Heereskarte tingmärgid
Heereskarte tingmärgid
Kas kuskil neti avarustes on need tingmärgid olemas?Huvitavad järgmised lühendid:
St.Br
B.W.
W.W.(vahel on lühend küla nime ees)
St.Br
B.W.
W.W.(vahel on lühend küla nime ees)
- freiwilliger
- Huviline
lühend
Lühend W.W.- waldwacht- metsavaht. Tingmärgiks (vähemalt WH 1:100000 kaardi peal) valge ruut mille katusel kaheharuline oks (meenutab antenni).
Millistele märkidele on aga lisatud teised 2 lühendit? Esimese hooga ei leia neid Eestit hõlmavatelt WH rindekaartidelt ...
Millistele märkidele on aga lisatud teised 2 lühendit? Esimese hooga ei leia neid Eestit hõlmavatelt WH rindekaartidelt ...
- freiwilliger
- Huviline
lühendid
Tegemist siiski lühenditega mitte tingmärkidega:
Arb.Hs.- arbait hauses- tööliste majad (või töökojad?)
Arb.Hs.- arbait hauses- tööliste majad (või töökojad?)
- freiwilliger
- Huviline
lühendid
Tänud Carl!
Ma saksa keelest suht kauge inimene.
Ma saksa keelest suht kauge inimene.
- freiwilliger
- Huviline
lühendid
Mina olen hätta jäänud selliste lühenditega Heereskartel:
Brn.
M.M. (märk jõe kaldal)- kas mühle ehk veski?
Soh.
Brn.
Soh.
Mina olen hätta jäänud selliste lühenditega Heereskartel:
Brn.
Soh.
Brn. või Br. kasutati kaevu(de) märkimiseks - Brunnen
Teiste lühendite kohta jään hetkel vastuse võlgu, kuid kui ütled mis mõõtkavas kaartidel lühendid on ja mis aastal kaart välja on antud, siis usun, et saan sind aidata (Samuti võid mainida ka kaardilehe numbri, millel lühend esineb, on lihtsam otsida ja võrrelda.) Lühendeid kirjutati eri aastatel, erinevate mõõtkavadega kaartidel või erinevate trükikodade kaartidel mitut erinevat moodi.
Edit:
PS. Usun, et Soh. ja M.M. puhul on tegemist trükiveaga. Soh asemele sobiks kenasti Sch. - Scheune - küün, sara, heinaküün
Ja M.M. oleks ehk W.M. - Wassermühle - vesiveski
- freiwilliger
- Huviline
lühendid
Scheunen ehk küünid on lausa väljagi kirjutatud, samuti leidsin väljakirjutise- Müürsepa Weski ning seal lähedal ongi see lühend M.M. Loogiline on, et võiks olla W.M.
Aga kui juhtub kätte selline kaart nagu Deutsche Heereskarte, Kurtna, Ostland 1:50000, 0-35-32-A. Väljalase vist 1944.a.?
Aga kui juhtub kätte selline kaart nagu Deutsche Heereskarte, Kurtna, Ostland 1:50000, 0-35-32-A. Väljalase vist 1944.a.?
Kaardileheks on sel juhul O-35-32-B Kriwasoo.Scheunen ehk küünid on lausa väljagi kirjutatud, samuti leidsin väljakirjutise- Müürsepa Weski ning seal lähedal ongi see lühend M.M. Loogiline on, et võiks olla W.M.
Metsküla ja Mustajõe liitumiskohas on tõesti märgitud M.M. , samas on 2 vesiveskit tähistavat tingmärki. Ehk on siis pandud 2 veski lühendit (M. -Mühle), lihtsalt kokku ühele reale ja tekitatud sellega segadus.
Samas 100 000 ja 25 000 kaartidel on antud kohta märgitud ainult üks vesiveski.