imelik koht.
-
- Kasutaja
Appi kui öudne. Mine kaeba emale ka seda, kuidas suured onud sinuga käituvad.Mart69x kirjutas:Njah, üritasin teises foorumis Arnoldit aru pärida Obinitsa kääbaste suhtes - teema lõppes Arnoldi vastusega "sitakott" ning teema kustutamisega - nagu venemaa - üritavad seal ajalugu ümber kirjutada
Lisaksin veel, et Venemaal mitte ei üritata seda, vaid tehakse ja seda juba läbi aegade ning antud juhul on see natuke kohatu võrdlus.
-
- Huviline
Paljudel on olnud maaomaniku luba,kuid ikka on saadud süüdistus surmapattudes. Mul näiteks oli ka maaomaniku st. ise enda luba,kui ühe teatava tapariista leidsin. Seda nägid ise,mis edasi juhtus. Mul on absoluutselt ükskõik,kui suurt auku seal kaevad ja millist plekki välja venitad.Mind huvitab rohkem asjaolu,et kuidas mõned võivad ja mõned ei või?. Küsiks siis edasi,et on kaevajatel ka muinsuskaitseameti uurimisluba?. Ja kui on siis ehk saaks teada , mis numbrit antud dokument kannab ja millal välja antud?. Miskipärast ei tea kohalik vald asjast midagi?. Kui muidugi piisab maaomaniku loast on seda hea tulevikus teada,saab rahulikult toimetada,sest maaomanik lubas. Ka on mulle täiesti arusaamatu kas toimetamine käib lennukirusude või lenduri kallal?. Kui selles augus on peale lennukirusude kasvõi üks luukild ja sa sealt midagi võtad siis ehk peaks võtja nimi olema hauaröövel või kuidas? .Või on tegemist ehk mingit uut liiki ja salastatud arheoloogidega?. Aga muidu edu kaevamisel! .Põnev teema lugeda ja ega sellest kaevamisestki just midagi poleks,kui suured moraalijüngrid ja seaduste ettelugejad selle loo juures ise just vastupidiselt seadustele ei toimetaks. Tegelikult oleks pidanud asi käima nii: Kõigepealt oleks sulle seal augu juures tappa antud,seejärel oleks metalliotsija puruks löödud.Siis oleks tulnud miilits ja sind oleks kohtu ette tiritud sest oled rikkunud hauarahu ja hävitanud üle 60-ne aasta vanuse asja jne. Siinkohal meenutan,et sõjahauad on kaitse all selle leidmise hetkest. Ja ,kui kõik oleks lõppenud siis sa oleks olnud õnnelik,et mingi ajalehti lugenud jahimees sulle haavlilaengut keresse ei lasknud. Ülaltoodu pole minu mõtteavaldus vaid kellegi teise oma,mida on foorumites ja avalikes teabeallikates usinalt propageeritud.Aga muidu: Veelkord edu kaevamistel ja võta asja huumoriga! .
plekijupid plekijuppideks.eks on enamus sest vrakist ammu ümber sulatatud või talumajapidamistes kasutust leidnud.saaks nüüd selle vähese järgi mis alles jäänd tuvastada piloodi isik ja lennumasin.huvitav,et arhiividest pole keski miskeid jälgi leidnud.ma mõtlen seda,et saksmannidel oli ju arvepidamine kõige üle.ja h-k.ei tasu seda metalliotsja juttu ajada.mul ei ole,pole olnud,ega see aasta tule ka.kogu see otsimine käib ju ikka puhtalt lugemise,kuulamise ja kildude kokkupanekuga.tegelikult vähemasti mul võtab miski leidmisega teinekord aastaid aega.münte ja kesti võib igamees korjata.
jestas.oleks niguet ilus algus,aga...Hall Kardinal kirjutas:Selgitasin eedile,mis nagu minu arvates valesti on. Nüüd otsene küsimus eedile: Mis õieti on,palun seleta,et asjatut kobisemist ei oleks?. See laipade teema on mind väga ära tüüdanud,kuid lisan veel,et ühtegi kaevamist eramaadel ei saa teha ilma omaniku nõusolekuta.On selleks riigi luba olemas,see ei muuda asja.Ka kaevatud ala tuleb omanikule allkirja vastu üle anda.Seejuures tuleb omanikule maksta kaevamisel tekkinud maapinnakahjustused kinni nii nagu kokkuleppele saadakse.Näiteks: Iga puu või põõsas tuleb kinni maksta,kui vaja vedada pinnase katteks musta mulda ja muru peale külvata. Ja nagu näen on tekkinud olukord,kus mina olin kasuahne hauaröövel tehes kõike vaid raha pärast.Nagu näha on nüüdsed tegijad samuti rahast huvitatud,ega taha seda kuidagi välja anda.Kuhu siis aated jäid?.
olen lugenud h-kardinali(ville)lugusid suure huviga ja alati imestand-kadestand.näeb ta neid asju ja kohti unes või.viimasel ajal kuidagi mingit ängi palju.võiks olla eraldi teema villele kus saab rahulikult jutustada ilma,et keegi saaks ärritada ja asjalikkusest kõrvale kallutada.
