Kuum november 2009

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Kasutaja avatar
ormsö
Huviline

Kuum november 2009

Postitus Postitas ormsö »

Teen siis Talvekuu alguse sisse. Üks ilus komplekt ootab jälle raamimist.

Pilt
Maakaardid,dokumendid, tuletornid, meri ja laevandus.
canislupus

Postitus Postitas canislupus »

Ons too paber õige asi (ja palju maksis)? Endal üks autojuhile Riias antud komplekt mis vähemalt tundub olema väga kaua raamis klaasi taga seisnud sest klaasil trükivärv pisut külge sööbinud.
Viimati muutis canislupus, E Mär 14, 2011 7:13 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
ormsö
Huviline

canislupus kirjutas:Ons too paber õige asi (ja palju maksis)? Endal üks autojuhile Riias antud komplekt mis vähemalt tundub olema väga kaua raamis klaasi taga seisnud sest klaasil trükivärv pisut külge sööbinud.
Õige ikka. Dokumente mul omajagu nopitud. Aeg ajalt panen silmarõõmuks mõned komplektid kokku ja klaasi alla. Kõige rohkem pakuvad aga huvi Kriegsmarinega seotud dokumendid, tulevase Kriegsmarine toa tarvis. Sellise pabereksemblari turuhind oleks ca 60-70 euri. Näita oma komplekt välja!
Kasutaja avatar
Noor
Veteran

Postitus Postitas Noor »

Siin eile saabunud... Kapten (capitan) Tirso de La Cal Diez lindilõiked kahe saksa autasuga lõpus. Härra Diez oli "Sinise Diviisi" preester.
Suht raske leida teiste riikide lindiliiste, kus Saksa II MS autasud. Antud variant on pärit ca. 50ndatest.

Pilt
Viimati muutis Noor, L Nov 07, 2009 10:19 pm, muudetud 1 kord kokku.
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Kasutaja avatar
Noor
Veteran

Postitus Postitas Noor »

Ning tänaselt kogujate kokkutulekult sain sellise haruldase liistu 40 aasta Pikajalise Teenistuse lisaga lindil. Samuti kena, et liist on tehase markeeringuga reversil.Omanik oli pärit Württembergist kuna teine autasu on Württembergi Teeneterist mõõkadega (Verdienstkreuz mit Schwertern). Annetatud üldse 2,284 korral. Seda autasu on välja antud ainult Württembergi kodanikele.

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar
Noor
Veteran

Postitus Postitas Noor »

Nimeline Briti mereväeliist - Francis Woods #357773.
Härra Woods teenis IMS Mereväe Suurtükkidel, II MS alguses pommitati tema laev Glasgow - Belfasti vahel põhja, meeskond pääses. Teenistus väga pikk, mida on näha ka liistude grupilt. Talle on annetatud ka Briti Impeeriumi medal.
Kahjuks tema autasuliist läks teisele kogujale £600 eest ning uus omanik lindiliistud põlgas ära!!! Tuttav grupi endine omanik aga andis pildil olevad asjad siis minu väikesesse kogusse. Eriti nimeliste asjade vastu ei saanud mul küll midagi olla! :wink:

Pilt
Kasutaja avatar
Noor
Veteran

Postitus Postitas Noor »

Paar liistu juures! Mõned neist väga haruldased eelmise sajandi alguse aastatest!

Pilt
Kasutaja avatar
ormsö
Huviline

Paar leidu Rootsist.

Dokument Saaremaalt.
Pilt

Ja huvitava ketiga K98 puhastuskomplekt.
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
funker
Veteran

Postitus Postitas funker »

ormsö kirjutas:Paar leidu Rootsist.

Ja huvitava ketiga K98 puhastuskomplekt.
Kett huvitav neh - vene ajal müüdi Dünamo jahindusosakonnas samasuguselt keeratud lülidega ketti koertele.
Kasutaja avatar
ormsö
Huviline

Igaljuhul sakslasest müüja sõnul olla selliseid kette vähe. Mina pole igaljuhul kunagi näinud. Ja vana tundub küll olevat. Aga no mine sa tea. mida teised arvavad?
Kasutaja avatar
funker
Veteran

Postitus Postitas funker »

Ei, puhastuskomplekt igati aus - late war variant. Lihtsalt kett huvitav, nagu sa manisid, ma selliseid vaid kahes kohas olengi näinud - sakslaste puhastuskomplektis ja koeraketina, oma koeral.

Kuidas seda kõike kasutati:

http://www.mp44.nl/equipment/rg34.htm
Kasutaja avatar
ormsö
Huviline

Tänud Sulle "majakavaht". Asjalik link. Mulle selgus nüüd siis, et kogu komplekt on ok, välja arvatud metallist õlipress. See on varajane variant. Minu komplekti kuulub kas bakeliidist või siis teistsugune metallist press.
Kasutaja avatar
divine
Veteran

Postitus Postitas divine »

ormsö kirjutas:Tänud Sulle "majakavaht". Asjalik link. Mulle selgus nüüd siis, et kogu komplekt on ok, välja arvatud metallist õlipress. See on varajane variant. Minu komplekti kuulub kas bakeliidist või siis teistsugune metallist press.
Ma ütleks, et see õlitotsik on kogu konkreetse komplekti ausaim detail, mina ei kurdaks :wink:
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

Välgumeeste fotoalbum ja natuke Kaitseliidu Järva maleva märgindust.
Pool albumit on sisaldanud fotosid ja teine pool on täis kirjutatud luuletusi - kahjuks on kõik fotod välja kistud.

Pilt
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
divine
Veteran

Postitus Postitas divine »

uscha kirjutas:Välgumeeste fotoalbum ja natuke Kaitseliidu Järva maleva märgindust.
Pool albumit on sisaldanud fotosid ja teine pool on täis kirjutatud luuletusi - kahjuks on kõik fotod välja kistud.
Kas kogu kupatus samast allikast?
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Vasta

Mine “Kollektsioonid/Collections”