist. Annetati seda medalit teise Buuri sõja ajal sõdinud meestele.
Kena medal, mille hinnad on stabiilselt püsinud suhteliselt kõrgel.

Kena medal, mille hinnad on stabiilselt püsinud suhteliselt kõrgel.

Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Teine pakk mis saabus on õige "magus"...
Esiteks USA Medal of Honour lindilõige, mida tegelikult uue seaduse järgi enam ei saa müüa ega vahetada. Selles suhtes on nad USAs üsna karmid ning osad kogujad on selle pärast isegi valitsusega sekeldustesse sattunud.
Annetatud üldse 3446 korral.
Tegemist on originaal vanemat tüüpi liistuga, mitte tänapäevase kogujatele mõeldud koopiaga.

Esiteks USA Medal of Honour lindilõige, mida tegelikult uue seaduse järgi enam ei saa müüa ega vahetada. Selles suhtes on nad USAs üsna karmid ning osad kogujad on selle pärast isegi valitsusega sekeldustesse sattunud.
Annetatud üldse 3446 korral.
Tegemist on originaal vanemat tüüpi liistuga, mitte tänapäevase kogujatele mõeldud koopiaga.

Ja lõpetuseks sain mereväe 2 klassi allohvitseri Louis John Albert'ile kuulunud Mereväe Eeskujuliku teenistuse medali tähega lindil (teistkorde autasustamine - Navy Good Conduct Medal) ning lindiliistu.
Üks parima kaasa antud teenistuse ajalooga autasu minu kogus. Rohkem infot panen üles teise foorumi.

Üks parima kaasa antud teenistuse ajalooga autasu minu kogus. Rohkem infot panen üles teise foorumi.

Kuidagi kohe kisub vahest sinna Aasia poole.... leian, et nende autasud on äärmiselt ilusad!
Täna saabus Nepaali kuningas Mahendra Bir Bikram Shah Dev'a kroonimise medal (Shubha Rajyabishek Padak). Soku pea arvatavasti tähistab lindil "Karakorami maakuulajaid" või on õigemini nende mütsimärk. Nad on üksus, mis valvas piiri Pakistani - Afganistani piiril.

Medal lähemalt;

Täna saabus Nepaali kuningas Mahendra Bir Bikram Shah Dev'a kroonimise medal (Shubha Rajyabishek Padak). Soku pea arvatavasti tähistab lindil "Karakorami maakuulajaid" või on õigemini nende mütsimärk. Nad on üksus, mis valvas piiri Pakistani - Afganistani piiril.

Medal lähemalt;

Ilus asi, olen seda paar aastat tagasi käes hoidnuduscha kirjutas:Leitnant Robert Johannes Perlits'i portsigar (hilisema nimega Pärlist).
Langes 11.08.1944 Permiskülas.

LoCo kirjutas:Robert-Johhannes Pärlisti portsigar.
Kapten Pärlist oli 6.piirikaitserügemendi II pataljoni ülem ja ta hukkus 11.8.1944a. Permisküla lahingus. (Poeg rääkis, et Pärlistel oli staabis oma ohvitseridega nõupidamine kui venelased tule peale tõmbasid. Oma sidemees oli väidetavalt venelastele infot jaganud)
Portsigaril on veel eestistamata nimi Perlits.
-
- Kasutaja
Urituld on kaks vihikut
1. ak. 1943. Vihk 1/2 (okt.). – [84] lk., fot.
2. ak. 1944. Vihk 3/5 (dets.). – [85]-208, [3] lk.
Originaalväljaanne ilmus Berliinis; paralleelväljaanded: Brüsselis, Antverpenis, Haagis, Kopenhaagenis, Oslos, Pariisis, Tallinnas.
1944 nr. 3/5 aluseks on saksakeelne “Germanische Reihe” H. 5/7 1943.
See "Jääb armastus seaduseks meil2 on tegelikult võimas:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 8453#78453
*
Soovitan abivahendiks omandada:
Eesti perioodika 1941-1944
Toimetanud Külli Kaunissaar
180-leheküljeline tavaformaadis ja kõvas köites raamat
Eesti Rahvusraamatukogu 2009
Hind 128.00
* Kronoloogiaregister
* Teemaregister
* Ilmumiskoharegister
* Asutuste ja organisatsioonide register
* Trükikojaregister
* Isikuregister
* Kasutatud kirjandus
Näiteks siit või mujalt
http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?170177
*
"Estlandi" raamatut on ikka liikumas olnud. Tiraazh oli ka 10 000.
1. ak. 1943. Vihk 1/2 (okt.). – [84] lk., fot.
2. ak. 1944. Vihk 3/5 (dets.). – [85]-208, [3] lk.
Originaalväljaanne ilmus Berliinis; paralleelväljaanded: Brüsselis, Antverpenis, Haagis, Kopenhaagenis, Oslos, Pariisis, Tallinnas.
1944 nr. 3/5 aluseks on saksakeelne “Germanische Reihe” H. 5/7 1943.
See "Jääb armastus seaduseks meil2 on tegelikult võimas:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 8453#78453
*
Soovitan abivahendiks omandada:
Eesti perioodika 1941-1944
Toimetanud Külli Kaunissaar
180-leheküljeline tavaformaadis ja kõvas köites raamat
Eesti Rahvusraamatukogu 2009
Hind 128.00
* Kronoloogiaregister
* Teemaregister
* Ilmumiskoharegister
* Asutuste ja organisatsioonide register
* Trükikojaregister
* Isikuregister
* Kasutatud kirjandus
Näiteks siit või mujalt
http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?170177
*
"Estlandi" raamatut on ikka liikumas olnud. Tiraazh oli ka 10 000.