-
- Huviline
Tead ega ma ei viitsigi eriti jutustada.Tõin vaid esile mõningaid ebakohti,mis selliste kaevamistega kaasas käivad.Ja see pole mitte minu väljamõeldis vaid ikka tarkade juhtide ja õpetajate oma. Kogu minu jutu eesmärk on jõuda selgusele kuidas mõnel juhul võib ja mõnel juhul ei või?. Ja arvan,et seda teada ei jookse kellelgi mööda külge maha. Ja kuna ma mõnede arvates lolli juttu ajan ei maksa minu kirjutatut eriti südamesse võtta . Ja oma tõetera on ka asjaolul,et minu lolli jutu kõrval paistab mõni väga tark välja. Ja üldtuntud fakt on ka see,et kellelgi pole metalliotsijat,kuigi ma ei näe mingit vahet,kuidas asi on leitud.Tähtis on kõik see,mis leidmisele järgneb. Huvitaval kombel on asjad nihkunud tasandile,et maaomaniku loal võib kaevata ja jokk. Seda asjaolu tasuks meeles pidada.
-
- Huviline
Nojah jätame selle lennuki jutu,sest asi niigi selge.Ja,kui siin pikalt sellest rääkida võib mõni ehk jälle pahaks panna ja jälle mina süüdi. Vaatasin,et ühes heas foorumis jookseb teema: Jalutuskäik tee ääres. Loen vaatan ja mõtlen,et kunas see tee ümbrus kord puhtaks saab?. Lühidalt tegemist vooriga,mis Mikumärdi sohu kinni jooksis. Kahurit sealt enam otsida pole mõtet.See mis vedeles Riuma poolt tulles parempoolsel esimesel langil on juba mälestus. Vasakpoolselt esimeselt sihilt leitud rattarummude kohta ütlen seda,et teisel pool kraavi on kogu vankri metallosad. See vanker vedas gaasimaske. Suht palju oli selles vooris vene kraami.Kohalikud tegid seal muidugi puhta vuugi . 45.a. tulid venelased aga maju läbi otsima ja siis tassiti kõik metsa tagasi.Just selle tagasi tassitud kraami hulgast saab viisakaid asju. Vaatasin,et tee ääres jalutaja on leidnud ka ühe 6mm terasest vaia kus veel rohelist värvi peal on. selle üle ei maksa pead murda.Tegemist on minu kompamisvardaga,millega kompan peidikute ümbrusi,et ega miinikesi varitsemas pole?. Olen neid sinna mitmeid ära kaotanud.Roheline on sellepärast,et mina ta roheliseks tegin. No ja üldiselt näeb seal siiani selliseid pilte:
http://album.ee/album/101495/50193649 . Kui huvi on võin edaspidi kogu sellest värgist ,mis seal juhtus jne. põhjalikuma ülevaate anda.
http://album.ee/album/101495/50193649 . Kui huvi on võin edaspidi kogu sellest värgist ,mis seal juhtus jne. põhjalikuma ülevaate anda.
-
- Huviline
-
- Huviline
See otsik on alumiiniumist ja värvitud. Mõtlema pani just otsiku pikkus,mis nagu näha on peaaegu poole mürsu pikkune. Ega sellest kohast eriti midagi kirjutada ei olegi.Koht ise kenasti puhtaks rehitsetud ja aegade jooksul sealt leitud nii ühte,teist ja kolmandat. praegused otsimised seal enam eriti ära ei tasu,sest asju väga hõredalt . sellel ajal,kui see voor sinna jäi polnud seal teed vaid metsasiht. üsna ruttu muutus see siht porimülkaks,kui esimesed vankrid läbi pressisid. Tagant tulijad täitsid mülkaid kõigega,mis vankritel oli. Seega on asja parim osa tee all või selle kõrval 1,5 m riba all. Teed aga kohe kuidagi pole ilus üles kaevata. Ka on teedevõrk seal veidike muutunud. Aeg ajalt kohmab sealtkandist kohti kuhu veeti asju,et need hiljem minema viia ( Tartu - Viljandi maantee ääres) ,kuid mingil põhjusel ei viidud. Kraami käisid vedamas ka Sangla ja Rannu mehed purjekatega. Üldiselt oli seal üks väga kena kohake,kus praegu vaid riismeid leiab. 80-ndal aastal oli seal väga huvitav toimetada. Siis oli ikka nii,et seda asja millel vähe roostet peal oli lihtsalt ei võetud. Hiljem on needki kellelegi ära kulunud. Sealt on tulnud ka kastikesi ,milles sõdurite isiklikku varanatukest oli. Ja üldse oli seal asju nööpnõelast kahurini.
-
- Kasutaja
- desert eagle
- Huviline
Isand Körbelind, too on väega naljakas!desert eagle kirjutas:Tartus Turu tänava SPAs.
Kuidas see ol,et -"Vangiraudi ja sandikeppi äi või ükski ära vanduda, need võivad igaühele ..."
ehk jätkad ise!
vöibolla on see ütlus seoses eurostandarditega aegunud

Meine Ehre heisst Treue http://sojavaramuuseum.ee/
- Frundsberg
- Huviline